?>

Mirasıyla çok konuşulmuştu... Ferdi Tayfur'un telif gelirlerinden elde ettiği serveti şoke etti

Arabesk müziğinin en çok dinlenen isimlerinden olan Ferdi Tayfur, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Usta sanatçının vefatı, sanat dünyasını derin bir yasa boğarken, ardında bıraktığı servet ve telif hakları geliriyle ilgili pek çok konu gündeme geldi.

Gündem - 2 yıl önce

79 yaşında hayatını kaybeden Ferdi Tayfur, 2 Ocak günü çoklu organ yetmezliği ve akciğer ödemi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Cenazesi, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Acı kaybın ardından Tayfur'un serveti ve gelirleri de dikkat çekti.

Ferdi Tayfur’un gayrimenkul serveti gündem oldu. Tayfur'un Adana'da 50, İstanbul'da ise 30 daire ve 6 villanın dışında birçok inşaat projesine de sahip olduğu belirtiliyor. Mülklerin büyüklüğü, duyanları şaşkına çevirirken, Tayfur’un servetiyle ilgili iddialar arasında çocuklarının miras paylaşımı konusunda tartışmalar yaşandığı da öne sürüldü.

GELİRİ MİRASÇILARINA KALACAK

Tayfur'un mirasının en dikkat çekici bölümü ise telif haklarından elde ettiği gelir oldu. Sabah'tan Ömer Karahan’ın haberine göre, Ferdi Tayfur’un dijital platformlarda en çok dinlenen sanatçılardan biri olduğu ve şarkılarından yıllık olarak 23 milyon TL değerinde bir telif geliri elde ettiği açıklandı. Ayrıca, yapımcı kimliğiyle sahip olduğu diğer şarkıların telif haklarından da yıllık 12 milyon TL’nin üzerinde gelir sağladığı ifade edildi.

Bu durumda, Tayfur’un yıllık toplam telif hakları geliri 35 milyon TL'yi bulurken, aylık gelirinin ise 3 milyon TL’yi aştığı belirtiliyor. Ferdi Tayfur'un hayatını kaybetmesinin ardından, bu gelirlerin kanuni mirasçılarına devredileceği öne sürüldü.'ÇOCUKLARIM YAPMADI' DEMİŞTİ.

Geçtiğimiz yıllarda bir programda Tayfur, eserleri üzerinden elde edilecek gelirle ilgili olarak, "Hayattayken de öldüğüm zaman da benim şarkılarımı herkes ödeme yapmadan dinleyebilsinler diye söyleyeceğim. Çünkü o şarkıları benim çocuklarım ya da mirasçılarım yapmadı. Ben yaptım o şarkıları ve halk duysun diye, insanlar faydalansın diye yaptım" açıklamasında bulunmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Meta, o uygulamasını sonlandıracağını duyurdu

2025-01-07 23:39 - Teknoloji

Gökçe Bahadır'dan Yaprak Dökümü açıklaması

2025-01-04 00:39 - Magazin

Sergen Yalçın'a eleştiri: 'Tatil, Beşiktaş'tan daha mı değerli?'

2025-01-04 00:38 - Spor

Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

2025-01-02 19:59 - Magazin

'Thomas ve Arkadaşları' çizgi filminin yaratıcısı Britt Allcroft hayatını kaybetti

2025-01-04 00:39 - Magazin

Survivor'da yeni takımlar belli oldu... İşte dengeleri değiştiren o takımlar!

2025-01-06 00:09 - Magazin

Ali Koç'tan basın toplantısı kararı: 'Stadımızda yaşananlar hakkında...'

2025-01-07 00:08 - Spor

Ferdi Tayfur son yolculuğuna uğurlandı...

2025-01-04 17:09 - Gündem

Eski Vali Mustafa Malay hayatını kaybetti

2025-01-04 00:08 - Gündem

Ferdi Tayfur, cami avlusunda “Hatıran yeter” ile uğurlandı

2025-01-04 17:22 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

İmamoğlu hakkında 2 yıl 1 ay hapis ve 'siyasi yasak' kararı!

13:45 - Gündem

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem