?>

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Özgür Özel'e ziyaret

Numan Kurtulmuş, CHP Grubunu ziyaret ediyor. Özgür Özel'le yapılacak olan görüşmede gündem Terörsüz Türkiye Komisyonu olacak.

Siyaset - 1 gün önce

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Grubunu ziyaret ediyor. Özgür Özel'le yapılacak olan görüşmede Terörsüz Türkiye Komisyonu olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için ilk ziyaretini CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yaptı. Görüşmenin ardından Özel, “Anayasaya uyacaksak anayasayı değiştirelim. Geçen sefer de iyisi yapıldı ama yapılan o anayasaya uyulmadı, uyulmuyor. Bir yeni anayasa konuşurken bir kere mevcut Anayasa’ya tam uyum beklemek bizim hakkımızdır. Anayasa tartışmaları, siyasetin üzerine bir sis olarak çöküp de diğer meseleleri görünmez kılıyorsa burada vatandaşın menfaati olmaz. Bugün sorun, yoksulluk, işsizlik, artan fiyatlar, yüksek enflasyon ve insanların yoksullaşmasıyken biz anayasa konuşup, bir sis indirip bu sorunları görünmez kılıyorsak biz vatandaşın mesajını alamamış oluruz” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, "Belki yaz döneminde bütün siyasi partiler görüşlerini, anayasa tekliflerini olgunlaştırarak önümüzdeki sene Meclis açıldığında müzakere ortamına başlar ve sonrasındaki dönemde de inşallah usulüne uygun bu süreçleri götürdüğümüz takdirde sonuç alabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliği çalışmaları için Meclis’te grubu olan parti ziyaretlerine bugün başladı. Kurtulmuş, bugün ilk olarak CHP’yi ziyaret etti. Kurtulmuş’u Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır, Murat Emir, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sibel Suiçmez ve TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan karşıladı. 11.40’ta başlayan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Meclis Başkanı Kurtulmuş ve CHP lideri Özel açıklama yaptı."TOPLUMSAL KAMPLAŞMA MESELESİ HALİNE GETİRİLMEMELİ"

Numan Kurtulmuş şunları söyledi:"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan partilerin genel başkanlarını, yöneticilerini ziyaret ederek Türkiye'de anayasa yapım süreciyle ilgili görüşlerini almak için bugün ilk görüşmeyi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel Bey'le gerçekleştirdik. Sürece ilişkin nasıl bir yol izleneceğine ilişkin bundan sonra birlikte müzakereyle bir süreç oluşturulması gerektiği fikrini ifade ettim. Başından itibaren bu konu gündeme geldiğinde benim dikkat ettiğim husus nitelikle ilgili, şimdiye kadar anayasanın içeriğine ilişkin bir cümle konuşmayız. Önce yapılacak işin usullerinin tespit edilmesi ve onun sonucu olarak da doğru bir istikametle, müzakereyle de sürdürülmesidir. Anayasa milletin anayasasıdır ve parlamentoda başından beri söylediğimiz oluşabilecek en yüksek konsensusla, yani mümkünse dört yüzün çok üstünde bir ittifakla, bir toplumsal mutabakat metni olarak Türkiye'nin yeni anayasası ortaya çıksın. Bu anlamda toplumsal mutabakatın oluşmasını arzu ettiğimiz bir sürecin, toplumsal yarılma ve toplumsal kamplaşma vesilesi haline getirilmemesi için de azami dikkat göstermemiz gerekir. Bu çerçevede benim açımdan da son derece verimli, yapıcı bir görüşme oldu. Sayın Genel Başkan da görüşlerini çok açık bir şekilde ifade etti.

ÖZGÜR ÖZEL: “SİYASET HALKIN GÜNDEMİNE DUYARSIZ OLAMAZ”

Özel ise şöyle konuştu:

“Sayın Meclis Başkanımızı bugün ağırladık. Ben kendisinin meclis başkanlığına aday olduğu günden itibaren kendisinin diyaloğa açık tutumundan dolayı her zaman görüşebileceğimizi, her konuyu görüşebileceğimizi söylemiştim. Bugün de bir ziyaret yaparak bizlerle görüşlerini paylaştı. Tabii kendisiyle de paylaştığım konuları açıkça, zaten kendisi de açık bir müzakere ortamı olması gerektiğini söylemişti. Biz 31 Mart seçimlerinden Türkiye'nin birinci partisi olarak çıkmış, sorumluluğunun farkında olan bir partiyiz. Ve siyaset halkın gündemine duyarsız olamaz. Bugün insanların yoksulluk gibi, açlık gibi, işsizlik gibi, güvencesizlik gibi üst düzeyde beklentileri varken yeni bir anayasa beklentisi, toplumun taleplerinin neresindedir, onu bir tartmak lazım. Prensip olarak ben partinin genel başkanı olsam da partinin yetkili kurullarında bir konuyu değerlendirmeden doğrudan bir cevap vermeyi CHP’nin olmazsa olmaz parti içi demokrasi anlayışına ve kendimizin yönetim anlayışına uygun görmem. Sayın Başkan'ın bugün yaptığı değerlendirmeleri, başta Merkez Yönetim Kurulumuz (MYK) olmak üzere, partinin yetkili organlarıyla ve grubumuzla değerlendireceğiz.

