?>

Kobilere yeni TOBB Nefes Kredisi fırsatı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde hayata geçirilen Nefes Kredisi’nin ikinci paketinin başladığını ve kredi hacminin 25 milyar TL’den 50 milyar TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

Yerel - 8 ay önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde hayata geçirilen Nefes Kredisi’nin ikinci paketinin başladığını ve kredi hacminin 25 milyar TL’den 50 milyar TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

Akıncı, yaptığı açıklamada, TOBB, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve bankaların iş birliğiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nin, özellikle KOBİ’lerin finansmana erişim noktasında kritik bir destek sağladığını söyledi.

2 Ekim 2025 itibarıyla başlayan ilk dönemin ardından, TOBB Nefes Kredisi’nin ikinci paketinde toplam kredi hacminin 25 milyar TL’den 50 milyar TL’ye yükseltildiğini belirten Akıncı, bu adımın işletmelerin nakit akışını güçlendirmek ve ekonomik canlılığını sürdürmek açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Kredi başvurularının 19 Kasım 2025 Çarşamba günü itibarıyla alınmaya başlanacağını kaydeden Akıncı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Krediler, işletmelerimizin üretim ve istihdamı sürdürmelerine, çarkların dönmesine ve KOBİ’lerimizin geleceğe güvenle bakabilmesine önemli katkı sağlıyor. Gaziantep gibi üretim ve ihracat odaklı şehirlerde bu tür finansman desteği, sadece yerel değil, ülke ekonomisinin de büyümesi açısından kritik bir rol oynuyor. Her sağlanan kredi, yeni bir üretim, yeni bir istihdam ve yeni bir ihracat anlamına geliyor"

Başvuruların Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Akbank ve Ziraat Katılım şubeleri aracılığıyla yapılabileceğini hatırlatan Akıncı, sözlerini şöyle tamamladı:

"TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere KGF yönetimine ve destek veren tüm banka yöneticilerine teşekkür ediyor, bu kredinin KOBİ’lerimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Dilek Kaya İmamoğlu: Bugün susan, yarın konuşacak bir ülke bulamayabilir!

2025-11-17 20:29 - Gündem

PFDK cezaları açıkladı! İşte ceza alan tüm futbolcular...

2025-11-13 15:10 - Spor

Başkan Serdal Adalı'dan Rafa Silva'ya gözdağı!

2025-11-15 14:25 - Spor

Erdoğan'dan Meclis Komisyonu’nun İmralı’ya gitmesine yeşil ışık...

2025-11-14 14:19 - Gündem

Fenerbahçeli Mert Hakan ve Oosterwolde'ye hapis cezası istemi

2025-11-13 14:00 - Spor

Benzine zam geldi. İşte, güncel akaryakıt fiyatları...

2025-11-15 15:55 - Ekonomi

BDDK' dan Kredi kartlarına nakit çekim kısıtlaması!

2025-11-11 00:00 - Ekonomi

Milli Takım Bulgaristan'ı devirdi, play-off'u garantiledi...

2025-11-15 22:03 - Spor

Kayyum atanan Tele1 çalışanları Tele2 Haber'i kurdu!

2025-11-13 15:23 - Gündem

Şehit Yarbay Gökhan Korkmaz son yolculuğuna uğurlandı

2025-11-15 14:50 - Gündem

İlgili Haberler

Yılmaz'dan üç mahalleye ziyaret

00:00 - Yerel

Şahinbey'de çevreyi kirletenlere kamera tespitli ceza

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den yeni proje: “Gaziantep Gastrobotanik Bahçesi”

00:00 - Yerel

Celal Kadooğlu TİM Yönetim Kurulunda!

00:46 - Yerel

Gazi Konut Bahçelievler projesi başvuruları başladı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP'de butlan yönetimi haftalık görevden alma görevini yerine getirdi!

18:36 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu kesinlikle susma hakkını kullanmadı, susturuldu!

14:39 - Gündem

Gürsel Tekin ve heyeti 'kayyımlığa' devam edecek

14:36 - Gündem

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na çevik kuvvet girdi!

09:09 - Gündem

Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesinin üzerinden 13 yıl geçti

00:23 - Gündem