?>

Kılıçdaroğlu’na 1 milyon liralık dava!..

Erdoğan, kendisinden "sözde cumhurbaşkanı" olarak bahseden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası açtı.

Siyaset - 5 yıl önce

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden "sözde cumhurbaşkanı" olarak bahseden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkındaki “sözde Cumhurbaşkanı” sözü nedeniyle 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

“ŞEREF VE SAYGINLIĞI İHLAL EDİLDİ”

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptığını belirterek, “Bu açıklamada sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan haksız ve mesnetsiz iddia ve ithamları nedeniyle sayın Cumhurbaşkanımızın onur, şeref ve saygınlığının ihlal edildiği ve kişilik haklarının ağır bir şekilde zedelendiği gerekçeleriyle Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır” ifadelerini kullandı.

“ÖZÜR DİLEME” ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu dün yaptığı basın toplantısında, “2020 yılında bir ülkenin sözde cumhurbaşkanı, bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip ‘ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayıp, okumayın’ diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı düşünün. Sıradan bir kişi bunu söylemiyor, devleti yöneten en tepedeki koltukta oturan zat söylüyor” demişti.

CHP liderinin bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “özür dilemesi” çağrısında bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘sözde cumhurbaşkanı’ demek, her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına daha sonra AKP Sözcü Ömer Çelik başta olmak üzere çok sayıda iktidar partisi mensubundan tepki gelmişti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, sosyal medyadan, “Sözde cumhurbaşkanı ifadesinin zararı, Anayasaya göre ve millet iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanına değil, sözün sahibinedir. Anayasal kurumlara, meşruiyete, milli iradeye saygı göstermek, herkesin vazifesidir” paylaşımını yapmıştı.

 !#**h27102**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te soba zehirlenmesi: 2 ölü

2021-01-04 16:20 - Asayiş

ABD’de kaos: Ölü ve yaralılar var

2021-01-07 11:07 - Dünya

Joe Biden resmen başkan

2021-01-07 11:56 - Dünya

Bunalıma giren genç kendini iple tavana astı!

2021-01-07 20:50 - Asayiş

HKÜ'ye iki “STAR”

2021-01-10 13:08 - Eğitim

Gaziantep'te tabanca imalathanesine operasyon

2021-01-07 20:38 - Asayiş

Akşener: ‘ya AKP’lisin ya hainsin’

2021-01-09 18:08 - Siyaset

Uzman öğretmenlikle gelen başarı...

2021-01-10 13:29 - Eğitim

“İyilikte Birleşelim” mesajına ulusal ödül

2021-01-11 11:00 - Eğitim

Gaziantep FK lider...

2021-01-05 18:48 - Spor

İlgili Haberler

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Kılıçdaroğlu' ve 'Cumhur İttifakı' açıklaması

17:17 - Siyaset

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yine aynı söylemde buluştu

16:56 - Siyaset

CHP'de Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri düştü!

10:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem

Beyaz et sektöründe 13 şirkete kayyım atandı!

11:56 - Asayiş

CHP'li Silivri Belediyesi'ne operasyon: Başkan Bora Balcıoğlu gözaltına alındı

08:16 - Asayiş