?>

HKÜ'lü Ellek’in yapay zekâ ile ürettiği “Sultan’ın Taşı” filmi Berlin’de Türkiye’yi temsil edecek

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı mezunu ve aynı bölümde yüksek lisans eğitimine devam eden Berkay Ellek’in, kurmaca yapay zekâ filmi “Sultan’ın Taşı” (The Sultan's Stone), 12–18 Şubat 2026 tarihleri arasında düzenlenecek 76. Berlin Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen European Film Market’te (EFM) Türkiye’yi temsil edecek yapımlar arasında yer aldı.

Eğitim - 6 ay önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı mezunu ve aynı bölümde yüksek lisans eğitimine devam eden Berkay Ellek’in, kurmaca yapay zekâ filmi “Sultan’ın Taşı” (The Sultan's Stone), 12–18 Şubat 2026 tarihleri arasında düzenlenecek 76. Berlin Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen European Film Market’te (EFM) Türkiye’yi temsil edecek yapımlar arasında yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan “Turkish Cinema 2026” kataloğuna seçilen film, Türkiye’nin resmi sinema vitrini olarak uluslararası sinema profesyonellerine sunuldu. EFM kapsamında yer alan Türk Sineması Standı’nın organizasyonu ise Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilecek.

ÜNİVERSİTEMİZİN YENİLİKÇİ EĞİTİM ANLAYIŞININ SOMUT BİR GÖSTERGESİDİR

HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öğrencimiz Yönetmen Berkay Ellek’in uluslararası alanda ülkemizi ve üniversitemizi temsil edecek nitelikte bir projeye imza atması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Daha önce Altın Baklava Film Festivali’nde elde ettiği başarılarla da dikkat çeken öğrencimizin şimdi Berlin’de düzenlenecek film festivalinde yer alması, üniversitemizin yenilikçi eğitim anlayışının somut bir göstergesidir. Yapay zekâ ve tasarımın sinema ile buluştuğu bu çalışma, gençlerimizin potansiyelini ortaya koymaktadır” dedi.

TARİHİ, TEKNOLOJİYLE YENİDEN YORUMLAMAK İSTEDİM

Filme ilişkin değerlendirmede bulunan Yönetmen Berkay Ellek ise “Osmanlı tarihinin evrensel değerlerinden biri olan merhamet temasını yapay zekâ teknolojisiyle yeniden yorumlamak istedim. Ayasofya’dan günümüze uzanan bu hikâye, geçmişle bugün arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor. “Sultan’ın Taşı” filmimin Turkish Cinema 2026 kataloğuna seçilmesi benim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Bu süreçte bana destek olan hocalarıma ve üniversiteme teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AYASOFYA’DAN GÜNÜMÜZE UZANAN BİR MERHAMET HİKÂYESİ

Fatih Sultan Mehmet döneminden günümüze uzanan “Sultan’ın Taşı” filmi, Osmanlı tarihine modern teknolojinin bakış açısıyla yaklaşan özgün bir yapım olarak dikkat çekiyor. Ayasofya’dan düşen bir mozaik parçası üzerinden şekillenen hikâye, geçmişin izlerini günümüzle buluşturarak izleyiciye farklı bir anlatım sunuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe'den Erdoğan'a teşekkür mesajı!

2026-02-04 11:06 - Spor

Sibel Can yine göz kamaştırdı...

2026-01-31 00:14 - Magazin

İrem Derici ve Melih Kunukcu evliliğe ilk adımı attı

2026-02-03 00:35 - Magazin

Kayyum Gürsel Tekin: Görevimizi yapamadık!

2026-02-02 14:36 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'deprem turisti' yanıtı: Allah'tan da korkmuyor sizden de utanmıyor!

2026-02-06 15:58 - Siyaset

Özgür Özel, Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı'na katıldı

2026-01-31 12:56 - Siyaset

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

2026-02-02 17:27 - Siyaset

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

2026-02-03 10:24 - Ekonomi

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişi serbest!

2026-02-01 19:06 - Asayiş

Gözaltına alınan Mika Raun'un ifadesi ortaya çıktı

2026-01-31 21:26 - Asayiş

İlgili Haberler

GİBTÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KLİNİK EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

00:00 - Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İle Anıl Havacılık arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı

00:00 - Eğitim

HKÜ ile Mimar Sinan Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

00:00 - Eğitim

Bölgenin ilk ve tek Endüstriyel Tasarım Bölümü HKÜ’de açıldı

00:00 - Eğitim

GİBTÜ'de bilimsel yayın performansında istikrarlı yükseliş

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

YENİ Parti'ye 9 günde 138 bin kişi 300 milyon bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek tutuklandı!

20:14 - Asayiş

İstifa sayısı 232'yi buldu, 28 ilde CHP'li başkan kalmadı!

14:58 - Siyaset

Akın Gürlek'ten 'internet gazeteciliği' için yasa sinyali

14:56 - Gündem

Kuşadası Belediyesi'ne üçüncü dalga operasyon

10:11 - Asayiş