?>

Özgür Özel: Suçüstü yakaladık, AKP'ye katılacak!

CHP lideri Özgür Özel, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın AKP’ye katılacağını iddia ederek, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert tepki gösterdi. Öte yandan AKP'li Savcı Sayan da Mesut Özarslan'ın bu hafta AKP'ye katılabileceğini iddia etti.

Siyaset - 2 saat önce

CHP lideri Özgür Özel, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın AKP’ye katılacağını iddia ederek, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert tepki gösterdi. Öte yandan AKP'li Savcı Sayan da Mesut Özarslan'ın bu hafta AKP'ye katılabileceğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na özgürlük ve erken seçim talebiyle başlattığı "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" temalı mitinglerin 101'incisi Aydın Kuşadası'nda yapıldı. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yurttaşlara hitap ederken; Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in mesajı da eşi Duygu Günel tarafından okundu.

'AKP'YE KATILMAK İSTİYOR' İDDİASI

Özel, konuşmasında Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan üzerinden iktidarı eleştirerek, söz konusu ismin yolsuzluk iddialarından kurtulmak için AKP’ye katılmak istediğini öne sürdü.

Özel, “Dosyası savcılık tarafından istenmiş bir kişinin, aynı Topuklayan Efe (Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu) örneğinde olduğu gibi partinize katılmak istediğini görüyoruz. Sizi suçüstü yakaladık” dedi.

'BU HAFTA ORTALIK KARIŞIK, ALALIM'

Özel, belediye meclis üyelerine de AKP’ye geçiş yönünde telkinlerde bulunulduğunu iddia ederek, “Keçiören Belediye Başkanı’nı partinize katmanın peşindesiniz. ‘Bu hafta ortalık karışık, bu gürültü içinde alalım’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

'SİZİ SUÇÜSTÜ YAKALADIK'

Özel'in konuşmasından Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'la ilgili kısım şöyle: 

"Bak Tayyip Erdoğan, Keçiören'de seçilen bir Tosuncuk vardı. Bunun için Osman Gökçek ve Turgut Altınok... Osman Gökçek dediğin, partinin Ankara milletvekili. Turgut Altınok dediğin, son Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayın. Bunun için 'Yolsuzluklardan kurtulmak için partimize gelmek istiyorlar' dedi. Portaş'la ilgili bu kişi hakkında dosya savcılık tarafından çoktan istendi. Bu kişi aynı, aynı şekilde Topuklayan Efe'de olduğu gibi senin partine gelmek ve yolsuzluklardan kurtulmak istedi. Sizi suçüstü yakaladık! 

Ankaragücü taraftarını toplayıp da gruba getirip kendine tezahürat ettirsin diye hazırlarken, bizim partimizden belediye meclis üyelerine 'AK Parti'ye geçiyoruz' derken, dosyasının kapatılması vaadiyle ki bizim bu konuda kendisine sorduğumuz sorular, aldığımız yanıtlar ortadayken, sen bu kişiyi partine davet etmeye, bunu partine katmaya, ona rozet takmaya tenezzül ettin.

Şimdi buradan Erdoğan'a sesleniyorum: Erdoğan, Keçiören Belediye Başkanını partine getirmenin, onu partiye katmanın peşindesin ve şunu söylüyorlar; 'Bu hafta ortalık karışık, bu gürültü içinde alalım, katalım, geçelim' diyorlar. Buradan milletimize soruyorum: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu yaptıklarına, Keçiören'e dosya göstermelerine, dosyasını İstanbul'a istemelerine, kendileri yolsuzluktan kurtulmak için 'Kapımızda' demelerine rağmen AK Parti'nin onu transfer çabalarına sessiz kalacak mısınız?"

AKP'Lİ SAVCI SAYAN: MESUT BAŞKAN BU HAFTA MESUT OLABİLİR

Öte yandan benzer bir iddia da AKP'li Savcı Sayan'dan geldi.

X hesabından bir paylaşım yapan Sayan, "Çarşamba günü grup toplantımızda MESUT başkan  muradına erip, mesut olabilir.. Kaynağım beni yanıltmaz…" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Akın Gürlek'in tapusunu sorgulayan memur gözaltına alındı!

2026-03-24 10:23 - Asayiş

Erdoğan: Milletimiz Türkiye'nin kaptan köşkünde bizim olmamızdan dolayı Allah'a hamd ediyor

2026-03-26 17:04 - Siyaset

İmamoğlu'ndan mahkemede 'Akın Gürlek' göndermesi

2026-03-26 13:48 - Gündem

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP'ye katıldı

2026-03-24 14:39 - Siyaset

İBB davasında 8'inci gün: İmamoğlu'ndan mahkeme heyetine ve savcılığa tepki

2026-03-23 17:26 - Gündem

Akın Gürlek'in tapu kayıtlarına bakan bir kişi daha gözaltına alındı

2026-03-25 13:28 - Asayiş

Bahçeli: Asıl rejim değişikliği İsrail'de yapılmalı

2026-03-24 11:34 - Siyaset

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

2026-03-26 13:32 - Gündem

Muhittin Böcek'in şoförleri gözaltına alındı!

2026-03-25 13:47 - Asayiş

Özgür Özel: Türkiye'nin dört bir yanında baskı ve saldırı altındayız!

2026-03-27 14:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Erdoğan'a: Tarih boyunca bu yaptığın utançla yaşayacaksın!

19:24 - Siyaset

Özgür Özel'den Özkan Yalım'ın gözaltı görüntülerine sert tepki

14:54 - Siyaset

Bahçeli: İstifa küskünlüğe dayalı değildir!

14:45 - Siyaset

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Hüseyin Baş: Mezhep kavgası İslam dünyasının içerisindeki en büyük fitne!

00:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Özel: Suçüstü yakaladık, AKP'ye katılacak!

19:14 - Siyaset

Tutuklu gazeteciler için Kadıköy'de polis ablukası altında eylem

18:49 - Gündem

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset