?>

'Rosinante' İtalya'dan ödülle döndü

Rosinante, dünya prömiyerini 36. Tokyo Uluslararası Film Festivali; Türkiye prömiyerini ise İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirmesinin ardından dünyanın dört bir yanında seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Cezayir’de en iyi senaryo ödülü almasının ardından bir büyük öd

Kültür & Sanat - 1 yıl önce

Yönetmen koltuğunda Baran Gündüzalp’in oturduğu bir ilk film olan ve senaryosunu Deniz Yeşilgün’le birlikte yazdığı ‘Rosinante’, Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptıktan sonra Avrupa prömiyerini İtalya’nın önemli festivallerinden 22. Ischia Film Festivali’nde gerçekleştirdi.

Tarihi mekanlarıyla ve kendine özgü mimarisiyle ünlü Ischia adasında düzenlenen festivalde, Rosinante’nin gösterimi 3 Temmuz’da Cattedrale dell’Assunta’da yapıldı.

Festivalin onur konukları arasında Susanna Bier, Charlotte Rampling ve Stellan Skarsgard gibi önemli isimler yer aldı.

TÜRKİYE'DE DE VİZYONA GİRECEK

Daha önce jüri başkanlığını Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı Annaba Film Festivali’nden ‘En İyi Senaryo’ ödülüyle ayrılan Rosinante, Cezayirli seyircilerin büyük beğenisini toplamıştı.

Başrollerini Nilay Erdönmez, Fatih Sönmez ve Can Demir'in paylaştığı filmin görüntü yönetmenliğini Arda Yıldıran, kurgusunu ise İsmet Araç üstlendi.

Rosinante filminin bu yılın sonunda Türkiye’de vizyona girmesi planlanıyor.

SİNOPSİS

Salih ve Ayşe, altı yaşındaki hiç konuşmayan oğulları Emre ile İstanbul’un kentsel dönüşüme girmek üzere olan bir semtinde yaşamaktadır. Salih’in beyaz yakalı hayatı, işten çıkarılması ile sekteye uğramıştır.Ayşe ise telefonla sigorta satışı işinde evden çalışma sistemine geçirilmiştir. Bir yandan da oturdukları evin kirasını karşılayamadıkları için bütçelerine uygun ev aramaktadırlar. Motosikletleriyle yolcu taşıyabilecekleri yeni bir iş modeli olduğunu öğrenince sisteme Salih’in adına kayıt olurlar.Biraz daha ek gelir elde edebilmek için Ayşe de kapalı bir kaskın altına gizlenerek ve hiç konuşmayarak kimliğini saklayıp eşiyle dönüşümlü çalışmaya başlar. "Rosinante" adını verdikleri motosikletleriyle yolcu taşırken bilmedikleri bambaşka bir İstanbul’la karşılaşırlar. Ta ki Rosinante çalınana dek.

Haftanın Öne Çıkanları

Ece Güner ve Serkan Özcan, İmamoğlu’nun danışmanı oldu!

2024-07-05 19:58 - Gündem

Sigaraya dev zam, en düşük sigara fiyatı 67 TL oldu!

2024-07-03 21:02 - Ekonomi

Buket Aydın, Şaban Sevinç'in özrünü kabul etmedi

2024-07-10 11:39 - Gündem

Önce gazetecileri 'kurşunla' tehdit etti, sonra sildi!

2024-07-06 15:20 - Gündem

Stüdyoda gergin anlar... Buket Aydın yayını terk etti

2024-07-10 01:09 - Gündem

Sinan Ateş davasında polis şefinden suç duyurusu!

2024-07-04 22:46 - Gündem

Tuvalet tadilatı için 24 milyon lira harcanacak!

2024-07-05 20:51 - Gündem

Ayşe Ateş, MHP'li yöneticilerin isimlerini verdi!

2024-07-04 22:33 - Gündem

Erdoğan'ın gol sevinci kameralara böyle yansıdı

2024-07-06 23:13 - Gündem

Gaziantep'te çocuklar TÜGVA’nın hafızlarına teslim!

2024-07-05 06:45 - Eğitim

İlgili Haberler

Medeniyet Söyleşileri’nin konuğu Gri Koç oldu

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri perdelerini açtı

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri başlıyor

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Mehmet Ali Doğan Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açacak

00:00 - Kültür & Sanat

Gazi Kültür'den yeni çocuk romanı

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Mehmet Akif Ersoy ve spiker Ela Rümeysa Cebeci'nin uyuşturucu testi 'pozitif' çıktı

20:52 - Gündem

Gülşah Durbay ve Ferdi Zeyrek'in sevinç anları gündem oldu

08:12 - Gündem

Manifest müzik grubu üyelerine hapis cezası

00:22 - Magazin

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti!

19:37 - Gündem

CHP'nin yeni Gölge Kabine'si belli oldu!

17:19 - Siyaset