?>

Mirasıyla çok konuşulmuştu... Ferdi Tayfur'un telif gelirlerinden elde ettiği serveti şoke etti

Arabesk müziğinin en çok dinlenen isimlerinden olan Ferdi Tayfur, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Usta sanatçının vefatı, sanat dünyasını derin bir yasa boğarken, ardında bıraktığı servet ve telif hakları geliriyle ilgili pek çok konu gündeme geldi.

Gündem - 11 ay önce

79 yaşında hayatını kaybeden Ferdi Tayfur, 2 Ocak günü çoklu organ yetmezliği ve akciğer ödemi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Cenazesi, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Acı kaybın ardından Tayfur'un serveti ve gelirleri de dikkat çekti.

Ferdi Tayfur’un gayrimenkul serveti gündem oldu. Tayfur'un Adana'da 50, İstanbul'da ise 30 daire ve 6 villanın dışında birçok inşaat projesine de sahip olduğu belirtiliyor. Mülklerin büyüklüğü, duyanları şaşkına çevirirken, Tayfur’un servetiyle ilgili iddialar arasında çocuklarının miras paylaşımı konusunda tartışmalar yaşandığı da öne sürüldü.

GELİRİ MİRASÇILARINA KALACAK

Tayfur'un mirasının en dikkat çekici bölümü ise telif haklarından elde ettiği gelir oldu. Sabah'tan Ömer Karahan’ın haberine göre, Ferdi Tayfur’un dijital platformlarda en çok dinlenen sanatçılardan biri olduğu ve şarkılarından yıllık olarak 23 milyon TL değerinde bir telif geliri elde ettiği açıklandı. Ayrıca, yapımcı kimliğiyle sahip olduğu diğer şarkıların telif haklarından da yıllık 12 milyon TL’nin üzerinde gelir sağladığı ifade edildi.

Bu durumda, Tayfur’un yıllık toplam telif hakları geliri 35 milyon TL'yi bulurken, aylık gelirinin ise 3 milyon TL’yi aştığı belirtiliyor. Ferdi Tayfur'un hayatını kaybetmesinin ardından, bu gelirlerin kanuni mirasçılarına devredileceği öne sürüldü.'ÇOCUKLARIM YAPMADI' DEMİŞTİ.

Geçtiğimiz yıllarda bir programda Tayfur, eserleri üzerinden elde edilecek gelirle ilgili olarak, "Hayattayken de öldüğüm zaman da benim şarkılarımı herkes ödeme yapmadan dinleyebilsinler diye söyleyeceğim. Çünkü o şarkıları benim çocuklarım ya da mirasçılarım yapmadı. Ben yaptım o şarkıları ve halk duysun diye, insanlar faydalansın diye yaptım" açıklamasında bulunmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Meta, o uygulamasını sonlandıracağını duyurdu

2025-01-07 23:39 - Teknoloji

Sergen Yalçın'a eleştiri: 'Tatil, Beşiktaş'tan daha mı değerli?'

2025-01-04 00:38 - Spor

Gökçe Bahadır'dan Yaprak Dökümü açıklaması

2025-01-04 00:39 - Magazin

Ali Koç'tan basın toplantısı kararı: 'Stadımızda yaşananlar hakkında...'

2025-01-07 00:08 - Spor

Survivor'da yeni takımlar belli oldu... İşte dengeleri değiştiren o takımlar!

2025-01-06 00:09 - Magazin

Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

2025-01-02 19:59 - Magazin

Eski Vali Mustafa Malay hayatını kaybetti

2025-01-04 00:08 - Gündem

77 yaşındaki kadın ve torunları kayıp... Aileden yardım çağrısı!

2025-01-03 00:39 - Asayiş

İntihardan vazgeçip kurtulmaya çalışırken yanarak can verdi!

2025-01-08 00:09 - Asayiş

Özgür Özel, Bakan Göktaş ve Bak meşale taşıdı: Kars'ta 'Sarıkamış' yürüyüşü

2025-01-05 00:09 - Gündem

İlgili Haberler

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Özgür Özel ve Gülşah Durbay'ın ailesi taziyeleri kabul etti

16:18 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem

Mehmet Akif Ersoy ve spiker Ela Rümeysa Cebeci'nin uyuşturucu testi 'pozitif' çıktı

20:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem

Gain Medya'ya operasyon: TMSF Kayyum olarak atandı!

08:43 - Asayiş

Meriç ve Acar, İmamoğlu ve Karalar'ı ziyaret etti

08:25 - Siyaset