?>

HKÜ’de GİKAD üyelerine “Eğiticinin Eğitimi” programı 

İpekyolu Gaziantep “Dijital Tasarım ve Uygulama” Sosyal Girişimcilik Merkezi (HKÜ Design) Projesi kapsamında Girişimci Kadınları Destekleme Derneği (GİKAD) üyelerine yönelik olarak girişimcilik ekosistemine bir köprü oluşturmak amacıyla düzenlenen “Eğiticinin Eğitimi” programı gerçekleştirildi.

Eğitim - 6 ay önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) iş birliğiyle İletişim Fakültesi bünyesindeki İpekyolu Gaziantep “Dijital Tasarım ve Uygulama” Sosyal Girişimcilik Merkezi (HKÜ Design) Projesi kapsamında Girişimci Kadınları Destekleme Derneği (GİKAD) üyelerine yönelik olarak girişimcilik ekosistemine bir köprü oluşturmak amacıyla düzenlenen “Eğiticinin Eğitimi” programı gerçekleştirildi.

HKÜ Cine Amfi’de düzenlenen programa; HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, HKÜ Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özgüner, GİKAD Başkanı Ufuk Ekinci, GİKAD üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kadın girişimciliğini destekleyen bu iş birliğinin önemine vurgu yapan ve açılış konuşmasında konuşan HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, “Bugün başlattığımız bu eğitim programı, aslında uzun soluklu bir sürecin ilk adımı. Programımız hem hibrit hem de yüz yüze olarak devam edecek ve GİKAD’ın tüm üyelerine yayılacak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, kadınların girişimcilik yolculuğunda her zaman yanlarında olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. KADMER’in ve HKÜ Design ekibinin bu anlamlı çalışmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kadın dayanışmasının gücüne dikkat çeken GİKAD Başkanı Ufuk Ekinci, “Bu projede hepimiz ortak bir hedefle yola çıktık: bir kadının, bir çocuğun hayatına dokunabilmek. Her birimiz, kendi işlerimizi bir kenara bırakarak, ‘Nasıl daha fazla fayda sağlayabiliriz?’ sorusuna yanıt aradık. Zorlu ama bir o kadar da keyifli bir süreçti. Bugün burada olmaktan, bu dayanışmanın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tüm paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

GİKAD üyelerine yönelik olarak düzenlenen eğitim programı, sosyal girişimcilik alanında etki yaratmak isteyen eğitmenler için bilgi paylaşımını, iş birliğini ve ekosistem içi dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyerek hem yüz yüze hem çevrimiçi oturumlarla gerçekleştirildi. Program, sosyal girişimcilik, dijital pazarlama, stil ve imaj gibi konularda yeni bakış açıları kazandırarak; katılımcıların, girişimcilik alanında etkin mentörlük becerilerini geliştirmelerine ve sosyal girişimcilik ekosisteminde daha güçlü bir etki ağı oluşturmalarına katkı sağladı.--

Haftanın Öne Çıkanları

Kaçan Ünsal Ban için AKP'den ilk yorum: Bağımsız yargıdan kimse kaçamaz

2025-10-15 16:07 - Gündem

Erdoğan'ın uçağı Netanyahu'nun geleceğini öğrenince pisti pas geçti!

2025-10-13 17:24 - Dünya

'Dindar nesil' projesi çöktü: 5 yılda 195 bin öğrenci İmam Hatip'i bıraktı!

2025-10-10 10:21 - Eğitim

Barış Zirvesi'ne saatler kala Kahire'de şiddetli patlama

2025-10-13 16:48 - Dünya

Gazze için tarihi imzalar Mısır'da atıldı

2025-10-13 19:58 - Dünya

Abdullah Kiğılı: Bizi büyük bir felaket bekliyor!

2025-10-15 08:25 - Ekonomi

Nobel Barış Ödülü Maria Corina Machado'ya verildi!

2025-10-10 12:13 - Dünya

Akıncı: Kadın çiftçiler gerçek kahramanlardır

2025-10-14 00:27 - Tarım

Trump İsrail Parlamentosu'nda protesto edildi

2025-10-13 16:14 - Dünya

Son ankette Mansur Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

2025-10-12 12:38 - Siyaset

İlgili Haberler

HKÜ’de “Yara ve Yanık Tedavisinde Güncel Gelişmeler” sempozyumu

00:00 - Eğitim

Eğitim camiasına taze güç: Eğitim Neferleri Sendikası

00:00 - Eğitim

HKÜ'de 'Kariyerküre Zirve 2026' yoğun katılımla gerçekleşti

00:00 - Eğitim

Bakan Yusuf Tekin Gaziantep’te kreş açtı

00:33 - Eğitim

Gaziantep, “Şehrim Okulum” projesinde pilot il seçildi

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Yusuf Tekin’e suç duyurusu

20:57 - Gündem

Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı: 9 ölü 13 yaralı

14:59 - Asayiş

CHP’den istifa eden belediye başkanı Kumbul AKP’ye mi geçecek?

06:40 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Tarım Kredi Kooperatiflerinin mali sorunlarına ilişkin soru önergesi

00:05 - Siyaset

CHP il başkanlarından ortak açıklama: Geri adım atmayacağız!

00:01 - Siyaset