?>

Malatya'da kan donduran cinayet: Uzaklaştırma kararı aldırdı, ertesi gün katledildi!

Malatya'da otomobilde boşanma aşamasındaki eşi Recep Karayiğit (43) tarafından tabancayla vurularak öldürülen Nuran Karayiğit'in (37) olaydan bir gün önce uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Asayiş - 1 gün önce

Olay, 24 Eylül 2024 tarihinde meydana geldi. Boşanma aşamasında olan Recep Karayiğit ile Nuran Karayiğit arasında otomobilde bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışma sırasında Recep Karayiğit, tabancayla eşine ateş açtı. Recep Karayiğit, daha sonra göğsünden vurulan Nuran Karayiğit'i otomobille hastaneye götürdü. Nuran Karayiğit, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Recep Karayiğit, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Recep Karayiğit hakkında 'eşini tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Malatya 'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Recep Karayiğit ile Nuran Karayiğit'in yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada Recep Karayiğit, eşi ile ayrı yaşadıklarını ve olay günü çocuklarını görmek için okula gittiğini belirterek, "Okula gittiğimde Nuran ile karşılaşınca konuşmak istedim. Nuran anlaşmalı boşanmak istiyordu, ben de çocuklarımı rahat görmem koşuluyla bunu kabul ettim. Boşanmak için avukatın yanına gitmek üzere arabaya bindik. Arabada giderken Nuran bana sevgilisi olduğunu söyleyerek hakaretler etmeye başladı. Bunun üzerine kendimi kaybettim ve sürücü koltuğunun altındaki tabancayla kendimi vurmak istedim. Nuran bu sırada bana engel olmaya çalışınca silah ateş aldı. Tabancanın kurşunu Nuran'a isabet etmişti. Hemen 112'yi aradım, ardından otomobilimle Nuran'ı hastaneye götürüp polislere teslim oldum. Asla öldürme kastım yoktu" dedi.

ÖLMEDEN 1 GÜN ÖNCE UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMIŞ

Duruşmaya katılan Nuran Karayiğit'in boşanma davasının avukatı Abdullah Topuz ise olaydan 2 gün önce Nuran Karayiğit'in kendisini arayarak eşinin kendisine silah gösterip tehdit ettiğini ifade ettiğini belirterek, "Kendisi yönlendirmemiz ile polise giderek şikayette bulunarak uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Maalesef bu karardan bir gün sonra da öldürüldü" dedi.

DAVA ERTELEN Dİ

Tutuklu sanık ve avukatların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 17 Temmuz tarihine erteledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan yine doğal gazı müjdeledi!

2025-05-17 16:07 - Siyaset

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

2025-05-20 01:09 - Siyaset

ORC anketinden AKP'ye kötü haber! 2 şehir el değiştirdi...

2025-05-16 18:58 - Siyaset

Esila Ayık'tan ilk açıklama: Gençleri geleceğe küstürmeyin

2025-05-15 13:03 - Gündem

Ekrem İmamoğlu seçimi ilk turda kazandı!

2025-05-18 11:56 - Siyaset

Arif Kocabıyık yeniden tutuklandı!

2025-05-15 10:09 - Gündem

İmamoğlu'na hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı için kararı

2025-05-21 17:14 - Gündem

Gazeteci İsmail Saymaz'ın ev hapsi kaldırıldı!

2025-05-16 15:12 - Gündem

TÜSİAD davasında ara karar açıklandı

2025-05-20 14:09 - Gündem

Milletvekili Toktaş’tan skandal seviyede cinsiyetçi mesaj: ‘Sana alacam bunu kral’

2025-05-21 12:07 - Gündem

İlgili Haberler

Çırpınışları görüldü… Genç erkeğin cansız bedenine ulaşıldı

00:39 - Asayiş

TBMM önünde ateş açtı! Kurşun yağdıran şahıs gözaltına alındı

11:09 - Asayiş

Şişli’de apartman dairesinde yangın: 1 kişi hayatını kaybetti!

00:00 - Asayiş

Anneler Günü’nde yaşamına son vermişti… Eşinin ardından kayınvalidesi de tutuklandı!

00:09 - Asayiş

İstanbul'da lisede dehşet: Okul bahçesinde bıçaklayıp kaçtı

00:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yerlikaya duyurdu: 4 ilde suç örgütlerine operasyon, 64 gözaltı!

10:09 - Gündem

İş insanı İnan Kıraç'ın kaçırıldığı iddiası: 2 kişi gözaltına alındı

09:38 - Gündem

Hakimler ve Savcılar Kuruluna ait atama kararları Resmi Gazete'de

01:09 - Gündem

İnan Kıraç'ın kaçırıldığı iddia edilmişti: Hastaneden açıklama geldi

01:08 - Gündem

MHP’li Feti Yıldız o sözleri yalanladı: Habere ‘düzeltme’ geldi

00:08 - Siyaset