?>

Özgür Özel: YENİ Parti kuruluşunu tamamladık

YENİ Parti, bugün ilk kapalı grup toplantısını gerçekleştirdi.

Siyaset - 1 ay önce

YENİ Parti, bugün ilk kapalı grup toplantısını gerçekleştirdi. Genel Başkan Özgür Özel, partisinin kapalı grup toplantısının ardından, “İlk kapalı grup toplantımızı yaptık. Şu andan itibaren YENİ Parti Grubu’nun kuruluş sürecinde alması gereken bir karar, yapması gereken bir seçim kalmamıştır. Artık YENİ Parti bu vakitten sonra kuruluşunu tamamlamıştır” dedi.

YENİ Parti milletvekilleri, bugün TBMM’de kapalı grup toplantısında bir araya geldi.

YENİ Parti Grup Salonu’nda yapılan toplantıya, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel başkanlık etti.

Toplantı için saat 11.45’te TBMM’ye gelen Özel, grup salonuna giderken basın mensuplarının sorularını yanıt verdi.

"HEM HEYECAN, HEM SORUMLULUK" Özel, “YENİ Parti’nin kuruluşundan sonra ilk kez TBMM’desiniz. Neler söylersiniz?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Heyecanlıyız tabii. Yenilik milletimizin talebi, YENİ Parti milletimizin ihtiyacıydı. Milletin beklentilerine yönelik olarak partimizi kurduk. Ana muhalefet partisi olduk. Kurulduğunda ana muhalefet partisi olabilen bir parti yok siyasi tarihimizde. Onun hem heyecanı hem sorumluluğu içindeyiz."

Özel’in başkanlık ettiği, 90 YENİ Parti milletvekilinin katıldığı kapalı grup toplantısı 12.35 civarında sona erdi.

ÖZEL'DEN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA: "YENİ PARTİ KURULUŞUNU TAMAMLAMIŞTIR"

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin kapalı grup toplantısının ardından, “İlk kapalı grup toplantımızı yaptık. Şu andan itibaren YENİ Parti Grubu’nun kuruluş sürecinde alması gereken bir karar, yapması gereken bir seçim kalmamıştır. Artık YENİ Parti bu vakitten sonra kuruluşunu tamamlamıştır” dedi.

Özel, toplantı çıkışında şunları söyledi:

"İlk kapalı grup toplantımızı yaptık. Nöbetçi Grup Başkanvekilimiz usule uygun olarak açıklamaları yapar. Şu andan itibaren YENİ Parti Grubu’nun kuruluş sürecinde alması gereken bir karar, yapması gereken bir seçim kalmamıştır. Artık YENİ Parti bu vakitten sonra kuruluşunu tamamlamıştır ve YENİ Parti tüm yöneticileriyle, grup yönetimiyle, grup başkanvekilleriyle, meclis idare amiriyle, katip üyesiyle, geçtiğimiz hafta sizin de takip ettiğiniz gibi PM’siyle, YDK’sıyla ve yönetim kuruluyla birlikte göreve başlamıştır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun."

Özel, belediye başkanlarıyla toplantı olup olmayacağı sorusuna, “Olacak” yanıtını verdi.

YENİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ KONUŞTU Kapalı grup toplantısı öncesi ise, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Tanal, “YENİ Partimizin ülkemize barış, huzur, demokrasi, hukuk devleti, tarafsız ve bağımsız basın, tarafsız ve bağımsız yargı getirmesi dileğiyle hepimize hayırlı olsun. Allah bizi 86 milyon insanımıza mahcup ettirmesin. Biz Allah’a sığınıyoruz, milletimize güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ Parti Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de "Meclis başkan vekilliğine aday mısınız?" sorusuna "Ben aday değilim, Sayın Genel Başkanımızın takdiri önemli. Genel Başkanımız ve arkadaşlarımız nasıl takdir ederlerse" yanıtını verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu'nun 'YENİ Parti' sevinci: Çok şükür arınma gerçekleşti...

2026-07-25 14:35 - Siyaset

ABD'den 60 ülkeye yeni gümrük vergisi: Türkiye de listede!

2026-07-24 10:25 - Dünya

Yılmaz Büyükerşen CHP’den istifa etti

2026-07-23 17:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni parti' yorumu: Beni hiç ilgilendirmiyor

2026-07-23 21:57 - Siyaset

Ece Üner, Fatih Portakal, Feyza Altun, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter ifadeye çağrıldı

2026-07-22 14:13 - Asayiş

Milletler Ligi'nde şampiyon Filenin Sultanları

2026-07-26 21:31 - Spor

YENİ Parti kurulduğu gün anamuhalefet partisi oldu

2026-07-24 13:27 - Siyaset

Fatma Kaplan Hürriyet tutuklandı!

2026-07-23 17:45 - Gündem

Özgür Özel, Anıtkabir'de: Kuşatılan mirasınızı koruma görevi bize emanettir

2026-07-25 12:14 - Siyaset

Özgür Özel: Asıl logo kurultayda resmileşecek

2026-07-28 11:47 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel Kars'ta: Borçların faizleri silinecek

13:56 - Siyaset

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Özel: Yeni bir dönem, yeni bir iktidar gelecek!

18:51 - Siyaset

Zafer Partisi İstanbul'da, “Tertemiz Türkiye” çalıştayı düzenliyor

00:00 - Siyaset

Özgür Özel: Üç kişi gözaltındayken yapacakları seçimle Üsküdar’a çökecekler!

15:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem