?>

Polis müdahalesiyle yaralanan HDP'li vekil hastaneye kaldırıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen "Özgürlük Yürüyüşü"ne polis sert müdahale etti. HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik, darp edildi. Eksik hastaneye kaldırılırken 20 kişi gözaltına alındı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Siyaset - 4 yıl önce

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen "Özgürlük Yürüyüşü"ne polis sert müdahale etti. HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik, darp edildi. Eksik hastaneye kaldırılırken 20 kişi gözaltına alındı.

Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan sürecin 24’üncü yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "Özgürlük Yürüyüşü" düzenlenmek istendi. Yürüyüşe yönelik polis müdahalesinde, en az 20 kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın iddiasına göre polis, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve gazetecileri darp etti. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı muhabiri Mazlum Engindeniz, JINNEWS muhabiri Rabia Önver, HDP İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri de bulunuyor.

Polis müdahalesinde HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede, yerlerde sürüklenerek darp edildi. Eksik, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınanlar ise otobüslerde bekletiliyor.

Gazeteci Ruşen Takva, sosyal medyada HDP'li Habip Eksik'in darp edildiği görüntüleri paylaştı.

İHD Hakkari Şubesi ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada polis şiddetini kınadı. Açıklamada, “9 Ekim komplosuna karşı yapılmak istenen yürüyüşe karşı kolluk kuvvetlerinin uygulamış olduğu sert müdahaleler sonucu ÖHD Hakkâri Şube Başkanı Onur Düşünmez, HDP Yüksekova İlçe Başkanı Şoreş Diri göz altına alınmış, vekillere de şiddet uygulanmıştır.Kolluk şiddetinin sergilemiş olduğu hukuksuzluğa karşı gözaltına alınan HDP yöneticilerine ve milletvekillerine, ÖHD Şube Başkanına, HDP İlçe Başkanına yapılan bu saldırıyı kınadığımızı ve olayın takipçisi kalacağımızı kamuoyu ve basına bildiriyoruz” denildi.

BULDAN: SALDIRI DEMOKRATİK SİYASETE YAPILMIŞTIR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’e yönelik polis şiddetine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Eksik’in alçıya alınmış şekilde fotoğrafını da paylaşan Buldan, “Bugün Yüksekova’da Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik polisler tarafından darp edildi ve ayağı kırıldı. Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Nefret iklimini yaratanlara inat, herkesin nefes alabileceği demokratik bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SANCAR: ZULME VE ZORBALIĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, "Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik, bugün Yüksekova’da polisler tarafından sokak ortasında vahşi bir şekilde darp edilmiş, ayağı kırılmıştır. Bu saldırı, demokratik siyasete yapılmıştır. Zulme ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz, demokrasi ve barış mücadelesini daha da büyüteceğiz" diye paylaşım yaptı. (HABER MERKEZİ)

Haftanın Öne Çıkanları

Erol Babaoğlu'nun konuşması törene damga vurdu!

2022-10-08 23:22 - Gündem

İstedikleri şarkıyı bilmeyen müzisyeni öldürdüler!

2022-10-02 20:26 - Asayiş

16 yaşındaki Nika Shakarami'nin annesi: Kızım dövülerek öldürüldü!

2022-10-09 12:07 - Dünya

Gaziantep'i karıştıran mektup!

2022-10-04 10:27 - Gündem

Onur Şener cinayetinde 3 tutuklama! İşte ilk ifadeleri...

2022-10-03 15:46 - Gündem

Onur Şener gözyaşlarıyla uğurlandı...

2022-10-03 18:21 - Gündem

Altunkaya Grup, sonsepet.com’la e-ticarete adım attı

2022-10-05 21:35 - Yerel

LC Waikiki'nin LGBT kararı Varank'ı çok sevindirdi...

2022-10-04 23:04 - Siyaset

Bakanlıktan eşini öldürüp intihar eden hakim için taziye mesajı

2022-10-03 18:04 - Gündem

Atatürk bugün yaşasaydı...

2022-10-08 21:06 - Gündem

İlgili Haberler

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

AKP medyası: Cemil Tugay Çarşamba günü AKP’ye katılacak

11:17 - Siyaset

Ümit Özdağ: Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler!

10:59 - Siyaset

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Sen bizde 2 kuruş bulamadın, biz senin Bakanında 2 milyar lirayı ispatladık!

19:04 - Siyaset

Erdoğan'dan 'fon krizi' çıkışı: Yol haritamızı belirledik

19:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bayraklı Belediyesi’ne operasyon: Eski başkan ve 45 kişiye gözaltı

07:45 - Asayiş

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve 13 kişi tutuklandı

07:40 - Gündem

Mersin’de 2 belediye başkanı tutuklandı

07:11 - Asayiş

Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş ve 5 kişi tutuklandı

07:06 - Gündem

Yasin Kol ve yardımcı hakem Göktuğ Hazar Erel tutuklandı

06:22 - Gündem