?>

Öztürkmen: TÜİK’in sahte rakamları, emekçinin cebinden çalıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, hükümetin memur ve memur emeklileri için verdiği zam teklifine tepki göstererek bugün eylem yapan memurlarla dayanışma mesajı yayımladı.

Siyaset - 1 ay önce

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, hükümetin memur ve memur emeklileri için verdiği zam teklifine tepki göstererek bugün eylem yapan memurlarla dayanışma mesajı yayımladı.

Öztürkmen, iktidarın şatafatına dikkat çekerek, TÜİK’in enflasyon rakamlarına tepki gösterdi. Memur maaşının, yıllar içerisinde yoksulluk sınırının altına kaldığına dikkat çeken Öztürkmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a seslenerek, “Ülke gerçekliğinden bu kadar mı kopuksunuz” dedi.

Öztürkmen’in açıklamasından öne çıkanlar:

“6,5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, hükümetin memura reva gördüğü sadaka zammını kabul etmiyoruz.

AKP iktidarı, memurları da emekliler ve asgari ücretli işçilerimiz gibi yoksulluk sınırının altında maaşlara mahkûm etmek istiyor.

Bugüne kadar verilen zamlar enflasyon altında ezildi. Merkez Bankası'nın kendi enflasyon hedefi tutmazken memura Merkez Bankası enflasyon hedefi üzerinden zam veriliyor.

TÜİK'in sahte enflasyon verileri, emekçinin cebinden çalıyor.

Bugün Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 26 bin 413, yoksulluk sınırı da 86 bin 36 lira civarında.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıkladığı 2026 yılı için yüzde 10.6, 2027 yılı için ise yüzde 4.4 zam önerisi akıl, mantık ve insafla açıklanabilecek bir yaklaşım değildir.

6,5 milyon memur ve memur emeklisine yöneltilen bu teklif, 'bütçe disiplini' adı altında meşrulaştırılan; emeğin gelirini sistemli biçimde azaltan, kaynakları emeğin sofrasından alıp sermayenin kasasına aktaran, sosyal devleti tasfiye eden planlı bir yoksullaştırma programıdır.

Bu teklif, aslında hükümetin kamu emekçisine, memur emeklisine ve tüm ücretlilere verdiği değerin aynasıdır.

Emeğe ve alın terine gösterilen bu kayıtsızlık, sendikal haklara ve toplumsal adaletin özüne yönelmiş açık bir saldırıdır.

İktidarın bu ciddiyetsiz zam teklifini hiçbir memur konfederasyonu kabul etmemelidir. Bugüne kadar verilen tavizler, sarı sendikacılık, memuru ve işçiyi bitirdi. Kendi koltukları için memuru satan sendika yöneticilerini ne memur ne tarih affetmez.

Bugün eylemlere katılan, iş bırakan tüm emekçilerimizi en derin dayanışma duygularımla selamlıyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz: Bizim davamız Erdoğan'ın davasıdır

2025-08-16 10:52 - Yerel

AKP'ye geçen Başkanın ilk işi Erdoğan portresi asmak oldu!

2025-08-16 14:50 - Gündem

Özgür Özel'den çok sert 'Özlem Çerçioğlu' açıklaması

2025-08-13 16:15 - Siyaset

Erdoğan: Türkiye'nin rüşvetçilerle mücadelesini sulandıramazsınız

2025-08-11 19:42 - Siyaset

Nedim Şener, "Mektubu g..üne sokarım" dedi; Mücahit Birinci "Ulan g.t" diye yanıtladı!

2025-08-14 14:00 - Gündem

Vatandaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi önüne Başkanı topuklu ayakkabı bıraktı!

2025-08-14 17:57 - Gündem

Erdoğan'dan transfer açıklaması: Ne kadar Aydın var burada, göreyim...

2025-08-13 16:48 - Siyaset

İhraç talebiyle disipline sevk edilen Mücahit Birinci AKP’den istifa etti

2025-08-17 16:28 - Siyaset

AKP'li Şamil Tayyar'dan 'yeni transferler' iddiası...

2025-08-16 16:44 - Siyaset

Özgür Özel'den operasyon tepkisi: 9 dalga değil, 99 dalga yapsanız da...

2025-08-15 13:41 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel: Ülkenin ana muhalefet partisi orada yoksa herkes bir düşünmeli...

16:08 - Siyaset

Özgür Özel: Bir iktidar değişiminin tam içindeyiz...

21:26 - Siyaset

Meclis'teki mini zirvede İYİ Parti ve DEM Parti detayı...

19:59 - Siyaset

CHP’li Meriç: Testler sadece prosedür olmamalı

00:30 - Siyaset

Özgür Özel: Trump'tan meşruiyet dilenenlere bizim meşruiyet kazandırmamızı kimse beklemesin!

13:52 - Siyaset

Günün Manşetleri

Minguzzi davasında sanıklar Yasemin Minguzzi'nin üzerine yürüdü!

16:16 - Gündem

Dün tahliye olan Ayşe Barım bayıldı, hastaneye kaldırıldı!

16:13 - Gündem

Menajer Ayşe Barım'ın tahliyesine itiraz edildi

10:19 - Gündem

Askerlerin gemiye çıkış anı kamerada: İsrail, Sumud filosuna baskın düzenledi!

09:23 - Gündem

İsrail askeleri Sumud Filosu'na müdahale etti!

22:17 - Dünya