?>

Öztürkmen: Yerel sanatçılar desteklenmeli

DEVA Partisi Gaziantep Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Selçuk Öztürkmen Gaziantep’te yerel yetkilileri kentin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya davet etti.

Siyaset - 4 yıl önce

DEVA Partisi Gaziantep Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Selçuk  Öztürkmen Gaziantep’te yerel yetkilileri kentin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya davet etti.

Gaziantep kültürü ve sanatının binlerce yıllık birikimin ürünü olduğunu ifade eden Öztürkmen, “Gaziantep, tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla hem geçmişin hem de günümüzün önemli şehirlerinden biridir. Bu değerli korumak, geliştirmek hepimizin sorumluluğunda ama öncellikli olarak da kent yöneticilerinin görevidir.” Dedi.

Gaziantep’te düzenlenen festival ve etkinliklerde yerel sanatçılara yer verilmediğini vurgulayan  Öztürkmen, “Bu şehirde doğmuş bu şehre katkı sunan sanatçılarımızı bu şehrin festivallerinde etkinliklerinde görmek istiyoruz. Yerel  sanatçılarımızı yok sayan anlayışı kabul etmiyoruz. Gaziantep’in her alandaki varlığı Gaziantep’in dinamiklerinden ortaya çıkmaktadır. Bu dinamiği yok sayan anlayış kent kültür ve sanatına zarar veriyor. Gaziantep’in sanatçısı, Gazianteplilerin parasının harcandığı festivalde, Gaziantep’in yazarı Gazianteplilerin parasının harcandığı kitap fuarında olmalıdır. “ diye konuştu.

Gaziantep’te yapılan etkinliklerde dışarıdan sanatçı getirilmesine doğrudan karşı olmadıklarını söyleyen Öztürkmen programlarda Gaziantep’te sanatını icra eden, üreten, yerel sanatçılara da mutlaka yer verilmesini istediklerini söyledi.

Gençlerin Gaziantep’te düzenlenen konserlere büyük  ilgi gösterdiklerini gördüklerini vurgulayan Öztürkmen, “Fakat gençlerimiz Barak ağıdını bilmeden, Ezo Gelini bir kere bile okumadan, Haşıl Türküsünü duymadan büyüyor ve kendi müziğine kendi sesine yabancılaşıyor. Çünkü gençlerimizin önüne bu değerlerimizi koyacak bir yerel anlayış maalesef yok.” Dedi.

DEVA Partisi olarak devletin, nitelikli sanat eserlerinin ve sanatsal faaliyetlerin müşterisi veya destekçisi olmasını sağlayacaklarını ifade eden Öztürkmen,  “Okullar, üniversiteler, halk eğitim merkezleri, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin sanat eğitimi faaliyetlerini devlet tarafından özendireceğiz. Her şehirde, merkezi parkların içinde bütün sahne sanatları etkinliklerinin yapılabileceği çok amaçlı “kültür sanat sahneleri” kurarak, işletmesini ilgili belediyelere devredeceğiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

İstedikleri şarkıyı bilmeyen müzisyeni öldürdüler!

2022-10-02 20:26 - Asayiş

Gökmen Karadağ ve Salim Şen'in yeni adresi belli oldu!

2022-10-01 09:40 - Gündem

Gaziantep'i karıştıran mektup!

2022-10-04 10:27 - Gündem

Kılıçdaroğlu, Furkan Yazıcıoğlu'na söz verdi...

2022-09-30 23:31 - Siyaset

Onur Şener gözyaşlarıyla uğurlandı...

2022-10-03 18:21 - Gündem

Onur Şener cinayetinde 3 tutuklama! İşte ilk ifadeleri...

2022-10-03 15:46 - Gündem

LC Waikiki'nin LGBT kararı Varank'ı çok sevindirdi...

2022-10-04 23:04 - Siyaset

Altunkaya Grup, sonsepet.com’la e-ticarete adım attı

2022-10-05 21:35 - Yerel

Haluk Levent'ten ünlü şarkıcı için yardım kampanyası

2022-10-01 09:11 - Yaşam

Bakanlıktan eşini öldürüp intihar eden hakim için taziye mesajı

2022-10-03 18:04 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den ABD'ye 'seçim' uyarısı: Bu topraklar o sizin bildiğiniz topraklar değil!

23:28 - Siyaset

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem