?>

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

CHP'li Kuşadası Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Ömer Günel dahil 6 kişi tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, tutuklandı.

Gündem - 1 ay önce

CHP'li Kuşadası Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Ömer Günel dahil 6 kişi tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı "rüşvet" ve "irtikap" iddialarına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan, Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş, belediye mimarı ve şehir plancısı Meral Celep, iş insanı ve eski Kuşadasıspor Kulübü Başkanı Ferdi Zenginoğlu ile iş insanı Hüseyin Kabasakal'ın emniyetteki işlemleri sona erdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 6 kişinin savcılıktaki işlemleri de tamamlandı.

TUTUKLAMA TALEBİ

Adliyeye sevk edilen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Yapı Kontrol Müdürü Burak Gündeş ve Kuşadası İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan, "rüşvet almak" iddiasıyla, Şehir Plancısı Meral Celep, Kuşadası eski Spor Kulübü Başkanı Ferdi Zenginoğlu ve iş insanı Hüseyin Kabasakal ise "rüşvet suçuna iştirak" iddiasıyla tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

ÖMER GÜNEL TUTUKLANDI

Savcılık tarafından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Yapı Kontrol Müdürü Burak Gündeş, Şehir plancısı Meral Celep, Kuşadası eski Spor Kulübü Başkanı Ferdi Zenginoğlu ve iş insanı Hüseyin Kabasakal tutuklandı.

Kuşadası İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ise savcılık tarafından adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

"KÖTÜLÜKLE MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kendisine yönelik suçlamaların iftira olduğunu belirterek, dün akşam sosyal medya hesabından mesaj yayımlamıştı.

Günel, "Değerli hemşehrilerim; haksızlıkla, kumpasla, kötülükle mücadeleden asla vazgeçmeyeceğim. Kuşadası’na yaptığımız hizmetler tüm varlığını 'koltuğa' bağlayan birini rahatsız etti. Aslında uzun süredir bu kötülükle mücadelemiz devam ediyor. Ben 6 m2’lik alanda özgürüm, vicdanım rahat. Ama bana inanın ve güvenin ki; bana ve arkadaşlarıma iftira atanlar asla kamu vicdanında özgür olamayacak, mahkum olacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

"ÇERÇİOĞLU'NUN TRANSFER BEDELLERİNDEN BİRİSİ..."

Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (CAO) Genel Koordinatörü ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, gözaltına tepki gösterdiği açıklamasında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında konuşmuştu.

Tezcan, Günel'in gözaltına alınmasını, "Sayın Ömer Günel Kuşadası Belediye Başkanı. Kuşadası'nın sevdiği, Türkiye'de başarılı belediye başkanlarımızın içerisinde olan, bütün Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları gibi. Aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve biliyoruz ki Ömer Günel'e yapılan bu kumpas soruşturması, bir süre önce topuklayarak AK Parti'ye kaçan, giden Çerçioğlu'nun transfer bedeli.  Anlaşılan o ki AK Parti'ye topuklayan Çerçioğlu'nun transfer bedellerinden birisi de Ömer Günel'in kellesini almakmış. Bunun planı ve hesabı bugün burada görülüyor" sözleri ile değerlendirmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Özgür Özel: Hırsıza hırsız olduğunu hatırlatmazsan sana ahlak dersi verirmiş!

2026-03-11 21:19 - Siyaset

Erdoğan: Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum...

2026-03-11 13:54 - Siyaset

SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti!

2026-03-12 18:17 - Ekonomi

İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlandı...

2026-03-16 13:58 - Gündem

Özgür Özel: Düşünemediği yalanın altına imza attırmışlar!

2026-03-14 16:30 - Siyaset

Akın Gürlek'ten 'canlı yayın' açıklaması

2026-03-11 13:47 - Gündem

Kemal Okuyan: İnsanlığın Küba’ya borcu var

2026-03-14 10:23 - Siyaset

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

2026-03-13 19:40 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

2026-03-16 14:01 - Gündem

İmamoğlu: Yaptığınız Türk yargısı adına yüz karasıdır! Kimden talimat aldınız?

2026-03-10 13:05 - Gündem

İlgili Haberler

İmamoğlu’nun tahliye talebi konuşmasına bile izin yok!

20:00 - Gündem

Erdoğan: Daima işçi kardeşlerimizin yanında olduk

19:57 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

10:48 - Gündem

Günün Manşetleri

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

10:48 - Gündem

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

10:44 - Asayiş

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset