?>

O kulübün isim değişikliği gündemde: Cumhur İttifakı'nın küçük ortağını da kızdırdı

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbekirspor'un ismini 'Kobani Spor' olarak değiştirmesine tepki gösterdi. 'Terörsüz Türkiye' sürecine göndermede bulundu.

Siyaset - 9 ay önce

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Destici, Diyarbekirspor’un, 2025-2026 sezonundan itibaren ismini ‘Kobani Spor’ olarak değiştirdiğini açıklaması ile ilgili tepki gösterdi.

Destici, “Diyarbekirspor geçen gün yaptığı açıklamada ‘TFF 3’üncü lig 2’nci grupta mücadele edecek olan kulübümüz ‘Diyarbekirspor’ tarihi bir karara imza atarak, yeni sezona ‘Kobani Spor’ ismi ile devam etme kararı almıştır’ dedi ve resmi adreslerinde yayınlandı. Kobani, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin terör örgütü olarak tanıdığı PKK’nın uzantısı YPG’nin, PYD’nin kontrolündeki bir bölgedir. 8-10 bin terör örgütü üyesinin kontrol ettiği bir bölgedir. Bu nedir Allah aşkına? Bu bölücülük, devlete millete ihanet değil de nedir? Bütün bunları yaparken sözde Terörsüz Türkiye’de çözüm sürecine atıfta yapılarak bu açıklamalar yapılıyor. Bunlar cesaretlendiriliyor.

Küçük ve masum bir girişim gibi gösterilmeye çalışılsa da bu karar sadece bir isim değişikliği değildir. Doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birliğine, toprak bütünlüğüne ve anayasal düzenine karşı organize edilen ayrılıkçı projenin bir parçası olarak okunmalıdır. PKK’nın siyasi ve kültürel aparatları üzerinden yıllardır adım adım örülen kurbağa haşlaması stratejisinin yeni ve sinsi adımlarından birisidir. Bu vaziyet bir milletin birliğini ve anayasal eşitliğini reddeden açık bir bölücülüktür. Herkes bilsin ki, doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle ülkemizin her bir karışı Anadolu, Rumelisi, Trakyasıyla beraber Kürdüyle Türkmeniyle Alevisiyle Sunnisiyle büyük Türk milletinindir. Ne devletimizin adına ne bayrağımızın yanına ne dilimize ne de vatanımıza asla ortak kabul etmedik ve etmeyiz. Futbol Federasyonu bu kararı derhal reddetmeli, devlet ise bu tür sembolik saldırılara karşı reflekslerini en açık bir şekilde göstermelidir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbekirspor Kulübü adlarını 'Kobani Spor' olarak değiştirdiklerini açıkladı.

Yönetim, bu değişikliği 'barış sürecine destek' mesajıyla kamuoyuna açıkladı.

Haftanın Öne Çıkanları

23 kiloya düşen Nihal Candan hayatını kaybetti

2025-06-20 01:08 - Magazin

Oktay Saral bu kez Tanju Özcan'ı hedef aldı: Senin suyun doğarken ısınmış!

2025-06-22 14:37 - Siyaset

İmamoğlu’nun babasının arazisinde metal dedektörlerle arama!

2025-06-21 18:11 - Gündem

Beykoz’un Karadeniz kıyılarında halka açık ve ücretsiz yaz sezonu başlıyor!

2025-06-21 00:00 - Gündem

'En seksi Türk kadını' seçilmişti! Bikinili pozuna yorum yağdı

2025-06-24 08:27 - Magazin

Akın Gürlek'in odasında 'Murat Ağırel' ayrıntısı: 'Kirli Çark' kitabı masasında...

2025-06-18 16:08 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan 'mutlak butlan' açıklaması: 'Kayyuma mı bırakayım?'

2025-06-24 11:52 - Siyaset

Mehmet Pehlivan'dan ilk tepki: Ben giderim, yerime yüzlercesi gelir!

2025-06-19 21:40 - Gündem

Bahar Candan ve Dilan Polat'ın 'helva' paylaşımına tepki yağdı

2025-06-23 09:51 - Magazin

İsmail Saymaz'dan flaş Kılıçdaroğlu iddiası

2025-06-25 13:36 - Siyaset

İlgili Haberler

CHP'li Murat Emir iddialara yanıt verdi, malvarlığını açıkladı...

07:46 - Siyaset

Hüseyin Baş: İran'ın dolar hamlesi füzelerden daha etkili oldu

00:56 - Siyaset

Özgür Özel, Akın Gürlek'e dava açıyor: Kim doğru söylüyor göreceğiz!

14:41 - Siyaset

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP'ye katıldı

14:39 - Siyaset

Bahçeli: Asıl rejim değişikliği İsrail'de yapılmalı

11:34 - Siyaset

Günün Manşetleri

Fikret Orman, Hande Erçel, Hakan Sabancı dahil 7 isim hakkında gözaltı kararı!

07:49 - Asayiş

CHP'li Murat Emir iddialara yanıt verdi, malvarlığını açıkladı...

07:46 - Siyaset

İBB ‘itirafçısı’ Murat Kapki’nin dilekçesi ortaya çıktı!

07:43 - Gündem

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP'ye katıldı

14:39 - Siyaset

Akın Gürlek'in tapusunu sorgulayan memur gözaltına alındı!

10:23 - Asayiş