?>

Mansur Yavaş: Gökçek ve ailesinin tümü hapse girmeden asla adaletten bahsedilemez

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB'ye yönelik konser operasyonu ve iddialara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Siyaset - 10 ay önce

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB'ye yönelik konser operasyonu ve iddialara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2021-2024 yılları arasında 154 milyon TL kamu zararı iddiasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 32 konserle ilgili soruşturma başlattı, 13 kişi gözaltına alındı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş operasyona ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Yavaş'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Oysa bu bilirkişinin uzman kişilerden oluşması gerekirdi. Yapılan itirazlar sonucunda başsavcılık da inceleme başlatıp bilirkişi heyeti tespit etmiş. Bu bilirkişi heyeti de eski bilirkişi raporu üzerinden değerlendirme yapıyor. Bir buçuk ay önce Tarkan konseri yapıldı. Bu işi yapan 100 tane firma var. Siz bunları ne kadara yaptınız diye sorsalardı biz bunları konuşmuyor olacaktık.

Dolayısıyla yapılacak iş nedir? Biz adalet istiyoruz. Benzer yerlerden bunu sorarsınız. Eğer Ankara Büyükşehir daha pahalı yapmışsa onu yapanlar cezasını çeker. Ama aynı rakamlar ise lekelenmem hakkı var. Peşine suçlu gösterilmesini kabul etmiyoruz. Konser ile ilgili benim savunacak hiçbir şeyim yok. Bir tanesi hariç tamamı eski dönemin çalışanı. Bu usülün Türkiye'de kalkması gerekir. Bu olaydan gece Ankara'nın en büyük trolü Türkiye'nin Ankara'nın en büyük hırsızı var. O bir tweet attı dedi sabaha karşı operasyon var. Ben diyorum ki bu ülkede Gökçek ve ailesinin tümü hapse girmeden asla adaletten bahsedilemez.

DMM beni itibarsızlaştırmaya çalışıyor . Ama ben bu dosyada yokum. Doğru duvar yıkılmaz. Ben 1999'dan beri kamu görevi yapıyorum. Bir tane soruşturma geçirmedim. Biz Ankara'yı bu kadar kötü yöneten biri varken çalmayacağız çaldırmayacağız. Ben çalmadan çalışılacağını ispat edeceğim. Hayatı boyunca çocuklarına helal lokma yedirmemişlere de lafımı söyleyeceğim.

Konser yapmayan yer var mı? Bunların derdi milli değerlerle. Özellikle milli günlerimizi kutlamak istiyoruz. 6 buçuk yılda harcadığımız para bütçenin yüzde 4'ü. Benim hakkımda da şikayetler yaparlar. Yaklaşık 109 tane şikayet yapıldı. Bir suç unsuru yok diye kapatıldı. İstedikleri kadar şikayet etsinler.

100'e yakın suç duyurusunda bulunduk.

Haftanın Öne Çıkanları

Emekli olacak milyonlara SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan uyarı! Dilekçedeki detaya dikkat etmeyenin maaşı düşük olacak

2025-09-22 00:48 - Ekonomi

Erdoğan-Trump görüşmesi öncesi ABD'ye uygulanan ek vergiler kaldırıldı!

2025-09-22 10:17 - Dünya

Mehmet Şimşek, İmamoğlu davasında rezervde 11 milyar dolarlık erime olduğunu itiraf etti!

2025-09-18 10:57 - Ekonomi

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Sadettin Saran...

2025-09-21 20:43 - Spor

Bakan Işıkhan tepki çekti: Çok şükür emeklinin maaşını ödüyoruz!

2025-09-24 08:43 - Ekonomi

TFF'den Sadettin Saran için olağanüstü toplantı kararı...

2025-09-22 16:00 - Spor

Mabel Matiz'in 'Perperişan' şarkısına erişim engeli

2025-09-18 14:46 - Magazin

Merdan Yanardağ ve Musa Özuğurlu serbest bırakıldı!

2025-09-23 14:27 - Gündem

CHP'de Berhan Şimşek ihraç istemiyle disipline sevk edildi

2025-09-23 18:15 - Siyaset

CHP kongresinin durdurulması için salona heyet geldi!

2025-09-24 11:57 - Siyaset

İlgili Haberler

Beştepe'de Erdoğan Bahçeli görüşmesi sona erdi

15:46 - Siyaset

Ümit Özdağ: Şu anda cezaevlerinde bulunan adli mahkumların suçu ne?

00:58 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun atadığı isim 8 ay önce AKP rozeti takmış!

14:21 - Siyaset

Çerçeve yasa TBMM'ye sunuldu

16:45 - Siyaset

Dervişoğlu: Bu yasada tarif edilen ikinci cumhuriyettir...

11:34 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediyesi'ne üçüncü dalga operasyon

10:11 - Asayiş

YENİ Parti'ye 8 günde 135 bin kişi 292 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba tutuklandı

20:08 - Asayiş

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara için tahliye kararı

18:16 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun atadığı isim 8 ay önce AKP rozeti takmış!

14:21 - Siyaset