?>

Öztürkmen: Basın özgür değilse, hiçbirimiz özgür değiliz

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Son dönemde RTÜK eliyle muhalif basına yönelik baskılara dikkat çeken Öztürkmen, iktidarın TRT’yi bile operasyonel haberler için kullandığını söyledi.

Öztürkmen’in açıklamasından öne çıkanlar:

Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde yine Türkiye'de özgür bir basından söz edemiyoruz. Gazetecilerimiz, haklarının ihlal edildiği, haberin serbest dolaşımının, adil yargılanma hakkının ve yurttaşların habere erişiminin engellendiği bir ülkede gazetecilik yapmaya çalışıyor.

AKP iktidarı, yıllardır taşlarını döşediği baskıcı rejimin dozunu son aylarda iyice artırarak milletin iradesini yok sayan hukuk operasyonlarına girişti.

Yaygın basının tamamına yakınını kontrol eden iktidar, az sayıda muhalif gazete ve televizyona dahi tahammül gösteremiyor.

Milletin parasıyla kamu yayıncılığı yapması gereken TRT’yi, bugün bir siyasi partinin operasyon kanalına dönüştürdüler. 

RTÜK yayın durdurma ve para cezalarıyla, BİK resmi ilan kesme cezalarıyla bağımsız medya kuruluşlarını ekonomik olarak da cezalandırıyor. 

Halkın seçtiği belediye başkanlarına yönelik tüm Türkiye’de sokaklara çıkan milyonlarca insan, sadece birkaç televizyon kanalında haber olabildi.

Bu kanallarımız RTÜK faşizminin hedefi oldu. Halk eylemlerini ekrana getirdiği gerekçesiyle Sözcü Televizyonuna 10 gün ekran karartma cezası verildi. Aynı maddeden bir ceza daha alırsa lisansı iptal edilecek. Halk TV'ye, Tele 1'e, Now TV'ye ayrı ayrı skandal cezalar verildi.

Eylemleri takip eden gazeteciler gözaltına alındı, keyfi şekilde tutuklandı.

Eylemcilere yönelik polis şiddeti, gazetecileri de hedef aldı.

Temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı bir ortamda iktidarın ve ortaklarının gazetecileri hedef göstermesi, fiziksel saldırılara zemin hazırlaması, gazetecilere saldıranları cezasızlıkla ödüllendirmesi sürüyor.

Yandaş olanların kamu kaynakları ile ödüllendirildiği, muhalif olanların cezalandırıldığı bir ülkede, yerel ve ulusal basınımızın özgür olduğu söylenemez.

Halkımızın gerçekleri öğrenmesi için canla başla mücadele eden tüm basın emekçilerinin basın özgürlüğü gününü canı gönülden kutluyor, tüm basın mensuplarına özgür bir meslek yaşamı diliyorum. 

Haftanın Öne Çıkanları

Andımız’ı kaldırdı, Erdoğan’ın fotoğrafını astı!

2025-04-30 11:09 - Gündem

Yüksek rakımlı dağlarda kendiliğinden yetişiyor! Yöre halkının sağlık sırrı.....

2025-05-02 00:09 - Tarım

Silivri Cezaevi'nden ilk kare: İmamoğlu ailesi açık görüşte

2025-04-30 20:49 - Gündem

Doğu Perinçek: Öcalan Önder’e 'ABD-İsrail sizi öldürür' demiş!

2025-04-25 11:45 - Siyaset

Aslıhan Yeltekin Ören kimdir? İhlas Medya Grubu başkanı Aslıhan Yeltekin Ören kaç yaşında, nereli?

2025-04-26 00:09 - Biyoğrafi

'Sarı altın' olarak biliniyor, 50 TL'den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

2025-04-27 00:00 - Tarım

Hasadı sona eriyor: Kent genelinde 1 milyon 200 bin ton rekolte elde edildi....

2025-04-26 00:00 - Tarım

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a çağrı: Eğer siz sandığı koymazsanız...

2025-04-30 19:39 - Siyaset

Cem Küçük'ten canlı yayında itiraf gibi sözler: Savcının gönderdiği yazılarda var bu...

2025-04-27 02:09 - Gündem

CHP'li Öztunç'tan 'jammer' tepkisi: İmamoğlu’na yasak ama Bilal Erdoğan’a...

2025-04-29 14:09 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Erdoğan’a: Bu mu senin demokratlığın, bu mu senin cesaretin, bu mu senin gücün?

09:05 - Siyaset

Özgür Özel: Borçların faizleri silinecek

13:56 - Siyaset

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Özel: Yeni bir dönem, yeni bir iktidar gelecek!

18:51 - Siyaset

Zafer Partisi İstanbul'da, “Tertemiz Türkiye” çalıştayı düzenliyor

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Motorinin litre fiyatına 6 lira 62 kuruş zam!

10:51 - Ekonomi

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem