?>

Mühendislerden deprem farkındalık etkinliği

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde deprem bilincinin geliştirilmesi amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Yerel - 3 yıl önce

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde deprem bilincinin geliştirilmesi amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinliklere Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ ile Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları Murat Özgüler, Serkan Özatıcı ve Ceyda Gürsel de katıldı.

ÇOCUKLARDAN BÜYÜK İLGİ

Depremlerin yol açacağı muhtemel can kayıpları ve hasarların önüne geçmek amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Deprem Duyarlılık Sergisi açıldı, film gösterisi ve çocuklara yönelik animasyon gösterisi yapıldı. Ayrıca deprem konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla broşür dağıtımı gerçekleştirildi. Çok sayıda inşaat mühendisinin de katıldığı etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi.

BAŞKAN YARDIMCILARINDAN ZİYARET

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi tarafından Anneler Parkı içerisinde düzenlenen etkinlikleri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ ile Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları Murat Özgüler, Serkan Özatıcı ve Ceyda Gürsel de ziyaret etti. Başkan Burkay Güçyetmez'den Oda çalışmaları ve düzenlenen etkinliklerle ilgili bilgi alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ ile Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları, Deprem Duyarlılık Sergisi'ni de gezerek, sergide yer alan resimleri yakından inceledi.

HER ŞANTİYEYE BİR ŞEF GÖREVLENDİRİLMELİ

İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, temel hedeflerinin bir doğa olayı olan depremin felakete dönüşmesinin önüne geçmek olduğunu belirterek, nitelikli mühendislik hizmetinin önemine dikkat çekti. Güçyetmez, "Deprem bilincinin çocuklardan başlayarak toplumun tüm kesimlerine yaygınlaşmasını sağlamak ve inşaat mühendisliğinin önemini vurgulamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerin büyük ilgi görmesi memnuniyet vericidir. Etkinliğimize katılan yüzlerce çocuk ve aileleri, olası bir depremden önce ve sonra neler yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi oldu. İMO Gaziantep Şubesi ve inşaat mühendisleri olarak bilgi ve birikimlerimizi her zaman toplum faydasına kullanmaya devam edeceğiz. Bir deprem ülkesiyiz. O zaman depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Aksi taktirde geçmişte olduğu gibi gelecekte de büyük felaketlerle karşılaşmamız kaçınılmaz olur. Depremlerde nitelikli mühendislik hizmeti hayat kurtarır" diye konuştuktan sonra, güvenli yapılar için her şantiyeye tam zamanlı bir şantiye şefinin görevlendirilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te Suriyeli avukatlar Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı!

2022-08-12 23:36 - Gündem

Sedat Peker'den muhalefete sitem ve çağrı...

2022-08-16 22:43 - Gündem

Melih Gökçek'ten ikinci jelibon vakası!

2022-08-18 11:13 - Gündem

Adil Serdar Saçan, Sedat Peker'i doğruladı

2022-08-16 15:58 - Gündem

Türkiye’ye hakaretler yağdıran Suriyeli avukat sınırdışı edildi!

2022-08-17 10:37 - Gündem

Teğmen Ömer Bağra şehit oldu!

2022-08-13 00:32 - Gündem

Konya'da sahneye fırlayan genç dövülüp gözaltına alınmış!

2022-08-17 19:24 - Gündem

İşte, AKP'nin son 4 ayda iptal ettiği konser ve festival listesi

2022-08-13 08:15 - Kültür & Sanat

Borcunu istedi diye pompalı tüfekle öldürüldü!

2022-08-12 22:03 - Asayiş

Piar Araştırma Ağustos anketi: CHP birinci parti...

2022-08-15 20:38 - Siyaset

İlgili Haberler

TMMOB, Gaziantep'te Yerel Kurultay düzenliyor!

00:48 - Yerel

Şehitkamil'de Mayıs ayı Meclis Toplantısı sona erdi

00:46 - Yerel

Özdurak: Bu toplantı aynı zamanda bir iş birliği çağrısıdır

00:00 - Yerel

Gaziantep ile Semerkant kardeş şehir oldu

00:00 - Yerel

MFF Orta Doğu Gıda Fuarı’nda Gıda Zirvesi yapıldı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Son Dakika... Sistine Şapeli'nde beyaz duman: Yeni papa seçildi

19:39 - Dünya

Erişim engeli getirildi, herkes Ekrem İmamoğlu oldu!

11:28 - Gündem

İmamoğlu’nun diplomasını iptal eden İstanbul Üniversitesi, AKP’li Tevfik Göksu’yu ağırladı

11:10 - Gündem

Sosyal medyada İmamoğlu’na destek yağdı: Elçin Sangu da profilini değiştirdi

10:38 - Gündem

Ümit Özdağ'ın 'MİT' davası ertelendi

08:08 - Gündem