?>

Mezun olduğu HKÜ’de tecrübelerini anlattı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Hukuk Fakültesi Mezunlar Buluşması -1” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Eğitim - 5 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Hukuk Fakültesi Mezunlar Buluşması -1” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hilal Kalyoncu Koç’un moderatörlüğünü yaptığı programa konuşmacı olarak HKÜ Hukuk Fakültesi’nden 2016 yılında bölüm birincisi olarak mezun olan ve şu anda Trabzon Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Mustafa Ermayası katıldı.

HEPİMİZ BU ÜLKEDE BİRER MİLLİ SERVET ADAYIYIZ

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın açılışında konuşan Öğretim Görevlisi Hilal Kalyoncu Koç, “Hepimiz bu ülkede birer milli servet adayıyız. Bu çerçevede, hakimlik ve savcılık mesleğini seçmek isteyenlerin; milli servet olabilme idealine sahip arkadaşlarımızdan olmasını şiddetle öneriyorum.  Mesleğinizi icra ederken bağımsız ve tarafsız olmanız; ilkeleriniz ve hukuk nosyonunuz doğrultusunda mesleğinizi icra etmeniz sizi birer milli servet haline getirecektir” dedi.

İDEALİMDE HER ZAMAN HAKİM VE SAVCILIK MESLEĞİ VARDI

Hakimlik ve savcılık sınavlarına hazırlanmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Trabzon Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ermayası, “İdealimde her zaman hakim ve savcılık mesleği vardı. Dersleri takip etmek çok önemli. Üniversitede dersleri hiçbir zaman kaçırmadım. 2016 yılında bölüm birincisi olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden mezun oldum. 2018 yılında Trabzon’da göreve başladım. Haziran ayında üniversiteden mezun olduktan aralık ayı içerisinde hakim ve savcılık sınavları yapılıyor. Aradaki bu 5 aylık zaman diliminde sıkı bir çalışma ile çok rahat kazanılabilecek bir sınav. Bunu gözünüzde büyütmeye gerek yok. Her sınavın bir çalışma stili vardır. Ben sınava hazırlanırken günlük ortalama 10 saat ders çalışıyordum. Amacım; ülkemize, milletimize ve ailemize hayırlı bir evlat olabilmek. Yapmış olduğum işin hakkını verebilmek ve görevimizi layıkıyla yerine getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. Benim ideallerimdeki hedefim bu. 4 yıllık görev sürem içerisinde bunları yaptım bundan sonra da aynı kararlılıkla yapmaya devam edeceğim” dedi.

Program soru cevap kısmı ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Konukoğlu ailesinin acı günü...

2022-03-15 13:45 - Yerel

TRT spikeri ve Yiğit Bulut böyle rezil oldu!

2022-03-13 11:32 - Gündem

Sedat Peker'in eşinden yeni paylaşım...

2022-03-12 19:51 - Gündem

'Metaverse ve Yapay Zekâ Çağı' konferansı

2022-03-16 18:18 - Kültür & Sanat

Altın kulaçlar Balkan Şampiyonası vizesi aldı

2022-03-15 18:05 - Spor

İnci Konukoğlu son yolcuğuna uğurlandı...

2022-03-16 18:10 - Yerel

89 yaşındaki profesör yere düştü!

2022-03-14 14:43 - Gündem

Çiller'e parti ismi önerileri gündem oldu!

2022-03-15 11:07 - Gündem

Bir zam da sigaraya geldi!

2022-03-13 10:59 - Ekonomi

Gaziantep Valiliği'nden iddialara ilişkin açıklama

2022-03-15 14:37 - Gündem

İlgili Haberler

HKÜ'de 1450 yeni öğrenci ORYANTASYON’26 ile merhaba dedi

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmete açıldı

00:00 - Eğitim

DENEYAP Atölyeleri uygulama sınavına 840 öğrenci girdi

14:05 - Eğitim

Yükseköğretim Kurulundan Filistin üniversitelerine güçlü dayanışma

00:00 - Eğitim

HKÜ, TEKNOFEST Mavi Vatan’da üçüncü oldu

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: İktidardan bir daha çıkmamak üzere düşecekler!

14:41 - Siyaset

İMO Başkanı Bulut: Gaziantep'i depreme dirençli hale getirmek için neyi bekliyoruz?

11:44 - Gündem

Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen deprem oldu!

10:54 - Gündem

Mansur Yavaş'ın ardından 7 belediye başkanı istifa etti!

16:37 - Siyaset

Adalar Belediyesi AKP'ye geçti!

12:11 - Siyaset