"YENİ ANAYASA KONUŞULURKEN MEVCUT ANAYASA’YA TAM UYUM BEKLEMEK HAKKIMIZDIR”

Ancak şunu ifade etmek isterim, Sayın Başkana da söyledim: Bir şeyin yenisini teklif ediyorsak, örneğin ‘Yeni bir elbise alalım’, giyeceksek alalım. Giymemek üzere yeni elbise alınır mı? Biz anayasaya uyacaksak anayasayı değiştirelim. En iyisini yapalım sonra yine uymayalım. Geçen sefer de iyisini yaptınız. Bu sözün Başkana ait olmadığını herkes bilsin. Geçen sefer de iyisi yapıldı ama yapılan o anayasaya uyulmadı, uyulmuyor. Bir yeni anayasa konuşurken bir kere mevcut Anayasa’ya tam uyum beklemek bizim hakkımızdır. Bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik. Vatandaşın sorunlarıyla ilgili de söyleyeceğim şudur: Anayasa tartışmaları -daha önce de yaşandı- siyasetin üzerine bir sis olarak çöküp de diğer meseleleri görünmez kılıyorsa burada vatandaşın menfaati olmaz. Bugün sorun, yoksulluk, işsizlik, artan fiyatlar, yüksek enflasyon ve insanların yoksullaşmasıyken biz anayasa konuşup, bir sis indirip bu sorunları görünmez kılıyorsak biz vatandaşın mesajını alamamış oluruz.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP’li meclis üyesinin ilkeli duruşu 1 saat sürdü!

2025-07-18 21:40 - Siyaset

Adıyaman'da AKP ve YRP'li üyeler CHP'nin adayına oy verdi!

2025-07-18 15:10 - Siyaset

Muharrem İnce'den Bakan Tekin'e: Nankör Yusuf!

2025-07-20 18:12 - Siyaset

İmamoğlu’nun şirketine kayyum olarak atanan Enis Güçlü Şirin'in 20 yerden maaş aldığı ortaya çıktı!

2025-07-21 17:33 - Gündem

Özgür Özel'den 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde anlamlı mesaj

2025-07-20 14:37 - Siyaset

Özgür Özel: Nehir Zeyrek YKS'de babası Ferdi Zeyrek’in mesleğini okumak için gerekli puanı aldı

2025-07-19 18:09 - Gündem

Özgür Özel son anketi mitingde açıkladı, fark açılıyor...

2025-07-19 21:28 - Siyaset

Gelecek Partili iki milletvekili daha partisinden istifa etti!

2025-07-19 21:17 - Siyaset

Bakan Yusuf Tekin: Eski Türkiye bitti!

2025-07-20 18:00 - Gündem

Bahçeli: Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun

2025-07-19 13:15 - Gündem

İlgili Haberler

Anahtar Parti’den Hükümete uyarı: Türkiye dijital trenini kaçırıyor

00:22 - Siyaset

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'dan "Erdoğan'ın yargılanmasına neden olacak belgeler" iddiası: İletişim Başkanlığı verilen cezayı doğruladı

13:17 - Siyaset

CHP'den komisyon hazırlığı; 'Kürt raporu'

13:15 - Siyaset

Ahmet Özer: Hakkındaki “rüşvet” ya da “yolsuzluk” iddiasını redetti

12:57 - Siyaset

DEM Parti heyeti İmralı'ya gitti

12:54 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bülent Arınç'tan Murat Çalık'a hastanede ziyaret

17:31 - Gündem

Anne Yasemin Minguzzi'yi sosyal medya üzerinden tehdit eden şüpheliye gözaltı

15:11 - Asayiş

Fatma Zehra Kınık davasında bir kişi daha şikâyetini geri çekti!

15:09 - Gündem

Bomba iddia: Şimşek gidiyor, yerine Cevdet Yılmaz geliyor!

13:30 - Ekonomi

AKP'nin anketinde Mehmet Şimşek'e güven yok!

13:28 - Ekonomi