?>

Libya Genelkurmay Başkanı'nın uçağı Ankara'da düştü!

Ankara'da özel bir jet ile radar bağlantısının kesildiği belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre, bölgede patlama sesinin duyulduğu öğrenildi. Söz konusu olay hakkında İçişleri Bakanı Yerlikaya bir açıklama yaptı. .

Gündem - 1 ay önce

Ankara'da özel bir jet ile radar bağlantısının kesildiği belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre, bölgede patlama sesinin duyulduğu öğrenildi. Söz konusu olay hakkında İçişleri Bakanı Yerlikaya bir açıklama yaptı. Yerlikaya uçağın enkazına ulaşıldığını bildirdi. Libya'nın geçici Ulusal Birlik Hükümeti'nin Başbakanı Abdülhamid Dibeybe Libya Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ankara'da Dassault Falcon 50 tipi özel bir jetin düştüğü öğrenildi. Esenboğa Havalimanı'nda da uçuşlar an itibariyle askıya alındı.

Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mohamed Ali Ahmed Al-Haddad ile birlikte 5 kişilik ekibini taşıyan uçakta 1 kabin memuru ve 2 pilotun bulunduğu kaydedildi.

Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mohamed Ali Al-Hadda, bugün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ziyaret etmişti.

Edinilen bilgiye göre, bölgede patlama sesinin duyulduğu öğrenildi.

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: UÇAKLA YENİDEN TEMAS SAĞLANAMAMIŞTIR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu durum hakkında bir açıklama yaptı.

Yerlikaya şunları yazdı:

"Bu akşam saat 20.10’da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan, kuyruk numarası 9H-DFJ olan Falcon 50 tipi iş jetiyle saat 20.52 itibarıyla irtibat kesilmiştir.

Söz konusu uçaktan Haymana civarında acil iniş bildirimi alınmış; ancak sonrasında uçakla yeniden temas sağlanamamıştır.

Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Muhammed Ali Ahmed AL-Haddad’ın da aralarında bulunduğu uçakta beş yolcu bulunmaktadır.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

YAŞAR GÜLER İLE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mohamed Ali Al-Hadda ve heyet, bugün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ziyaret etmişti.

"UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI"

Yerlikaya'nın yaptığı yeni açıklamaya göre, uçağın enkazına ulaşıldı. Yerlikaya şunları yazdı: 

"Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan uçağın enkazına Haymana ilçesi Kesikkavak Köyü’nün 2 km. güneyinde Jandarmamız tarafından ulaşılmıştır.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ın da aralarında bulunduğu yolcuları taşıyan uçağın Haymana ilçesinde düşmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, bu kapsamda 1 Cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

DİBEYBE: VEFAT HABERİNİ DERİN BİR ÜZÜNTÜ VE KEDERLE ALDIK

Al Arabiya'nın aktardığına göre, Libya'nın geçici Ulusal Birlik Hükümeti'nin Başbakanı Abdülhamid Dibeybe Libya Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Dibeybe, şunları söyledi:

"Libya Ordusu Genelkurmay Başkanı Mohamed Al-Haddad ve beraberindekilerin vefat haberini derin bir üzüntü ve kederle aldık. Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Al-Fayturi Gharib, Askeri Üretim Direktörü Tuğgeneral Mahmoud Al-Qatiwi, Libya Ordusu Genelkurmay Başkanı Danışmanı Mohamed Al-Asawi Diab, Genelkurmay Başkanı Medya Ofisi Fotoğrafçısı Mohamed Omar Ahmed Mahjoub Türkiye'nin başkenti Ankara'ya yaptıkları resmi geziden dönüş yolunda trajik bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu trajik kayıp, ülkemiz, ordumuz ve tüm halkımız için büyük bir kayıptır, çünkü ülkelerine sadakat ve özveri ile hizmet eden, disiplin, sorumluluk ve ulusal bağlılığın örnekleri olan insanları kaybetmiş bulunmaktayız. Kaybettiğimiz kişilerin ailelerine ve silahlı kuvvetlerdeki silah arkadaşlarına en derin taziyelerimizi ve içten duygularımızı sunuyoruz. Yüce Tanrı'dan onları merhametiyle kuşatmasını, cennetinde onlara yer vermesini ve ailelerine ve sevdiklerine sabır ve teselli vermesini diliyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Sadettin Saran 'Adli kontrol' kararıyla serbest bırakıldı

2025-12-19 20:56 - Asayiş

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

2025-12-19 19:34 - Siyaset

TFF'den Bursaspor'a 'Leyla Zana' cezası

2025-12-23 08:08 - Spor

Nur Köşker'den 'Mehmet Akif Ersoy' ile ilgili çok konuşulacak açıklama

2025-12-17 08:15 - Magazin

Gözaltına alınan oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı!

2025-12-19 13:12 - Asayiş

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılacak zam oranı belli oldu!

2025-12-23 13:22 - Ekonomi

Özgür Özel, Brüksel'de konuştu: İngiliz İşçi Partisi Erdoğan ile dayanışma gösteriyor!

2025-12-18 14:44 - Siyaset

'6 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız okullarda ders verecek!

2025-12-18 00:38 - Gündem

Mansur Yavaş hakkında bir soruşturma izni daha verildi!

2025-12-21 11:24 - Gündem

CHP'nin 76’ncı mitingi Edirne’de yapıldı...

2025-12-20 15:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Dilek İmamoğlu: Ailemiz, sistemli biçimde hedef haline getiriliyor!

15:40 - Gündem

Erzincan'da 4.9 büyüklüğünde deprem

15:33 - Gündem

Zeydan Karalar memleketine kavuştu: Canım Adana’m için yaptığımız ve yapacağımız çok iş var.

15:10 - Gündem

Erdoğan'dan 6 Şubat mesajı: Sözümüzü tuttuk...

11:42 - Gündem

Özgür Özel, Adıyaman’da sessiz yürüyüşe katıldı

11:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Dilek İmamoğlu: Ailemiz, sistemli biçimde hedef haline getiriliyor!

15:40 - Gündem

Erzincan'da 4.9 büyüklüğünde deprem

15:33 - Gündem

Zeydan Karalar memleketine kavuştu: Canım Adana’m için yaptığımız ve yapacağımız çok iş var.

15:10 - Gündem

Zeydan Karalar tahliye sonrası Adana'da anma etkinliklerine katıldı

08:02 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel'den Zeydan Karalar açıklaması

20:43 - Siyaset