?>

Roma yolları ve taş ocaklarına gezi…

Gaziantep Turizm Derneği ile Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) tarafından Gaziantep’in bilinmeyen bölgelerinde keşif yapıldı.

Kültür & Sanat - 4 yıl önce

 

Gaziantep Turizm Derneği ile Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) tarafından ortaklaşa yapılan gezide Gaziantep’in bilinmeyen bölgelerinde keşif yapıldı. Nizip ilçesine bağlı Gümüşgün (Ehneş) köyünden başlayan  zorlu gezi parkuru Rumkale Sıtma Pınarı bölgesinde son buldu.

Tarih, turizm ve kültür kenti Gaziantep’te keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda eser  bulunurken, bu eserlerin gün yüzüne çıkartılması amacıyla Gaziantep Turizm Derneği ile Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği ortak bir kültür ve tarih gezisi düzenledi.

TAŞ OCAKLARI VE ROMA YOLLARINA GEZİ

Gaziantep’in Nizip İlçesine bağlı Gümüşgün (Ehneş) köyünden başlayan ve Rumkale Sıtma Pınarı bölgesinde son bulan  yaklaşık 15 km zorlu yürüyüş parkuru boyunca taş ocakları ve Roma yolları keşfedilerek fotoğraflandı.GAFSAD Başkanı Hasan Yelken rehberliğinde yapılan geziye Gaziantep Turizm Derneği üyeleri ile Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri büyük ilgi gösterdi.

GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ

Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Tarık Aytekin, Gaziantep’in tarih ve kültür bakımından çok önemli eserlere sahip olduğunu belirterek ‘’ Gaziantep’in bilinmeyen bu yönlerinin gün yüzüne çıkması için çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda geziler düzenliyoruz.Amacımız geçmişi geleceğe taşımak.Gaziantep bir çok medeniyetlere ev sahipli yapmış özel bir  kent.Bu medeniyetlerin ve tarihi kalıntıların geleceğe taşınması çok önemli’’ diye konuştu.

TAŞ OCAKLARI VE ROMA YOLU FOTOĞRAFLANDI

Gaziantep  Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Hasan Yelken’de Gümüşgün(Ehneş) ile Rumkale Sıtma Pınarı arasındaki 15 km  zorlu yürüyüş parkuru sırasında taş ocaklarını ve Roma yollarını fotoğraflama fırsatı bululuklarını söyledi. Yelken ‘’ Bu bölge tarih bakımında çok önem arz eden yer.Kilometrelerce Roma yolları kalıntıları var. GAFSAD üyesi arkadaşlarımızla birlikte buraları fotoğraflayıp belgelemeye çalıştık’’ diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Acarer: Yeter lan artık, susuyoruz diye, edebimizden!

2021-10-03 17:15 - Gündem

AKP'li Metiner'den Erdoğan'a 'kibir' eleştirisi...

2021-10-08 08:45 - Gündem

Kredileri ödemeyen Demirören Pandora'dan çıktı!

2021-10-07 22:42 - Gündem

Özgür Demirtaş: Maalesef haklı çıkacağım!

2021-10-02 22:42 - Ekonomi

Flaş iddia: Demirören'in borç yapılandırması 2 milyar dolara çıktı!

2021-10-05 11:52 - Gündem

Bıçaklayıp, kafasına taşla vurarak öldürdüler!

2021-10-03 21:33 - Asayiş

Emine Erdoğan: Mangoyu kurutup saklayın!

2021-10-03 12:19 - Gündem

Melih Gökçek'ten itiraf gibi FETÖ savunması!

2021-10-01 19:51 - Gündem

Başarır'dan Soylu'ya Afgan baronu sorusu!

2021-10-08 13:21 - Gündem

Fırat Kalkanı Harekatı'ndan acı haber geldi!

2021-10-07 16:16 - Gündem

İlgili Haberler

“Kalemden Kalbe” Hüsn-i Hat sergisi ziyarete açıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Medeniyet Söyleşileri’nin konuğu Gri Koç oldu

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri perdelerini açtı

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri başlıyor

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Mehmet Ali Doğan Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açacak

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılacak zam oranı belli oldu!

13:22 - Ekonomi

AKP’li Tayyar'dan iddia: Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu

08:19 - Gündem

Meriç: İcra dosyaları 24,5 milyona dayandı, konkordato ve borçlar patladı

19:10 - Siyaset

CHP’li Öztürkmen: İthalat değil, yerli üretici desteklenmeli

19:06 - Siyaset

İslahiye’de ilçe binası yetmedi, kalabalık sokağa taştı!

00:07 - Siyaset