?>

Özdurak: Bu toplantı aynı zamanda bir iş birliği çağrısıdır

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle, “İşletmeler için Sürdürülebilir Atık Yönetimi Çözümleri Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Yerel - 10 ay önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle, “İşletmeler için Sürdürülebilir Atık Yönetimi Çözümleri Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Gıda sektörü başta olmak üzere, Kimya ve Tekstil sektörlerindeki işletmelerin; gıda ve gıda dışı atıklarını nasıl önleyebileceği ve bu süreci sürdürülebilir çözümlerle; iş birliği içinde ekonomik, sosyal ve çevresel faydaya nasıl dönüştürebileceği ve yasal düzenlemeler ile ilgili detaylar uzmanlar tarafından anlatıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak, “Bu toplantı sadece bir bilgi paylaşımı değil… Aynı zamanda bir iş birliği çağrısıdır.” diyerek atıkların doğru yönlendirilmesiyle ekonomik kaynak, sosyal değer ve sürdürülebilirlik aracı haline dönüşebileceğini vurguladı.

Özdurak: Başarı, doğaya gösterilen saygıyla da ölçülüyor

Bir araya gelmelerinin amacının sadece atıkları azaltmanın yollarını öğrenmek olmadığını ifade eden Özdurak, “En önemli amaçlarımızdan biri de üretim ve tüketim süreçlerimizi daha bilinçli, daha sürdürülebilir bir çizgiye taşımaktır. İş dünyası için doğru atık yönetimi; maliyetleri azaltmanın, kaynak verimliliğini artırmanın ve rekabet gücünü korumanın olmazsa olmazıdır. Bugün dünyanın en itibarlı markaları; sürdürülebilirlik karneleriyle yatırımcıların, müşterilerin ve toplumun güvenini kazanıyor. Çünkü artık iş dünyasında başarı, yalnızca finansal değil... Doğaya gösterilen saygıyla da ölçülüyor. “ dedi.

Atık yönetiminin gıda, kimya ve tekstil gibi stratejik sektörlerde üretim yapan, tüketiciye hizmet sunan ya da tedarik zincirinin herhangi bir halkasında yer alan tüm işletmeler için sadece çevresel bir zorunluluk olmadığını belirten Özdurak; atık yönetiminin rekabet, verimlilik ve kurumsal itibarın da ayrılmaz bir parçası olduğunu ekledi.

Özdurak’ın ardından kürsüye gelen Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Fazla Genel Müdür Yardımcısı Berat İnci Gıda Kurtarma Derneğinin faaliyetlerini anlatarak “Atığı Azaltmak: Teknoloji ile Güçlenen Çözümler” sunumuyla atık yönetiminde dijitalleşme, Fazla’nın sunduğu çözümler ve işletmelerin kazanımları, “Yasal Çerçeve, Sorumluluklar ve Teşvikler” sunumuyla ise mevcut yasal düzenlemeler, atık yönetimi ve gıda bağışıyla ilgili muafiyetler ve teşvik mekanizmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Gıda Kurtarma Derneği Genel Sekreteri Devrim Barçak Potok ise Gıda Kurtarma Derneğinin çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirerek “Gıda Bankacılığı ve Bağışın Değeri” sunumuyla gıda bankacılığını, sahadan örnekleri ve bağış süreçlerini anlattı.

Potok ayrıca “İyi Uygulama Örnekleri ve Başarı Hikâyeleri” sunumuyla hayata geçirilen projeler ve bu projelerin ekonomik ve sosyal etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Son Dakika... Özgür Özel'in kızını tehdit eden kişi yakalandı

2025-05-05 21:08 - Gündem

GTB'de yılın ilk buğdayı 13 lira 50 kuruştan alıcı buldu

2025-05-08 00:00 - Tarım

Hepsi geri gönderildi: 2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı!

2025-05-07 00:09 - Tarım

CHP'li Ali Mahir Başarır açıkladı: Saldırganın kızı CHP Genel Merkezi'ni aradı

2025-05-05 21:38 - Gündem

Türkiye için pestisit alarmı... 24 yerli ürün için 8 ayrı ülkeden sınır reddi!

2025-05-07 00:00 - Tarım

Adana'da ilk hasat başladı: Hedef, 330 bin ton

2025-05-06 00:39 - Tarım

Yüksek rakımlı dağlarda kendiliğinden yetişiyor! Yöre halkının sağlık sırrı.....

2025-05-02 00:09 - Tarım

AKP'li olduğunu söyleyen emeklinin sözleri gündem oldu!

2025-05-06 10:02 - Gündem

Ali Mahir Başarır arşivi açtı, AKP'li vekilin görüntülerini paylaştı!

2025-05-02 20:28 - Siyaset

İBB Soruşturmasında gizli dalga mı?

2025-05-07 10:43 - Gündem

İlgili Haberler

Bozgeyik: Nevruz, birliğimizin, dirliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği gündür

00:26 - Yerel

Gaziantep'te Nevruz Yenigün Kutlama Programı gerçekleşti

00:01 - Yerel

Tahmazoğlu vatandaşlarla bayramlaştı...

00:00 - Yerel

Bozgeyik Ailesi’nden coşkulu bayramlaşma töreni

00:19 - Yerel

Gaziantep Havalimanı’nda kavga çıktı!

10:31 - Yerel

Günün Manşetleri

Gözaltına alınan gazeteci İsmail Arı Ankara'ya getirildi!

09:30 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem

CHP ve DEM Parti bayramlaşmasında 'İmamoğlu' gündemi

13:02 - Gündem

MHP heyetinden DEM Parti'ye bayram ziyareti

12:01 - Gündem