?>

O villanın kilerinden 500 kilo altın çıktı!

6 Ekim'de İstanbul Altın Rafinerisi'ne yönelik düzenlenen operasyonda şirketin patronu Özkan Halaç ve çok sayıda isim gözaltına alındı.

Asayiş - 7 ay önce

6 Ekim'de İstanbul Altın Rafinerisi'ne yönelik düzenlenen operasyonda şirketin patronu Özkan Halaç ve çok sayıda isim gözaltına alındı.

Hileli yollarla devlet desteği aldıkları ve kamu zararına neden oldukları gerekçesiyle şüpheli isimler tutuklanırken, operasyon günü şirketin kurucusu Fazıl Halaç'ın kız kardeşi N.K.'nın İstanbul Bakırköy'deki evine de baskın düzenlendi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin söz konusu evin kilerinde 500 kilogramın üzerinde altın bulduğu ortaya çıktı.

Türkiye'nin en büyük 5. sanayi kuruluşu olan İstanbul Altın Rafinerisi'ne (İAR) yönelik 6 Ekim 2025 tarihinde düzenlenen operasyonda, aralarında şirketin patronu Özkan Halaç ve genel müdür Ayşen Esen'in de yer aldığı 24 kişi gözaltına alınmış, 9 Ekim'de 20 kişinin tutukluluğuna karar verilmişti. Aralarında eski ve mevcut İAR çalışanlarının yer aldığı şüphelilerin yurt dışından getirilen altınlara Türkiye'de üretilmiş ve işlenmiş süsü verdiği, bu yolla altınları yurt dışına satarak 'hayali ihracat' yaptığı ve devletten haksız yolla teşvik ödemesi aldıkları iddia edilirken, Türkiye'nin konuştuğu operasyona ilişkin çarpıcı bir detay ortaya çıktı. 

EVİN KİLERİNDE 500 KİLO ALTIN BULUNDU Onlar TV'den Timur Soykan'ın haberine göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca 12 ilçede eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda baskın yapılan adreslerden biri de, İstanbul Altın Rafinerisi'nin kurucusu Fazıl Halaç'ın kız kardeşi N.K.'nın Florya'daki ikameti oldu. 8 Mayıs 2025 tarihinde hayatını kaybeden Fazıl Halaç'ın kız kardeşi ve İAR'ın sahibi Özkan Halaç'ın halası N.K.'nın İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki villasına yapılan baskında, evin kilerinde fiziki olarak muhafaza edilen 500 kilogramın üzerinde altın bulundu. 

Ev sahibi N.K. ve çocukları, baskın sonrası verdikleri ifadede, piyasa değeri 3 milyar TL'nin üzerinde olan söz konusu altınların dedeleri Fazıl Halaç'tan kendilerine miras bırakıldığını öne sürdü. 

Haftanın Öne Çıkanları

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler!

2025-10-21 10:00 - Gündem

İmamoğlu'nun diploma davası 8 Aralık tarihine ertelendi!

2025-10-20 12:31 - Gündem

Bahçeli: KKTC Türkiye'ye katılma kararı almalı, 81 Düzce'den sonra 82 Kıbrıs olmalıdır!

2025-10-21 11:34 - Siyaset

AKP'ye geçeceği iddia edilen Burcu Köksal'dan açıklama

2025-10-17 11:17 - Siyaset

CHP Gaziantep'te yeni İl Başkanı Vakkas Acar oldu!

2025-10-19 19:01 - Gündem

Hayri Sucu CHP'den istifa ettiğini duyurdu!

2025-10-19 21:35 - Siyaset

Rus basınından yeni iddia! Türk F-16'ları Putin'i koruyacak!

2025-10-19 14:36 - Dünya

Bu nasıl ateşkes: İsrail Gazze'yi yeniden vurdu!

2025-10-18 15:21 - Dünya

KKTC'de AKP'nin de desteklediği Tatar'a büyük şok!

2025-10-19 20:45 - Dünya

Yıldırım: Tarım, bağımsızlığın, güvenliğin ve geleceğin teminatıdır

2025-10-21 00:00 - Tarım

İlgili Haberler

Adalar Belediyesi'nde 24 imar dosyasına inceleme

20:12 - Asayiş

Sadettin Saran'a hapis cezası

00:09 - Asayiş

CHP'li Buca Belediyesi'ne operasyon: Başkan gözaltına alındı

08:30 - Asayiş

İzmir'de TOMA'nın üstüne çıkan vatandaş tutuklandı!

00:32 - Asayiş

CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay tutuklandı!

10:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

AKP'lilerin köçekli, içkili, silahlı eğlenceleri gündem oldu

10:37 - Gündem

Fenerbahçe'de ikinci Aziz Yıldırım dönemi başladı

22:12 - Spor

Kılıçdaroğlu’na beyaz güvercinleri getiren ismin kalaşnikofla fotoğrafları ortaya çıktı!

17:54 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel MYK’yi TBMM’de toplayacak...

00:27 - Siyaset

Numan Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu grupta konuşabilir!

16:36 - Gündem