?>

Cahit Özkan konuştu Ömer Çelik yalanladı...

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın Türkiye-Birşelik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair açıklamasına tepki gösterdi.

Siyaset - 4 yıl önce

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın Türkiye-Birşelik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair açıklamasına tepki gösterdi.

YouTube'da Armağan Çağlayan’ın programına konuk olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan iktidarın “FETÖ finansörü” olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden geliştirilmeye çalışılan ilişkilere ilişkin olarak konuştu. 

 !#**v1625&pl=true**#! 

Özkan, '15 Temmuz'un mademki finansörü, mademki Türkiye'ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize “Niye Birleşik Arap Emirlikleri’ni dışlıyorsunuz?” dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar. Yahu benim çıkarım neyi gerektiriyorsa…" ifadesini kullandı. 

Özkan şöyle devam etti: 

"Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.”

Özkan sözlerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi. Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn @RTErdogan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir" dedi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Sedat Peker, SADAT'ın gölge adamını ifşa etti!

2022-05-14 12:27 - Gündem

AKUT kurucusu Nasuh Mahruki AKUT'tan atıldı!

2022-05-14 18:10 - Gündem

Gaffar Okkan suikastının emrini verene tahliye!

2022-05-09 13:20 - Gündem

Nebati bu kez de esnemesiyle gündem oldu!

2022-05-09 17:59 - Gündem

Törer ve Gür ailesinin mutlu günü...

2022-05-08 12:10 - Yerel

Ortaylı bu kez 'Suriyelileri göndermek lazım' dedi

2022-05-13 10:54 - Gündem

Zafer Partisi, Memleket Partisi'ni geçti!

2022-05-14 10:18 - Siyaset

Dilipak: Seçim sonucunu Allah bana söyledi!

2022-05-08 19:44 - Gündem

Nebati: İzledim ama gözlerimdeki ışıltıyı göremedim!

2022-05-15 07:56 - Gündem

Bülent Turan bu kez de 'Gerizekalı' dedi!

2022-05-08 17:04 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel Salı günü grup toplantısı yapmayacak!

14:11 - Siyaset

Üzümcü: Milletin vekili sonuç alamıyorsa sistem tıkanmıştır!

00:12 - Siyaset

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset