?>

Gaziantep’te, “Işığımla Duy Beni” projesi hayata geçiriliyor

Gaziantep’te, engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımını sağlamak için erişilebilir şehir vizyonu adım adım hayata geçiriliyor.

Yerel - 5 ay önce

Gaziantep’te, engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımını sağlamak için erişilebilir şehir vizyonu adım adım hayata geçiriliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, işitme engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek, toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak ve iletişimdeki engelleri ortadan kaldırmak amacıyla birçok yenilikçi proje hayata geçirdi.

Bu kapsamda yürütülen “Işığımla Duy Beni” projesi ile işitme engelli bireylerin ev ortamında güvenli ve konforlu bir yaşam sürmeleri hedeflendi. Proje çerçevesinde, ev içi iletişimde erişilebilirlik sağlamak için sesleri ışığa dönüştüren ışıklı kapı zili sistemleri geliştirildi. İşitme engelli anne ve babalar için titreşimli bebek telsizleri temin edilerek, bebek ağlaması veya sesli uyarıların titreşim yoluyla algılanması sağlandı. Ayrıca, işitme cihazı kullanan vatandaşlara cihazlarının sürdürülebilir kullanımını kolaylaştırmak amacıyla bir yıllık pil desteği verildi.

Öte yandan işitme engelli bireylerin kamu hizmetlerine daha rahat erişebilmesi için kamu ve özel hastanelerde görev yapan sağlık personeline işaret dili eğitimleri düzenlendi. Bu eğitimlerle, sağlık çalışanlarının işitme engelli bireylerle doğrudan iletişim kurabilmeleri ve hizmet süreçlerinde erişilebilirliğin artırılması amaçlandı.

Büyükşehir’in devreye aldığı bu örnek projeler, “Engelleri Kaldıran Şehir” vizyonu doğrultusunda, toplumsal duyarlılığı güçlendiren, erişilebilirliği yaygınlaştıran ve herkes için eşit yaşam hakkını destekleyen önemli adımlar olarak hayata geçirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kaçan Ünsal Ban için AKP'den ilk yorum: Bağımsız yargıdan kimse kaçamaz

2025-10-15 16:07 - Gündem

Erdoğan'ın uçağı Netanyahu'nun geleceğini öğrenince pisti pas geçti!

2025-10-13 17:24 - Dünya

'Dindar nesil' projesi çöktü: 5 yılda 195 bin öğrenci İmam Hatip'i bıraktı!

2025-10-10 10:21 - Eğitim

Barış Zirvesi'ne saatler kala Kahire'de şiddetli patlama

2025-10-13 16:48 - Dünya

Gazze için tarihi imzalar Mısır'da atıldı

2025-10-13 19:58 - Dünya

Abdullah Kiğılı: Bizi büyük bir felaket bekliyor!

2025-10-15 08:25 - Ekonomi

Nobel Barış Ödülü Maria Corina Machado'ya verildi!

2025-10-10 12:13 - Dünya

AKP'li Çerçioğlu, İmamoğlu'nun projesini kendi işi gibi anlattı!

2025-10-16 10:35 - Gündem

Trump İsrail Parlamentosu'nda protesto edildi

2025-10-13 16:14 - Dünya

Son ankette Mansur Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

2025-10-12 12:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Yıldırım: Yeni dönemde sadece güçlü olmak yetmiyor

00:24 - Yerel

Şahinbey'de zincir market ve simit fırını 3’er gün kapatıldı

00:01 - Yerel

Büyükşehir'den Nizip'e tarımsal destek

00:00 - Yerel

Kayaönü'nde bozuk yollar yenileniyor

00:00 - Yerel

Teknogaraj ekibinden Ramazan'da özel kamp

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Ekrem İmamoğlu’na Brüksel'de uluslarası ödül

19:10 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK ve KDP, İran'a saldırı hazırlığında...

19:01 - Siyaset

Test sonucu negatif çıkan Lal Denizli'den açıklama

18:35 - Gündem

Hüseyin Baş: Milli paralarla ticaret ABD'nin dengesini bozdu!

18:30 - Siyaset

Kemal Okuyan: Türkiye'yi savaşa sokmak isteyenler kimler, planları ne?

18:28 - Siyaset