?>

Kripto piyasasında yılın ilk 6 ayı nasıl geçti?

Kripto para piyasasında yılın ilk yarısında önemli gelişmeler yaşandı. Trump’ın hamleleri ve Türkiye’deki düzenleme çalışmaları sektörde hareketliliğe neden oldu. Piyasa, bu gelişmelerle dalgalı bir seyir izledi.

Ekonomi - 1 gün önce

Kripto para piyasası, yılın ilk 6 ayında önemli fiyat dalgalanmaları yaşadı. Bitcoin, 110 bin doların üzerine çıkan rekor seviyelerden sonra mart ayında 80 bin doların altına indi. Yılın başında 93 bin 500 dolar olan Bitcoin, dönemi 107 bin 100 dolarla kapattı. Piyasanın toplam değeri de aynı süreçte 3,26 trilyon dolardan 3,34 trilyon dolara yükseldi. Diğer kripto paralar ise büyük ölçüde olumsuz görünüm sergiledi.

TRUMP’IN KRİPTO PARA PİYASASINA ETKİSİ

ABD Başkanı Donald Trump, yılın ilk yarısında kripto para fiyatlarını etkileyen en önemli isim oldu. Göreve başlamasının ardından ABD’nin stratejik Bitcoin rezervi oluşturmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Bu adımla Bitcoin, ABD rezervlerine altın ve petrol gibi varlıkların yanında yer aldı. Trump, ayrıca Beyaz Saray’da kripto para sektörünün önde gelen yöneticileri ve yatırımcılarını ağırlayarak tarihte ilk kripto para zirvesine ev sahipliği yaptı. Başkan Trump ayrıca “Trump” isimli kripto para projesini başlattı.

ABD’DE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Trump’ın kripto paralara olumlu yaklaşımı ve ekonomi yönetimini kripto dostu isimlerle kurması, ABD’de düzenleme çalışmalarını hızlandırdı. Stabil kripto paraları düzenleyen yasa tasarısı Senato’dan geçti. Hazine Bakanı Scott Bessent, bu düzenlemenin ABD tahvillerine ilgiyi artırmasını beklediklerini açıkladı.

KRİPTO PİYASASINDA ÇATIŞMA SÜRECİNİN ETKİSİ

Yılın ilk yarısında İsrail ile İran arasındaki çatışmalar kripto para piyasasında sert değer kayıplarına yol açtı. Bazı altcoin projelerinde kayıplar yüzde 20’yi aştı. Ateşkesle birlikte kayıpların bir kısmı telafi edildi.

TÜRKİYE’DE KRİPTO PARA DÜZENLEMELERİ HIZ KAZANDI

Türkiye’de de kripto paralara yönelik düzenleme çalışmaları hızlandı. İkincil düzenlemelerle kripto para borsalarının kuruluş ve işleyiş koşulları belirlendi. Bu borsalar için tanınan başvuru süresi 30 Haziran’da sona erdi. Haziran sonunda ayrıca kripto varlık transferlerine limit ve zaman sınırı getirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tebliği ile stabil kripto para çekim işlemlerinde günlük 3 bin dolar, aylık 50 bin dolar limiti uygulamaya alındı. Ayrıca, platformların varlık çekim işlemlerini alım, takas veya yatırma işleminden en az 48 saat sonra gerçekleştirme zorunluluğu getirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu: İki gün tepki gösterirler, sonra her şey normalleşir!

2025-06-28 18:37 - Siyaset

İsmail Saymaz'dan flaş Kılıçdaroğlu iddiası

2025-06-25 13:36 - Siyaset

Tanju Özcan: CHP'ye siyasi bir darbe olur!

2025-06-27 10:22 - Siyaset

Cem Küçük, 'Almanya'da domatesin kilosu 20 euro' demişti... Mustafa Sandal markette yalanladı!

2025-06-30 18:38 - Gündem

Fatih Altaylı'dan flaş iddia: 'Kılıçdaroğlu Özel'e 'İmamoğlu'nu sil' dedi

2025-06-26 16:01 - Gündem

CHP'li bazı milletvekillerinden Kılıçdaroğlu'na destek paylaşımları

2025-06-27 07:39 - Siyaset

Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu'na rest çekti: Siyaseti bırakırım!

2025-06-27 08:34 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan açıklama: Torunlarımız dahi bizi affetmez!

2025-06-27 11:48 - Siyaset

Muharrem İnce'den AKP'li Varank'a yanıt: Meraklı Varank!

2025-06-28 11:39 - Siyaset

AKP'nin YSK temsilcisi: YSK kararını mahkeme bozamaz

2025-06-28 12:00 - Siyaset

İlgili Haberler

CHP’li Ağbaba’dan ‘emekli zammı’ açıklaması: Bu emekliye 'öl' demekten başka bir şey değil

22:38 - Ekonomi

Doğalgaz 1 arttı faturaya 2 yansıdı! İşte o hesap...

16:38 - Ekonomi

Hakan Kara’dan faiz ve doğalgaz yorumu: 'Fiyatı yüzde 149 artırıldı'

11:38 - Ekonomi

Doğalgaza yüzde 24,6 zam!

09:59 - Ekonomi

Sanko Dış Ticaret TİM 1000'de yer aldı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gökçek dönemindeki ABB meclis kararları dikkat çekti: Gökçek bol keseden daire hakkı dağıtmış!

04:39 - Gündem

DEM Partili belediye başkanı, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

01:09 - Siyaset

Resmi Gazete'de yayımlandı: Gümüşhane'de bir beldenin ismi değiştirildi

00:39 - Gündem

AKP'li vekilin bu sözleri tepki çekti: 'Peygamberimiz ve Cumhurbaşkanımız hassas noktaları

23:39 - Siyaset

İklim Kanunu Teklifi, TBMM'de kabul edildi: İşte ayrıntılar!

23:09 - Gündem