?>

Ressam Emine Kasap Karakoç resim sergisi açacak

Ressam Emine Kasap Karakoç, akrilik ve yağlı boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan “Döngü” temalı resim sergisini, 17 Kasım Cuma günü SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturacak.

Kültür & Sanat - 2 yıl önce

Ressam Emine Kasap Karakoç, akrilik ve yağlı boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan “Döngü” temalı resim sergisini, 17 Kasım Cuma günü SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturacak.

Düşüncelerini en saf ve korumasız şekilde tuvale yansıttığını belirten Karakoç, “Felsefesi ve konusu olan eserleri sanatseverler ile buluşturuyorum. Doğadaki tüm canlılar, Gök Kubbe altında geçen binlerce yılda bir ileri bir geri yaşamaya devam edecek. Yaşam bir döngü olduğu için eserlerimde döngü konusu ön plana çıkmaktadır” dedi.

Gaziantep’te 2016 yılında çalıştaya katıldığını anımsatan Karakoç, “Gaziantep sanayi şehri olmanın yanı sıra zengin tarihi, coğrafi konumu ve kültürel mirasıyla de özel bir şehrimizdir. SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde açacağım kişisel sergimde eserlerimi Gaziantepli sanatseverler ile buluşturacağım için mutluyum” diye konuştu.

Emine Kasap Karakoç’un 20 eserinin yer alacağı “Döngü” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 17 Kasım Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

EMİN KASAP KARAKOÇ

Emine Kasap Karakoç, Sivas Gürün’de doğdu, ilk ve ortaokulu Sivas'ta okudu. Sivas İlk Öğretmen Okulu’ndan 1974 yılında mezun oldu.

Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünü 1976 yılında birincilikle kazanan Karakoç, kamudan 1999 yılında emekli oldu.

Şimdiye kadar yurt içinde 100’den fazla karma sergiye katılan sanatçı, Hollanda, ABD, Fransa, Polonya, Ukrayna, Lübnan, İran, Nahcivan, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’da sergilere katıldı. Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM), Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM), Sivas Şair ve Yazarlar Derneği (SİYŞAD), ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRDH) üyesi olan Karakoç, Ankara Çankaya Dikmen’deki atölyesinde sanatsal çalışmalarını sürdürüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

MASAK’ın 49 sayfalık raporunda dikkat çeken detaylar...

2023-11-13 07:43 - Gündem

Bir yanda boykot, bir yanda teşvik!

2023-11-13 10:11 - Gündem

Atatürk’e hakaretler yağdıran o dönerci tutuklandı!

2023-11-11 17:37 - Asayiş

Rabia Toprak'ın lüks hayatı gündem oldu!

2023-11-14 09:56 - Magazin

Sıla Doğu'nun telefonunda sahte fatura yazışmaları çıktı!

2023-11-09 09:30 - Gündem

Ersan Şen, depremde yıkılan apartman davasında avukat oldu

2023-11-11 17:20 - Gündem

HÜDA-PAR mitinginde skandal görüntüler!

2023-11-13 09:45 - Gündem

Bir sigara grubuna daha zam geldi!

2023-11-09 11:04 - Ekonomi

Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Nevra Bilem ifadeye çağırıldı!

2023-11-12 10:22 - Magazin

Atatürk düşmanı dönerciden Atatürk'e ağır hakaret!

2023-11-11 12:21 - Gündem

İlgili Haberler

Azerbaycanlı ressam Muhammed Aliyev sergi açacak

00:00 - Kültür & Sanat

“Mahallemde Konser Var” etkinliği başladı

00:21 - Kültür & Sanat

9’uncu Hemşehri Dernekleri Festivali başlıyor

00:00 - Kültür & Sanat

Harbiye Açık Hava Konserleri ekim ayına kadar devam edecek

00:08 - Kültür & Sanat

Lord of the Sound Senfoni Orkestrası Harry Potter müzikleriyle Türkiye'de turne yapacak

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia: Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor"

13:32 - Siyaset

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

13:15 - Gündem