?>

Prof. Dr. Şevki Hakan Eren: Her Organ Bağışı Yeni Bir Umut

03-09 Kasım Organ Nakli Haftası nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi Organ Nakli Merkezi ve GAÜN Organ Nakli Öğrenci Topluluğu tarafından organ bağışına dikkat çekmek amacıyla birçok yerde stant açıldı.

Sağlık - 4 yıl önce

03-09 Kasım Organ Nakli Haftası nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi Organ Nakli Merkezi ve GAÜN Organ Nakli Öğrenci Topluluğu tarafından organ bağışına dikkat çekmek amacıyla birçok yerde stant açıldı. 

Çeşitli yerlerde stantların açıldığı etkinlikte konuşan GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, “Organ bağışı konusunda halkımızı bilinçlendirmek, organ bağışına teşvik etmek amacıyla bir araya gelip birçok yerde stant açtık. Bu konuda toplumsal duyarlılık geliştirmeliyiz. Tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan birçok kişi nakil beklerken hayatını kaybetmekte. Organ bağışı hayat kurtarmaktadır. Bu nedenle herkesten organ bağışı bekliyoruz. Her bir organ bağışı hayata dair yeni bir umuttur” dedi.

Toplumda organ bağışı hakkında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan GAÜN Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Sacid Çoban ise, “Organ nakli; son dönem organ yetmezliği olan hastalar için kesin tedavi yöntemidir. Organ nakli konusundaki bilinç son yıllarda oldukça artmasına rağmen, tüm Dünya’da ve Türkiye’de de organ nakli bekleyen insan sayısı da günden güne artmaktadır. Gaziantep Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ve Üniversitemiz Organ Nakli Öğrenci Topluluğu ile birlikte 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında organ bağışına farkındalık oluşturmak, kamuoyunu bu konuda daha fazla bilinçlendirmek ve organ bağışını artırmak amacıyla birçok yerde stantlar açtık. Stantlarımız organ nakli konusunda bilgi almak isteyen kişilerce ziyaret edildi. Yaşama yeniden merhaba demeyi bekleyen binlerce hastanın umutlarını arttırmak için ‘’Emanetin Hayat Versin’’ diyerek herkesi organ bağışına davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Organ bağışına dikkat çekmek amacıyla kurulan stantlar büyük ilgi gördü. Standa başvuran herkese organ bağışı ile ilgili bilgiler verilip, broşürler dağıtıldı. Bağışta bulunmak isteyen kişilerin ise kaydı alındı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Akit bunu da yaptı!

2022-11-05 22:10 - Gündem

Şehit ateşi Gaziantep'e düştü!

2022-11-06 20:58 - Gündem

Emniyet'in basın müdürü, A Haber muhabiri çıktı!

2022-11-07 22:37 - Gündem

Soylu, kırmızı dosyayla Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı!

2022-11-03 15:36 - Siyaset

Tolga Ağar'dan, Sedat Peker'e 'Yeldana' davası!

2022-11-07 15:44 - Gündem

Deniz Baykal: CHP olarak yumruk gibi bir araya gelelim!

2022-11-02 17:28 - Siyaset

Bülent Ecevit'i vefatının 16. yılında saygıyla anıyoruz...

2022-11-05 11:30 - Gündem

AKP, HDP ile masaya oturdu, destek istedi, tepki yağdı!

2022-11-03 12:02 - Siyaset

Hülya Avşar'dan Nükhet Duru'ye tayt yanıtı...

2022-11-06 09:52 - Magazin

Meme kanseri tedavisi gören hastaya 14 ay sonraya randevu verildi!

2022-11-06 15:28 - Sağlık

İlgili Haberler

Dr. Öznur Kademli: Yaz tatilinde çocuk sağlığını nasıl koruyabilirsiniz?

12:49 - Sağlık

SIK TEKRARLAYAN BAŞ AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN!

00:00 - Sağlık

Dr. Ümit Çınkır: Tiroit ve Diyabet belirtilerini göz ardı etmeyin!

00:00 - Sağlık

Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın!

00:00 - Sağlık

Dr. İbrahim Öztürk: Depresyonu hafife almayın!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: Erken seçimin ne zaman olacağını Erdoğan dahil Türkiye’de kimse bilmiyor

17:07 - Siyaset

Bakan Ersoy, Kongre ve Fuar Merkezi’nin temelini attı

17:00 - Yerel

Özgür Özel yönetimi olağanüstü kurultay için mahkemeye başvurdu!

15:55 - Gündem

Ahmet Telli'nin ailesi Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini kabul etmedi

15:49 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Özgür Özel'in partiden ayrılmasına gerek yok...

21:39 - Siyaset