?>

Meclis’te 'İhlas' mesaisi

CHP, 5 Şubat’tan itibaren Meclis’te İhlas mesaisine başlayacak. Zaman aşımı riski ile karşı karşıya olan İhlaszedeler, CHP’nin çifte atağından çıkacak sonucu bekliyor.

Gündem - 7 yıl önce

CHP, 5 Şubat’tan itibaren Meclis’te İhlas mesaisine başlayacak. Zaman aşımı riski ile karşı karşıya olan İhlaszedeler, CHP’nin çifte atağından çıkacak sonucu bekliyor.

İhlas Finans'a birikimlerini yatıran ve 19 yıldır paralarını geri alamayan mağdurlarla ilgili Meclis'te çifte mesai yapılacak. CHP'nin, araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergesi ve mağdurların paralarını alabilmelerinin önünü açacak kanun teklifi Şubat ayı başında TBMM'de görüşülerek oylanacak. 5 Şubat'tan itibaren çalışmalarına başlayacak olan Meclis Genel Kurulu'nda teklif ve araştırma önergesi CHP tarafından gündeme getirilecek. Vekiller oy kullanacak.

ZAMAN AŞIMI RİSKİ

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, bankalar kanunda değişiklik yapılarak İhlas mağdurlarının paralarını almalarını sağlayacak teklifini doğrudan Genel Kurul'a indirecek ve oylamada kabul edilirse teklif gündeme girecek. Teklifte, İhlas Finans'ın mudilere ödemelerini yapmadığı belirtilerek, mağdur olanlar için paraların tahsili isteniyor. TBMM gündemine gelecek teklif bu kez İhlaszedeler için işleyen zaman aşımı riski ile yarışacak.

20 İMZALI ÖNERGE

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve 20 CHP'linin imzası bulunan araştırma önergesi ise Danışma Kurulu kararı ile Genel Kurula getirilerek görüşülecek. Önerge kabul edilirse TBMM'de tüm partili milletvekillerinden oluşan Araştırma Komisyonu kurulacak. Önergede mağdurların sayısının aradan geçen 19 yıllık süreçte ‘ölümler' nedeniyle azaldığına dikkat çekilerek, alacakların tahsili için zaman aşımı dolmadan çözüm yollarının üretilmesi isteniyor. Önergede, İhlas Holding'in kurucusu Enver Ören'in vefat etmesinin ardından holdingin başına geçen ABD vatandaşı Mücahit Ören'in Yargıtay tarafından ‘nitelikli dolandırıcılık' suçundan mahkûm edildiği hatırlatıldı. Ayrıca devletin bu yolsuzluğa seyirci kalmaması ve lüks içinde yaşayan Mücahit Ören'in şirketlerine el konularak, mağdurların paralarının ödenmesi gerektiği ifade edildi.

(Sözcü)

Haftanın Öne Çıkanları

Dolandırıcıların yeni adresi 'Escort Sitesileri'

2019-01-29 21:01 - Asayiş

Tamer Şentürk iddialı geliyor

2019-01-24 22:25 - Siyaset

Cennet vaadiyle AKP'ye böyle oy istedi...

2019-01-27 09:52 - Siyaset

Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 86. yıldönümü

2019-01-25 11:54 - Gündem

Katılımevim Gaziantep şubesi açıldı

2019-01-25 13:41 - Yerel

İYİ Parti Gaziantep Büyükşehir adayını açıkladı

2019-01-26 21:12 - Siyaset

Alperen hayata veda etti!

2019-01-28 11:26 - Gündem

Gaziantep'te boyacı genci öldüren şahıs yakalandı!

2019-01-24 23:46 - Asayiş

Uğur Acıoğlu ameliyat oldu

2019-01-29 10:43 - Yerel

Suriyelilerin vurduğu genç yaşam savaşını kaybetti

2019-01-23 13:23 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel'den açlık grevindeki öğretmenlere destek ziyareti

19:18 - Gündem

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem

İmamoğlu İnşaat'a operasyon

08:26 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun butlan yönetimi 20 kişiyi daha işinden etti!

07:05 - Gündem

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında olduğu 10 kişi tutuklandı

07:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları...

17:30 - Siyaset

CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkezde...

15:32 - Siyaset

Açlık grevindeki öğretmenlere ters kelepçeli gözaltı!

15:00 - Asayiş

İhraç talebiyle disipline sevk edilen 9 CHP'li milletvekilinin parti üyelikleri silindi

12:00 - Siyaset

CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: 6 kişi gözaltına alındı

09:46 - Asayiş