?>

Özpolat: Kanunlar ve yargı hiçe sayılıyor

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, Sayıştay raporunda ortaya çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesindeki usulsüzlüklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 8 yıl önce

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, Sayıştay raporunda ortaya çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesindeki usulsüzlüklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP’li belediyelerin ‘’biz yaptık oldu’’ anlayışıyla kanunları ve yargıyı hiçe saydığını ileri süren Özpolat, şöyle konuştu:

"Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 33594383-755.02.2018-3248 sayılı ihalesi hakkında bilgi yazıda belirtilmiş olup  ‘‘XlooP Bilişim Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi’’ unvanlı firma ‘’Gaziantep Büyükşehir Belediyesi                    Düzenlenebilir ve Mobil Kumandalı İnteraktif Sunum Paketi Hizmet Alım İşi’’ ihalesine teklif sunmuş, 3 Eylül 2018 tarihli ihale yapılmış olup Şahinbey Belediye Meclis üyemiz Hasan Şencan’ın 19 Ekim 2018’deki Cimer’e başvurusu 24 Ekim 2018’de ilgili yazı verildikten sonra 26 Ekim 2018’de Cimer’e yaptığımız başvurudan ötürü teklifi sunan  XlooP Bilişim Firması ortaklarından biri olan ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Reklam Tanıtım Şube Müdürlüğüne vekaleten bakan Ali Barlas’ın olması ve bu ihalenin teknik altyapısı ve şartnamesinin aynı şahıslar ve firma tarafından 6 ay öncesinden hazırlanarak adeta adrese teslim yaptıkları ihale Cimer’e yaptığımız başvurudan sonra apar topar iptal edilmiştir.

Bu, araştırmalarımız sonucu meydana çıkan usulsüzlüklerin sadece bir tanesi olup, Sayıştay Raporlarının Şahinbey Belediyesi raporlarında yine AKP’li belediyelerin ‘’biz yaptık oldu’’ anlayışıyla kanunları ve yargıyı hiçe sayıp bildiğini okuyarak kendi yandaşlarını usulsüz ve kanunsuz bir şekilde zengin etmeye devam ettiğinin açık bir göstergesidir.

1.5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18/e maddesinde belediye taşınmazlarının 3 yıldan fazla kiralanmasında yetkinin belediye meclisinde olmasına rağmen bu yetkinin encümene verildiği iddiası ile kiralamalar encümen kararıyla yapılmıştır. Oysa ki bu yetki belediye meclisinindir ve devredilemez. Yapılan kiralama işlemleri kanuna aykırı olup üç yılı aşan her kiralama işlemi için belediye meclisinin ayrı ayrı karar alması gerekmektedir.                                              Belediye meclisinin yetkisini gasp ederek içerisinde muhalefetin bulunmadığı encümene yetkiyi devrederek yetki gaspı yapılmaktadır.

2. Şahinbey ilçesinde encümen kararı ile kiraya verilen bazı belediye mülklerinin (elektrik-su-doğalgaz) abonelerinin hala belediye adına olduğu ve bu faturaların belediye tarafından ödendiği Sayıştay Raporu ile tespit edilmiştir.Yine burada da usulsüz işlem yapıldığından belediye zarara uğratılmıştır.

3. Belediye yaptığı konutları müteahhit gibi piyasanın üzerinde fahiş bir fiyatla satışa sunmasından dolayı ortalama 1500 adet konut elinde kalmış ve satamamıştır. Vatandaşın daha ucuza konut alması için fiyat indirimine gidilmemiş olup vatandaş bir katılım bankasındankredi çekmeye mecbur bıraktırılıp hem vatandaş hem de belediye zarara uğratılmıştır. Sayıştayın yanlış bulmasına rağmen şu anda Şahinbey Belediyesinin kasım ayı meclis oturumunda grubumuzun ret oyuna rağmen encümen yetkisi ile elde kalan bu konutların takas yoluyla elden çıkarılmasına karar vererek yeni bir zararın önünü açmışlardır.

Oysaki kentsel dönüşümden evleri kamulaştırılan vatandaşlara bu evler uygun fiyata verilseydi vatandaş mağdur olmayacaktı. Dolayısıyla belediye zarara uğratılmayacaktı."

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Adliyesi'nde veda yemeği

2018-11-06 16:01 - Yerel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi borç batağında

2018-11-04 10:12 - Gündem

Seydi Vakkas, ülkemizi temsil edecek

2018-11-07 17:52 - Spor

Odun ve kömür fiyatları uçtu

2018-11-04 09:41 - Ekonomi

Zihinsel engelli genç kız 4 gündür kayıp

2018-11-06 10:04 - Gündem

İlham Enveroğlu 22’inci resim sergisini açtı

2018-11-03 10:37 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te 18 yaşındaki genç evinde ölü bulundu!

2018-11-02 20:36 - Asayiş

Yusuf Taş'a 4'ü ağırlaştırılmış 9 müebbet

2018-11-05 14:08 - Asayiş

Üçoklar Mahallesi'ne güçlü aday

2018-11-07 15:35 - Siyaset

Gaziantep Alg Spor İzmir’de fırtına estirdi

2018-11-03 21:25 - Spor

İlgili Haberler

Erdoğan: Yeni bir dönemin kapıları açılacak

15:01 - Siyaset

MHP Gaziantep'ten İslahiye ve Nurdağı ziyaretleri

00:00 - Siyaset

YENİ Parti Gaziantep’te yeni dönem

00:38 - Siyaset

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Siyaset transferlerle kazanılmaz!

15:01 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu: PKK’lılarla değil, Kürtlere sarılacaksınız!

08:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ, partisinin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti

13:31 - Gündem

Hasan İmamoğlu savunma yaptı, savcı suç duyurusu talep etti!

15:55 - Gündem

7 belediye başkanına toplam 50 yıla yakın hapis cezası

18:54 - Gündem

Zeydan Karalar'a 6 yıl üç ay hapis, 3 yıl memuriyetten men cezası

18:43 - Gündem

Madencilerin direnişi 15'inci gününde devam ediyor...

16:10 - Gündem