?>

Özgür Özel: Partiyle bir helalleşmeye ihtiyaç var

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kurultayın yerel seçimden önce yapılması gerektiğini belirterek, "Partiyle bir helalleşmeye ihtiyaç var." dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

Ana muhalefet partisinde son günlerde adaylık çıkışıyla gündeme gelen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kurultayın yerel seçimden önce yapılması gerektiğini belirterek, "Partiyle bir helalleşmeye ihtiyaç var." dedi.

Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında ikinci turda yüzde 47,82'yle kaybettiği seçimin ardından liderlik çıkışıyla gündeme gelen CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, yeni açıklamalarda bulundu.

Siyasetçi, partide İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte "değişim" çağrısında bulunan ilk isimlerden biriydi; 'sorumluluk almaktan kaçmayacağını' dile getiren Özel, dün gazeteci Murat Ağırel'e gönderdiği mesajda da "Aday mıyım, adayım, hazır mıyım hazırım. Hem sorumluluk almaya hem fedakarlık yapmaya hazırım" ifadesini kullanmıştı. 

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre Özel, Ankara'da bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Kurultayın mutlaka yerel seçimden önce yapılması gerektiğini söyledi; ardından 'helalleşme' çağrısında bulundu:

"Partiyle bir helalleşmeye ihtiyaç var. Eğer siz bunu bir sandığın önüne koyup üyelerimizle, kurultayda hesaplaşmazsanız yani hesaplaşmalarını ve hesap görmelerini, hesap sormalarını ve hesap vermemizi sağlamazsak ve oradan helalleşerek çıkmazsak taban sizinle ilk bulduğu sandıkta hesaplaşır. İlk bulduğu sandık yerel seçim sandığı olursa bu olur. O yüzden biz, üyenin delegenin önünden sandığı kaçıramayız."

KILIÇDAROĞLU'NUN 'GEMİYİ LİMANA SAĞLAM GÖTÜRECEĞİM' SÖZLERİ

"Ama partinin en iyi noktaya gelmesi için genel başkanlık dahil bana bir sorumluluk düşüyorsa da bundan kaçmayacağım" diye konuşan Özel, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında "gemiyi limana sağlam götüreceğim" sözüyle kurultayı kastettiğini belirtti: "Kemal Bey’in kaptanlıktan tarif ettiği işten benim anladığım, Kemal Bey kurultaya kadar kaptanlık edip, onu tarif ediyor."

'İMAMOĞLU İLE ANLAŞMA' İDDİASI

Kemal Kılıçdaroğlu ya da Ekrem İmamoğlu ile gizli bir anlaşmanın yapıldığı konusundaki iddialara ilişkin de "Benim kendi pozisyonumla ilgili dedikodu niteliğindeki bu angajmanlarla ilgili söylenenler gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatının 'tövbe seansı' gündem oldu!

2023-06-11 19:55 - Gündem

Alkollü içkilere yüzde 40 ve üzeri zam geliyor!

2023-06-10 09:31 - Ekonomi

Leman, bu kez ekmek zamlarını çizdi

2023-06-11 20:34 - Gündem

Esad, Suriye sokaklarında dürüm yiyerek gezdi

2023-06-08 18:34 - Dünya

Müjdat Gezen Tiyatrosu kapanıyor!

2023-06-09 20:32 - Kültür & Sanat

Emre Ulaş'tan düşenin dostu olmaz karikatürü

2023-06-13 11:56 - Gündem

Can Atalay için özgürlük talebine müdahale

2023-06-08 19:44 - Gündem

Tanju Özcan tekrar CHP'de...

2023-06-13 12:54 - Siyaset

Gazianteplilerin hafta sonu adresi Dülük oldu

2023-06-12 14:43 - Yerel

Soylu, o WhatsApp grubundan çıkarıldı!

2023-06-13 08:32 - Gündem

İlgili Haberler

Ali Babacan'dan TRT'ye: Hakkımı helal etmiyorum

01:08 - Siyaset

Ali Babacan: Sayın Erdoğan’ın eliyle hukuk telef olmaktadır!

10:27 - Siyaset

Gürban: Ahmet Yarım mağdurları yalnız değil, adalet önünde hesap verecek!

00:00 - Siyaset

Konya'da miting çalışması sırasında CHP'ye silahlı saldırı!

22:12 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'telef' yanıtı

20:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Alaşehir için çalışıyoruz

08:08 - Gündem

Danıştay Daire Başkanı, Kartalkaya Komisyonu’nda adaletsizliği anlattı: ‘Asıl sorun yargıya güven’

05:38 - Gündem

Fransız kulübü, F.Bahçe’nin genç stoperi için Ilıcalı’yla görüştü: Yusuf’u Marsilya istedi

05:09 - Gündem

İktidar mısırda yerli üretim yerine yabancıya kapıyı sonuna kadar açtı: İthalat lobisine bayram!

04:39 - Gündem

Silivri’deki tutuklu gençlerden çağrı: “Unutulduğumuz izlenimine kapılıyoruz”

04:08 - Gündem