?>

Özlem Çerçioğlu'na mazbatası yemekhanede verilmişti!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun, üç ilçe belediye başkanıyla birlikte 14 Ağustos’ta AKP’ye katılacağı iddia edildi. Çerçioğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerini kazanmasının ardından mazbatası adliye yemekhanesinde verilmişti. O gün AKP için kullandığı sözler gündem olmuştu.

Siyaset - 12 ay önce

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun, üç ilçe belediye başkanıyla birlikte 14 Ağustos’ta AKP’ye katılacağı iddia edildi. Çerçioğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerini kazanmasının ardından mazbatası adliye yemekhanesinde verilmişti. O gün AKP için kullandığı sözler gündem olmuştu.

Aydın’da üç dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun, üç ilçe belediye başkanıyla birlikte AKP'ye geçeceği iddiası siyaset kulislerinde büyük yankı uyandırdı. 14 Ağustos’ta AKP’ye katılması beklenen Çerçioğlu’na rozetini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takacağı öne sürüldü.

CHP'Lİ VEKİL İDDİALARI DOĞRULADI, ÇERÇİOĞLU SESSİZ

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçeceği iddia edildi. 14 Ağustos'ta partiye katılması beklenen Çerçioğlu’na rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takacağı öne sürüldü... İddiaları CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül doğrularken, Çerçioğlu sessizliğini koruyor.

Aydın'da üçüncü kez Başkan seçilen CHP'li Özlem Çerçioğlu, mazbatasının adliye yemekhanesinde verilmesine tepki gösterdi: Utanç verici bir şey ya. Akp'nin Aydın'da kaybetmesinin sebebi bu iğrenç kibirdir.https://t.co/BRdUZR5r4p#ozlemcercioğlu @emrkongar pic.twitter.com/EqtO3fTtOJ

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) April 5, 2024

MAZBATAYI ALIRKEN AKP İLE İLGİLİ SÖZLERİ GÜNDEM OLMUŞTU

Çerçioğlu’nun ismi, mazbatasını adliye yemekhanesinde verilmesiyle gündeme gelmişti. Üçüncü kez Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Çerçioğlu, mazbatanın verildiği ortamı şu sözlerle eleştirmişti:

“Siz de arkamda yemek tabakları ve çaydanlıkla fotoğraf çekeceksiniz. Sakın çekmeyin. Ulusal basına rezil oluruz arkadaşlar, doğru mu? Aydın'ı, Türkiye'ye rezil etmeyin. Sakın o yemekleri, tabakları, çaydanlığı falan çekmeyin. Türkiye'nin hangi ilinde bir büyükşehir belediye başkanına veya o ilçedeki, merkezindeki belediye başkanına adliyenin yemekhanesinde mazbata verilir. Yemek kokuları arasında mazbata alıyorsun. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Utanç verici bir şey ya. Utanç verici ya. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? İşte kaybetmelerinin temel sebeplerinden bir tanesi Aydın'da bu.”  

NAZİLLİ BELEDİYE BAŞKANINI ELEŞTİRMİŞTİ

Çerçioğlu, 2022’de AKP’ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yönelik ise “Halkın oyu Cumhur İttifakı’na değil, Millet İttifakı’naydı. Bu halkın oyuyla değil. Ben o bölgede çalıştım, emeklerimi, hakkımı helal etmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bilal Erdoğan: Ülke hiçbir zaman olmadığı kadar iyi yönetiliyor

2025-08-07 20:41 - Gündem

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

2025-08-07 00:00 - Tarım

Bir paket sigara 100 lira, bir dalı ise 5 lira oldu!

2025-08-09 10:50 - Ekonomi

Açılım sonrası ankette MHP'ye şok: Barajı geçemedi!

2025-08-08 14:34 - Siyaset

Özgür Özel'den çok sert 'Özlem Çerçioğlu' açıklaması

2025-08-13 16:15 - Siyaset

AKP'li belediyenin ihalesini AKP eski İlçe Başkan Yardımcısı "Banker Kasım"ın şirketi aldı

2025-08-09 12:51 - Gündem

Özgür Özel'in açıkladığı avukat kaçarken yakalandı!

2025-08-07 22:44 - Gündem

Marmaray'da 1 saat arayla iki intihar!

2025-08-09 11:50 - Asayiş

Erdoğan: Türkiye'nin rüşvetçilerle mücadelesini sulandıramazsınız

2025-08-11 19:42 - Siyaset

Rezan Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar

2025-08-12 15:49 - Asayiş

İlgili Haberler

YENİ Partili vekillerden Özgür Özel'e destek açıklaması

10:12 - Siyaset

Özgür Özel: Vicdanım rahat; sonunda kazanılmış bir şey olacaksa en azından 'adam' tek başına kazanmadı

10:05 - Siyaset

Başkan Kılıç, Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti

00:03 - Siyaset

YENİ Parti’ye online üyelikler başladı

06:52 - Siyaset

Yeni Parti Gaziantep'te il yönetim kurulu belli oldu

06:34 - Siyaset

Günün Manşetleri

YENİ Partili vekillerden Özgür Özel'e destek açıklaması

10:12 - Siyaset

YENİ Parti’ye online üyelikler başladı

06:52 - Siyaset

Yeni Parti Gaziantep'te il yönetim kurulu belli oldu

06:34 - Siyaset

İBB'den çiftçilere kışlık sebze fidesi

00:32 - Tarım

Bahçeli'den Özgür Özel'e: Bir gecede 91 milletvekiline nasıl ulaştınız?

19:11 - Siyaset