?>

Model Fabrika firmaları geleceğe hazırlıyor

Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) 2. başvuru dönemine başlanan Kapasite Geliştirme Destek Programı ile Gaziantep ve bölge firmalarına rehberlik ediyor.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) 2. başvuru dönemine başlanan Kapasite Geliştirme Destek Programı ile Gaziantep ve bölge firmalarına rehberlik ediyor.

Gaziantep Model Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel, KOSGEB’in Kapasite Geliştirme Destek Programı kapsamında Gaziantep Model Fabrika’nın önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Tezel, yalın üretim tekniklerinin benimsenmesiyle işletmelerin süreçlerini daha verimli hale getirmeyi ve üretimdeki israfı en aza indirerek kaynakların etkin kullanımını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Kapasite Geliştirme Destek Programı’nın, firmalara ulusal ve uluslararası pazarda rekabet avantajı sağladığını vurgulayan Tezel, “Gaziantep Model Fabrika olarak firmalarımızın üretim maliyetlerini azaltarak rekabet güçlerini artırmayı amaçlıyoruz. Bu süreçte KOSGEB’in sunduğu destekler büyük önem taşıyor. 2 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında devam eden 2. başvuru dönemiyle birlikte, program kapsamında sağlanan kredi faiz desteği işletmelere önemli bir avantaj sunacak” dedi.

Başvuru sürecinde gerekli olan Yalın Olgunluk Değerlendirme Analizi (YODA) raporlarının Gaziantep Model Fabrika tarafından hazırlandığını belirten Tezel, bu raporların firmaların mevcut durumlarını analiz ederek ihtiyaçlarının belirlenmesi ve stratejik yol haritalarının oluşturulması açısından kritik bir rol üstlendiğini söyleyerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB tarafından akredite edilmiş uzman kadrolarıyla bu raporları hazırladıklarını belirtti.

Tezel, YODA raporu sonrası başvurusu onaylanan firmaların Model Fabrika’nın sunduğu hizmetlerden yararlanmasının zorunlu olduğunu ve bu süreçte firmaların operasyonel mükemmeliyet ilkelerini öğrenerek uygulamaya geçirdiklerini ifade etti.

Gaziantep Model Fabrika’nın bugüne kadar tekstil, plastik, makine-metal, gıda ve kimya gibi birçok sektörde 90 firmaya eğitim ve danışmanlık hizmeti sunduğunu aktaran Bora Tezel, “Gerçek üretim ortamında deneyimsel öğrenme teknikleri ile firmalarımıza yalın üretim yetkinliği kazandırmak ve kaynak israfını en aza indirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gaziantep sanayisini daha da ileriye taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Zirai donla üzen nisan yağışlarla sevindirdi

2025-05-15 00:00 - Tarım

Erdoğan yine doğal gazı müjdeledi!

2025-05-17 16:07 - Siyaset

ORC anketinden AKP'ye kötü haber! 2 şehir el değiştirdi...

2025-05-16 18:58 - Siyaset

Esila Ayık'tan ilk açıklama: Gençleri geleceğe küstürmeyin

2025-05-15 13:03 - Gündem

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na şok protesto!

2025-05-14 23:53 - Spor

HKP Genel Başkanı Ankut: Asıl oyun şimdi başlıyor...

2025-05-13 03:46 - Siyaset

Arif Kocabıyık yeniden tutuklandı!

2025-05-15 10:09 - Gündem

Ali Koç, kongre için imza toplayan derneği bastı!

2025-05-18 11:27 - Spor

Ekrem İmamoğlu seçimi ilk turda kazandı!

2025-05-18 11:56 - Siyaset

Bilal Erdoğan: Gelir artınca çocuk sayısı azalıyor!

2025-05-18 10:50 - Gündem

İlgili Haberler

Hayat Projesi Fırat Mahallesi Parkı hizmete açıldı

00:00 - Yerel

Bahçelievler Projesi’nin ilk kura çekimi noter huzurunda yapıldı

00:00 - Yerel

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Gaziantep'te

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den personeline hayat sigortası güvencesi

00:00 - Yerel

Şahinbey'den "Minik Terziler Dikiş Atölyesi"

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu’nun rozet töreninde figüranlar parayla taşındı iddiası

20:00 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun 'YENİ Parti' sevinci: Çok şükür arınma gerçekleşti...

14:35 - Siyaset

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç YENİ Parti’ye katıldı

00:32 - Siyaset

Özgür Özel: Ben yokum diyen herkesi yanımızda kabul ediyoruz...

18:18 - Siyaset

YENİ Parti kurulduğu gün anamuhalefet partisi oldu

13:27 - Siyaset