?>

Gaziantep Forum II, STK Özel Oturumu ile tamamlandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) öncülüğünde, düzenlenen Gaziantep Forum II, “İslâm Dünyası Nereye? – Güçlü Bir Gelecek İçin Perspektif” temasıyla gerçekleştirilen STK Özel Oturumu ile sona erdi.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) öncülüğünde, düzenlenen Gaziantep Forum II, “İslâm Dünyası Nereye? – Güçlü Bir Gelecek İçin Perspektif” temasıyla gerçekleştirilen STK Özel Oturumu ile sona erdi. STK Özel Oturumunda İslam dünyasında sivil toplumun dönüştürücü gücü, ortak değerlerin korunması ve uluslararası düzeyde dayanışma ağlarının güçlendirilmesi konuları ele alındı.

GİBTÜ öncülüğünde, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi iş birliğiyle Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Gaziantep Forum II,  bu yıl "İslâm Dünyası Nereye? - Güçlü Bir Gelecek için Perspektif" temasıyla gerçekleştirildi.  İkincisi gerçekleştirilen forumda 2 gün boyunca oturum salonları ve atölyeler dolup taştı.

STK ÖZEL OTURUMUNA YOĞUN İLGİ

Forumun kapanış etkinliği olan STK Özel Oturumu, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Oturumda, Şark Forumu Başkanı Wadah Khanfar ve GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Bilgin konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmalarda, İslam dünyasında sivil toplumun dönüştürücü gücü, ortak değerlerin korunması ve uluslararası düzeyde dayanışma ağlarının güçlendirilmesi konuları ele alındı. Katılımcılar, toplumsal bilinç, dayanışma ve adalet temelinde yeni bir iş birliği perspektifinin önemine vurgu yaptı.

İKİ GÜN BOYUNCA YOĞUN KATILIM

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen forum boyunca, farklı ülkelerden kanaat önderleri, düşünce insanları ve akademisyenler bir araya gelerek İslam dünyasının güncel meselelerini tartıştı. Ana oturum ve atölyelerde; küresel sistemin meşruiyeti, ümmet aklının inşası, İslam düşüncesinin insanlık sorunlarını kuşatma imkânı gibi başlıklar ele alındı.

İSLAM DÜNYASI İÇİN ORTAK VİZYON

Gaziantep Forum II, hem Türkiye’den hem de farklı ülkelerden gelen akademisyenler ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla uluslararası ölçekte önemli bir düşünce platformu olarak öne çıktı. Forum, İslam dünyasının geleceğine dair ortak vizyon geliştirmeyi amaçlayan tartışmalara ev sahipliği yaparak, sivil toplumun etkin rolünü ön plana çıkardı.

STK’LAR İÇİN ÇALIŞTAY PLANI VAR

STK Özel Oturumunda konuşan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, önümüzdeki günlerde Gaziantep’teki STK’larla beraber bir çalıştay yapmayı planladıklarını ifade etti. Rektör Demir, “ STK’lılarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Zaman zaman değişik kesimlerle bu tür toplantılar yapıyoruz. İstişarelerde bulunuyoruz. Çok değişik fikirler çıkıyor. O nedenle bu buluşmalar bizim için çok önemli. Yapılması gerekenler, talepler ve beklentilerin konuşulduğu bu tarz buluşmalar, birlik ve beraberliğimiz, dayanışmamız açısından olduğu gibi hayata geçireceğimiz projelerimiz ve ortaklaşa gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız açısından da önemli. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kentteki STK’larımızla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler!

2025-10-21 10:00 - Gündem

İmamoğlu'nun diploma davası 8 Aralık tarihine ertelendi!

2025-10-20 12:31 - Gündem

Bahçeli: KKTC Türkiye'ye katılma kararı almalı, 81 Düzce'den sonra 82 Kıbrıs olmalıdır!

2025-10-21 11:34 - Siyaset

Erbakan: Kılıçdaroğlu'nu getirelim kontrollü bir seçim yapalım derdindeler...

2025-10-22 13:33 - Siyaset

Erdoğan'dan Tamer Karadağlı talimatı!

2025-10-25 10:11 - Magazin

TELE1'e operasyon! Merdan Yanardağ gözaltına alındı!

2025-10-24 07:09 - Asayiş

İstanbul Valiliği gece yarısından sonra eylem yasağı ilan etti!

2025-10-26 09:02 - Asayiş

Kayyum Gürsel Tekin'in gitmeye niyeti yok!

2025-10-24 14:18 - Siyaset

Lütfü Savaş, CHP il kongrelerinin seçimlerinin iptalini için dilekçe verdi!

2025-10-22 13:23 - Siyaset

AKP’li Tayyar partisini uyardı: Bu vahim hatadan mutlaka dönülmelidir!

2025-10-25 11:20 - Siyaset

İlgili Haberler

Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıldönümü...

00:01 - Yerel

Mahsun Altunkaya’nın acı günü...

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den çocuklara kar hediyesi

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den kaldırım ve yaya yollarında çalışma

00:42 - Yerel

Şehitkamil'de yoğun kar mesaisi sürüyor

00:40 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Özel kurmaylarıyla pazar kampına girdi

14:27 - Siyaset

Gaziantep'te korkutan deprem!

00:00 - Gündem

Uğur Mumcu, Ankara Karlı Sokak'taki evinin önünde 'türkülerle' anıldı

16:28 - Gündem

Onbinlerce Adanalı Zeydan Karalar için tek yürek oldu...

16:18 - Gündem

Muhitin Böcek, yeniden hastaneye kaldırıldı!

10:14 - Gündem