?>

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'mülakat' yanıtı

Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim beyannamesini açıklarken "KPSS'de mülakatı kaldıracağız" 'müjdesi' veren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medyadan cevap verdi.

Siyaset - 3 yıl önce

Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim beyannamesini açıklarken "KPSS'de mülakatı kaldıracağız" 'müjdesi' veren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medyadan cevap verdi. CHP lideri, kamuda mülakatları kaldırma vaadini daha önceden duyurmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuda personel alımlarında mülakatların kaldırılacağını açıklayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert çıktı.

"İMZA ATTIĞIN BU REZALETLERİ BEN DÜZELTECEĞİM"

Twitter'dan bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Önce mülakatla torpille bütün gençleri sakatla, sonra seçime sayılı gün kala, benim projelerimle kendi yaptığın rezaleti kaldırma sözü ver. Erdoğan, benim projelerimi artık sadece konuşabilirsin, imza attığın bu rezaletleri ben düzelteceğim" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu’nun “kamuda mülakatı kaldırma” vaadinin ardından, bugün partisinin seçim beyannamesini açıklayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Alımları sınavdaki başarılara göre yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU ÇANAKKALE'DE DUYURMUŞTU

Kılıçdaroğlu, Çanakkale mitinginde yaptığı konuşmada, kamuda mülakatın kaldırılacağını ve personel alımlarının KPSS puanına göre yapılacağını açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

"Gençler, en büyük şikayetinizin torpil olduğunu biliyorum. Devlette liyakati sağlayacağız, sözlü sınavı kaldıracağız, KPSS'de ne aldıysanız atamanızı yapacağız. Aşınız olacak, işiniz olacak. Sizin hayalleriniz Bay Kemal'in hedefi olacak."

EYT, KYK FAİZLERİ, TRT PAYI, 3600 EK GÖSTERGE...

Kılıçdaroğlu, yine geçmişte Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bir çıkış yapmış, daha sonradan Erdoğan, EYT’yi çıkaracaklarına dair ‘müjde’yi vermişti.

Erdoğan’ın EYT düzenlemesini açıklamasının ardından, Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hayırlı uğurlu olsun” demişti. EYT düzenlemesinin duyurulduğu gün, “Teşekkürler Kılıçdaroğlu” hashtag’i sosyal medyada gündem olmuştu.

Kılıçdaroğlu, geçen temmuz ayında gençlere KYK kredi faizlerini ödememe çağrısında bulunmuştu. CHP liderinin hamlesinin ardından Erdoğan faizleri silmişti. 

Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payının ve enerji fonu kesintilerini kaldırma kararı aldıklarını açıklamıştı. Ancak, TRT payının kaldırılmasını gündeme getiren ilk parti CHP olmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği konulardan biri de 3600 ek gösterge yasasıydı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından Erdoğan, 3600 ek gösterge için ‘müjde’ vermişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 23 yaşındaki genç ağaca asılı halde bulundu!

2023-04-10 10:03 - Asayiş

Çelebi, AKP'den İzmir Milletvekili adayı oldu

2023-04-09 19:32 - Siyaset

Simge, ilk defa söyledi!

2023-04-07 09:42 - Magazin

İsmailağa Cemaati’ne yeni kıyak!

2023-04-11 13:40 - Gündem

Türkeş’in kızından MHP’ye Sinan Ateş tepkisi...

2023-04-04 19:46 - Gündem

Olcay Kılavuz sıralamayla tasfiye mi edildi?

2023-04-07 11:36 - Siyaset

Gaziantep çatışma çıktı, bir polis şehit oldu!

2023-04-06 22:01 - Asayiş

Erdoğan'ın koruma ordusu yine gündem oldu...

2023-04-10 22:31 - Gündem

Gaziantep'li iki avukat korkunç kazada can verdi!

2023-04-08 20:05 - Asayiş

DSP'de Erdoğan isyanı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz!

2023-04-07 18:14 - Siyaset

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu kararını açıkladı: Bu sürece tereddütsüz katkı vereceğiz!

20:03 - Siyaset

Selahattin Demirtaş, Erdoğan ve Bahçeli'ye teşekkür etti

19:29 - Siyaset

Özgür Özel, Le Monde'a yazdı: YENİ Parti olarak farklı bir gelecek öneriyoruz

15:01 - Siyaset

İstifa sayısı 232'yi buldu, 28 ilde CHP'li başkan kalmadı!

14:58 - Siyaset

Beştepe'de Erdoğan Bahçeli görüşmesi

15:46 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu kararını açıkladı: Bu sürece tereddütsüz katkı vereceğiz!

20:03 - Siyaset

İYİ Partili Turhan Çömez hakkında soruşturma başlatıldı

11:18 - Gündem

Ümit Özdağ’dan gazilere destek: Türkiye bu sorunu daha fazla taşımamalı

10:12 - Gündem

UltrAslan tribün lideri Sebahattin Şirin gözaltına alındı!

08:10 - Asayiş

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı

16:00 - Asayiş