?>

Konukoğlu: Bu zor dönemi dayanışma içinde aşacağız

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yerel - 3 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Deprem sonrası sosyal ve ekonomik devamlılığın sağlanması için yürütülen çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, bu doğrultuda Gaziantep’in durum tespit raporu ve iş dünyasının beklentilerinin yer aldığı güncel raporu sanayicilerle paylaştı.

ADİL SANİ KONUKOĞLU

Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu toplantının açılış konuşmasında, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Şehrimizde ve bölgemizde çok ağır bir felaket yaşadık. Allah kimseye böyle bir felaket yaşatmasın. Bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

Depremin etkilerini azaltabilmek için gerek Odalar olarak gerekse devletin imkanları dahilinde ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Konukoğlu, “İçinde bulunduğumuz bu zor dönemi de birlik, beraberlik ve dayanışma içinde aşacağız” diye konuştu.

ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında, Ramazan ayının ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, “İnşallah yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik ruhu içerisinde Ramazan ayının manevi atmosferiyle yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Depremden zarar görenlerin yaralarına merhem olmak ve sanayinin yeniden toparlanması için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Ünverdi; “Depremin şehrimize etkilerini analiz ediyor, sorunlar, çözüm önerileri ve beklentilerimizi raporlar halinde ilgili bakanlık ve kurumlara iletmeye devam ediyoruz. Toplantılarımızda, birebir görüşme ve ziyaretlerle sizlerden gelen talepleri her platformda dile getiriyoruz. Bu doğrultuda, Ticaret Bakanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne sanayicilerimizden gelen talepler doğrultusunda; içerisinde; lojistik-tedarik, teşvik ve destekler, yeni yatırım alanları-altyapı, ihracat destekleri, istihdam ve çalışma hayatı, bankalar ve finansmana erişim, vergisel destekler ile psikolojik-sosyolojik destekler başlıklarının yer aldığı Odamız tarafından hazırlanan güncel raporları sunduk” diye konuştu. 

Ünverdi, Sanayi Odaları olarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, İstanbul Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, depremden etkilenen 11 ilin ekonomilerinin yeniden canlandırılması ve normalleşmesi sürecine katkı sağlamak amacıyla bir toplantı gerçekleştirerek, 5 farklı proje önerisinde bulunduklarını anımsatarak çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

LeMan'dan kapak: Muharrem İnce Harikalar Diyarında...

2023-03-22 19:06 - Gündem

13 yıllık din görevlisi Diyanet'teki çürümeyi gözler önüne serdi...

2023-03-26 13:31 - Gündem

Fazıl Say'dan Muharrem İnce'ye sert tepki

2023-03-26 12:25 - Magazin

Kılıçdaroğlu'ndan AFAD'daki yangına flaş yorum

2023-03-21 18:50 - Siyaset

Muharrem İnce: O gece o mesajı attığım için pişmanım!

2023-03-21 22:46 - Siyaset

Cumhur İttifakı 4 artı 1 oldu...

2023-03-24 16:54 - Siyaset

Öykü Serter'den Muharrem İnce'ye çok sert tepki

2023-03-28 09:31 - Magazin

Sadettin Tantan'dan Bahçeli'ye HÜDA-PAR yanıtı...

2023-03-26 16:08 - Gündem

PKK kurucusunun ismi seçmen listesinde yer aldı

2023-03-21 23:17 - Gündem

Kılıçdaroğlu kapak fotoğrafını 'marteniçka' ile yeniledi

2023-03-26 15:22 - Siyaset

İlgili Haberler

Yılmaz'dan milli maça davet

00:00 - Yerel

GSO'da Yükseköğretimde Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması Toplantısı

00:00 - Yerel

LGS günü öğrencilere toplu taşıma araçları ücretsiz

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan milli maça davet

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan sessizlik çağrısı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem