ARIZAYLA İLGİLENİRKEN ELEKTRİK ÇARPTI
Olay, saat 23.45 sıralarında Güzelyurt Mahallesi'ndeki bir sitede meydana geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek, oturduğu sitede yer alan havuzun makine dairesindeki arıza ile ilgilenirken elektrik çarptı. Yakınlarının durumu bildirmesi üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansa alınan Başkan Zeyrek, Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
Özgür Özel hastane önünde açıklama yaptı: 70 dakika sonra ara ara birkaç kez gelen nabzı geriye geldi, kalbi atmaya başladı. Şu anda kalbi oldukça iyi bir şekilde atıyor, bir destek olmadan çalışıyor. Bir mucize gerçekleşti.https://t.co/wM0ZsAt4ik@emrkongar pic.twitter.com/AxkrnOjDfI — Gazikent27 (@Herdaim_Haber) June 7, 2025
ÖZGÜR ÖZEL: BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ
Hastane önünde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise "Kalp masajı ve suni solunum yapıldığı için beynine oksijen gittiğini ve 70 dakika süreyle yapılan müdahalenin ilk 6-7 dakikası dışında beynine oksijen gitmiş olduğunu ümit ediyoruz. 70 dakika sonra ara ara birkaç kez gelen nabzı geriye geldi, kalbi atmaya başladı. Şu anda kalbi oldukça iyi bir şekilde atıyor, bir destek olmadan çalışıyor" diye konuştu.
"Bir büyük mucize gerçekleşti" diyen Özel, "Öyle 70 dakika sonra kalp falan çalışmaz. Bu mucize gerçekleşti, daha büyüğü gerçekleşecek. Ferdi kardeşimize kavuşacağız" ifadelerini kullandı.
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: KALBİ DURMUŞTU
Manisa İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Fatih Zeren, hastanede tedaviye alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in durumu hakkında bilgi verdi. Op. Dr. Zeren, "Civarda 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’ne düşen çağrıda Ferdi Başkana elektrik çarptığına dair bir ihbar geldi. Ekiplerimiz dakikalar içinde ulaştı. Müdahale edildi, bilinç durumu olmadığı gözlendi. Kalp masajı eşliğinde hastaneye getirildi. Yapılan ilk müdahale ile yoğun bakıma alındı. Gereken tedavisi sürüyor ancak durumu kritik. Kalbi durmuştu. Kalp masajı eşliğinde geri geldi. Şu anda uyutuluyor" diye konuştu.