?>

Pink Martini, 30. yıl turnesi kapsamında bir kez daha İstanbul’da konser verecek

Pink Martini’ye İstanbul konserinde Storm Large konuk sanatçı olarak eşlik ediyor.

Magazin - 1 yıl önce

Pink Martini, kendilerini “müzik arkeologları” diye tanıtan Thomas Lauderdale’in kurduğu “küçük bir orkestra”. Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirerek modern bir formda dinleyiciye sunuyorlar. Bu melodiler arasında elbette Türkçe de var, zaten grup için de Türkiye ikinci ev. Daha önce çok sayıda konser verdiler. Şimdi de 21 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda yeniden izleyiciyle buluşacaklar. Albümleriyle altın ve platin plak kazanan, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları seslendiren Pink Martini’nin müzikleri dünyaca ünlü birçok dizide de kullanıldı.

Pink Martini’ye bu konserinde Storm Large konuk sanatçı olarak eşlik edecek.

Kendi albümünü mayıs ayında yayımlayan grubun solisti China Forbes ile grubun 30. yılını ve Türkiye konserini konuştuk.

Bu 30 yıl Pink Martini açısından nasıl geçti?

Araştırarak, öğrenerek, dünyaya açılarak ve bolca müzik yaparak geçti. Çok oturmuş bir düzenimiz var artık. Kaos ya da kaygıdan ziyade yaptığımız işin keyfini sürdüğümüz bir müzikal yolculuk oldu. Ve yıllar geçtikçe hiç değişmeyen şey dinleyicilerimizle tekrar tekrar buluşma tutkumuz. Hâlâ ilk günkü gibi üretmek ve keşfetmek istiyoruz.

‘TÜRKİYE İKİNCİ DURAĞIMIZ’

Türkiye yıllardır konser verdiğiniz ve turnelerinizin olmazsa olmaz duraklarından. Nedir Pink Martini’yi Türkiye’deki dinleyiciye bu kadar çeken?

Kariyerimizin ilk başladığı yıllardan beri Türkiye bizim için hep ikinci durağımız oldu. En çok sevdiğimiz ve sevildiğimiz ülkelerden biri. Yıllar içerisinde çok fazla dost ve arkadaş da kazandık. Birçok şehrini, mutfağını, müziğini yakından tanıdığımız ve tanıdıkça büyülendiğimiz bir ülke. Yaptığımız müziği bizim kadar coşkuyla hisseden bir dinleyiciye sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Türkçe şarkılar söylerken kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Türkçe müziğin sözlerini, melodik yapısını ve müzikal derinliğini çok seviyorum. Doğu ve batı müziğinin en güzel örneklerini bulabileceğiniz çok zengin ve çeşitlilik içeren bir ülke Türkiye.

‘CANLI VE NEŞELİ MÜZİKLER’

Bu yıl bizleri nasıl bir konser bekliyor?

Her zamanki canlı ve neşeli Pink Martini’yi göreceksiniz. Artık klasik olmuş ve bizimle özdeşleşen şarkıların yanında en sevdiğimiz hit şarkıların da yer aldığı bir repertuvar oluşturduk. Birlikte eğlenmeye geliyoruz.

Haftanın Öne Çıkanları

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Bekir Bozdağ'a 'rüşvet' iddiası

2024-07-12 13:44 - Gündem

SANKO Üniversitesi birinci sırada yer aldı

2024-07-18 09:18 - Eğitim

Destici kızının işe alındığını doğruladı, maaşını açıkladı!

2024-07-17 21:14 - Gündem

Erdoğan’ın danışmanı bir akşamda 17 emekli aylığı ‘yedi

2024-07-12 14:15 - Gündem

Trump'a suikast şüphelisinin evinden bomba malzemesi çıktı!

2024-07-14 20:08 - Dünya

AKP'li eski vekil Ünüvar ile BBP'li Destici'nin kızlarına TBMM'de kadro!

2024-07-15 23:26 - Gündem

AKP'li belediyeden akıl almaz provokasyon

2024-07-13 11:35 - Gündem

KPSS 2024 lisans soruları cevap anahtarı açıklandı

2024-07-14 11:39 - Gündem

ÖSO komutanlarından Alaattin Çakıcı'ya teknede ziyaret

2024-07-18 00:08 - Gündem

Mustafa Sarıgül'den video açıklaması

2024-07-17 20:09 - Gündem

İlgili Haberler

Ödül alırken Sahnede hayatının şokunu yaşadı: Özge Ulusoy dolandırıcılıkla suçlandı!

10:54 - Magazin

Orhan Gencebay kiracısıyla mahkemelik oldu!

00:09 - Magazin

Dilan Polat Ferrari'sini geri istiyor! Mahkemeye başvurdular

00:07 - Magazin

Jaws filmine ilham veren olayla ilgili neler biliniyor?

00:08 - Magazin

Manifest konserinde gençler tek ses oldu: 'Hak, hukuk, adalet!'

00:38 - Magazin

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem