?>

Reuters: Terör örgütü PKK bombalı saldırıyı üstlenmedi

Taksim'i kana bulayan Suriyeli terörist Ahlam Albashir'ın yakalanması sonrasında gözler terör örgütleri PKK/PYD/YPG'ye çevrilirken, İngiliz haber ajansı Reuters, teröristlerin açıklamalarına yer verdi.

Gündem - 4 yıl önce

Taksim'i kana bulayan Suriyeli terörist Ahlam Albashir'ın yakalanması sonrasında gözler terör örgütleri PKK/PYD/YPG'ye çevrilirken, İngiliz haber ajansı Reuters, teröristlerin açıklamalarına yer verdi.

İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili soruşturmayı yürüten yetkili makamlar, saldırıyı terör örgütü PKK / PYD tarafından organize edildiği duyuruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, altı kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı saldırı sonrası yaptığı açıklamada, yakalanan failin Kobani'den talimat aldığını ve Afrin üzerinden Türkiye'ye girdiğini belirtmişti.

Emniyetin yaptığı açıklamada ise, "Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir. PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak 13 Kasım'da saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Aralarında çocukların da olduğu 81 kişiyi yaralayan 1999 doğumlu terörist ile ilgili terör örgütü PKK’dan bir açıklama geldi. Terör örgütü PKK, Taksim’de gerçekleşen bombalı saldırıyı üstlenmedi.

İngiliz haber ajansı Reuters’ın aktardığı haberde, PKK’nın açıklamalarına yer verildi. Açıklamada, “Türkiye zemininde sivil insanları herhangi bir biçimde hedeflememiz söz konusu olamaz” denildi.

YPG’nin bağlı olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden Mazlum Abdi de, Twitter'da, Taksim'deki saldırıyla bir ilişkileri olmadığını savundu.

PKK'DAN AÇIKLAMA: BİZİMLE İLİŞKİSİ YOK

Uluslararası haber ajansı AFP, son dakika olarak terör örgütü PKK'nın saldırıyla ilgili yaptığı açıklamayı geçti. PKK, Taksim İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlama ile herhangi bir ilişkilerinin olmadığını açıkladı.

Açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diledi. Suriye'de faaliyet gösteren SDG de terör saldırısıyla ilişkilerinin olmadığını duyurdu.

REUTERS: IŞİD BAĞLANTISI GÖZARDI EDİLMİYOR

Sabah saatlerinde Reuters haber ajansı üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, PKK'nın saldırıyla ilgili baş şüpheli olarak görüldüğünü ancak saldırganın IŞİD bağlantısının olabileceğinin de göz ardı edilmediğini belirtmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç şehit oldu!

2022-11-11 18:25 - Gündem

81 ilde eş zamanlı 'Çök-Kapan-Tutun' tatbikatı

2022-11-12 19:05 - Gündem

Kolivar, "Cumhurbaşkanına hakaret"ten tutuklandı!

2022-11-09 18:21 - Gündem

Emniyet'in basın müdürü, A Haber muhabiri çıktı!

2022-11-07 22:37 - Gündem

Empati İlkokulu'nda hüzünlü anma

2022-11-10 15:44 - Eğitim

Topkara ailesinden geriye 2 yaşındaki Eliz kaldı!

2022-11-14 11:07 - Gündem

İstiklal Caddesi’nde patlama, RTÜK'ten yayın yasağı!

2022-11-13 17:11 - Gündem

GAZİRAY ve Raybüs'e yoğun ilgi

2022-11-10 12:53 - Yerel

Gönül Boran: EYT düzenlemesi öncesi işçi kıyımı başladı!

2022-11-08 18:16 - Ekonomi

Cihan Kolivar: Kimse korkmasın Silivri soğuk değil!

2022-11-10 19:42 - Gündem

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu’na bir şarkı yasağı da Suavi'den: Eserlerimi kullanmayın!

14:50 - Gündem

Kılıçdaroğlu'na bir şok da Edip Akbayram ailesinden...

14:42 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu’na yönelik sözleri gündem oldu

13:06 - Gündem

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu 'Osmanlı'da buluştu!

09:03 - Gündem

Özgür Özel: Ferdi’nin yokluğuna katlanmak o kadar kolay değil!

20:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu’na bir şarkı yasağı da Suavi'den: Eserlerimi kullanmayın!

14:50 - Gündem

Kılıçdaroğlu'na bir şok da Edip Akbayram ailesinden...

14:42 - Gündem

İYİ Parti'den istifa eden milletvekili, AKP'ye katıldı

14:12 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu’na yönelik sözleri gündem oldu

13:06 - Gündem

Özgür Özel: Ferdi’nin yokluğuna katlanmak o kadar kolay değil!

20:42 - Gündem