?>

Özgür Özel: CHP, emeklilere sahip çıkmaya devam edecek

Ankara'da konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkartılması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Özel, "Bu yasanın son oylamasından önce tüm milletvekillerini genel kurula bekliyoruz" dedi.

Siyaset - 6 ay önce

Ankara'da konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkartılması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Özel, "Bu yasanın son oylamasından önce tüm milletvekillerini genel kurula bekliyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da konuştu.

Özgür Özel, saat 14.30’da Türk Eczacılar Birliği Başkanı (TEB) Mehmet İrfan Demirci ve TEB Merkez Heyetine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Daha sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, hem AKP'li Özlem Zengin'in açıklamalarına yanıt verdi hem de emekli maaşlarının yükseltilmesiyle ilgili TBMM'de partisinin çalışmalarını anlattı.

"EMEKLİLERLE İLGİLİ ÇABALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

CHP lideri Özel, şunları kaydetti:

"Emeklilere kimse gariban diyemez. Gariban, sahipsiz demektir. CHP, emeklilere sahip çıkmaya devam edecek. Geçmişte daha yoksul kesimlerin Ak Parti'ye oy verdiği doğruydu ama mart ayından beri bütün anketlere göre CHP yoksulların birinci partisi durumunda. CHP, kimsesizlerin kimsesidir. Bugün bir kez daha bunu test etmek için buradayız. Ak Parti ve MHP dün 7'nci madde için verdiğimiz önergeyi reddetti. Biz en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkartılmasını ve buna kanuni güvence getirmeyi önermiştik. Biz bu yasanın son oylamasından önce tüm milletvekillerini genel kurula bekliyoruz. Bununla ilgili başka çabalarımız da olacak."

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayat pahalılığının azalacağı' ile ilgili ifadelerine ilişkin de konuşan Özel, "Bu konuda atacağı tek adım seçim sandığını getirmektir. Sandığı getirirse bu sounlar geçer yoksa devam eder" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Göksel’den Türk Sanat Müziği’ne zarif saygı duruşu

2026-01-22 00:39 - Magazin

Bakan Tekin: Atatürk’ü sevdiklerini söyleyerek niyet okuyuculuğu yapılıyor

2026-01-16 15:49 - Eğitim

Nusaybin'de büyük provokasyon: Türk bayrağını indirdiler!

2026-01-20 18:47 - Gündem

Komisyondan geçti: En düşük emekli aylığı 20 bin lira oldu!

2026-01-15 20:53 - Ekonomi

Ümit Karan tutuklandı, ifadesi ortaya çıktı!

2026-01-16 22:02 - Asayiş

AKP'li Özlem Zengin'den itiraf: Yeterli olmadığını hepimiz görüyoruz!

2026-01-22 14:16 - Siyaset

2025'te kapanan şirket sayısında yüzde 5,9 artış

2026-01-22 10:00 - Ekonomi

Müsavat Dervişoğlu'dan Bahçeli'ye sert gönderme

2026-01-18 13:20 - Siyaset

Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında 15 kişinin testi pozitif çıktı

2026-01-15 20:49 - Asayiş

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

2026-01-17 08:24 - Dünya

İlgili Haberler

90'ın üstünde milletvekili yeni parti için imza verdi

22:09 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni parti' yorumu: Beni hiç ilgilendirmiyor

21:57 - Siyaset

Butlan sözcüsü Müslim Sarı'dan Bahçeli'ye 'hazine yardımı' tepkisi

21:53 - Siyaset

Yılmaz Büyükerşen CHP’den istifa etti

17:26 - Siyaset

CHP'den Bahçeli'nin 'yeni parti' açıklamasına yanıt

16:45 - Siyaset

Günün Manşetleri

90'ın üstünde milletvekili yeni parti için imza verdi

22:09 - Siyaset

Yarkadaş'ın iddiasına Mansur Yavaş'tan yanıt: 'Uydurmayın'

22:01 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni parti' yorumu: Beni hiç ilgilendirmiyor

21:57 - Siyaset

Butlan sözcüsü Müslim Sarı'dan Bahçeli'ye 'hazine yardımı' tepkisi

21:53 - Siyaset

Fatma Kaplan Hürriyet tutuklandı!

17:45 - Gündem