?>

DSP'de Erdoğan isyanı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz!

DSP Trabzon İl Başkanı Hadiye Solmaz, "Biz Trabzon örgütü olarak bu karara uymayacağız. Hiçbir DSP'linin bu karara uyacağını düşünmüyorum" dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın AKP listesinden seçime girileceği ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekleneceğini açıklamasının ardından DSP Trabzon İl Başkanı Hadiye Solmaz, "Biz Trabzon örgütü olarak bu karara uymayacağız. Hiçbir DSP'linin bu karara uyacağını düşünmüyorum" dedi.

Demokratik Sol Partisi (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, AKP ziyaretinin ardından "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın desteklenmesi konusunda kararımızı oluşturdu. Bizler elbette parlamentoda DSP'nin katkılarına ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz. Bundan sonraki çalışma ve kararlar AKP'nindir. Seçimlere girmeyeceğiz, AKP listelerinde yer alacağız" ifadelerini kullandı.

Karara bir tepki de Demokratik Sol Parti (DSP) Trabzon İl Başkanı Hadiye Solmaz'dan geldi. Solmaz, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve seçimlere AK Parti listelerinden gireceklerini açıklayan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a tepki göstererek karara uymayacaklarını açıkladı.

Gazete Duvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre; açıklama karşısında şaşkınlık geçirdiklerini belirten Solmaz, bu kararı il örgütü olarak asla desteklemeyeceklerini dile getirdi. Seçimler için bir süre önce milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Solmaz, "Adaylığımı geri çekeceğim ama partimden istifa etmeyeceğim. Bu partiye yıllarımı verdim. Biz Trabzon örgütü olarak bu karara uymayacağız. Hiçbir DSP'linin bu karara uyacağını düşünmüyorum. Genel merkezin tutumu beni ve il örgütünü hiç bağlamaz. Böyle bir kararı asla desteklemiyorum. Bu karar Ecevit'in mirasına ihanettir, ülkeye ihanettir" ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEĞİZ'

Hadiye Solmaz, DSP Genel Merkezi'nin örgütü hiçe sayarak karar aldığını vurgulayarak Trabzon İl Örgütü olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

Solmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha önce parti meclisi toplanmıştı ve kesinlikle böyle bir durum olmayacağı söylenmişti. Bir DSP'linin bir Ecevitçinin, bir vatanseverin böyle bir kararı destekleyeceğini düşünemiyorum. Biz Trabzon'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkemiz için kesinlikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz. Bu ülkenin durumunu değiştirmek için başka bir çaremiz yok. Şu anda ülke söz konusu. Kılıçdaroğlu dışındaki seçenek ihanettir."

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'a beddua eden kadına 'ev hapsi'

2023-04-04 10:34 - Gündem

'Che'nin Halası' TKP'den milletvekili adayı oldu

2023-04-03 09:55 - Magazin

Türkeş’in kızından MHP’ye Sinan Ateş tepkisi...

2023-04-04 19:46 - Gündem

Olcay Kılavuz sıralamayla tasfiye mi edildi?

2023-04-07 11:36 - Siyaset

DSP'de Erdoğan isyanı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz!

2023-04-07 18:14 - Siyaset

Gaziantep çatışma çıktı, bir polis şehit oldu!

2023-04-06 22:01 - Asayiş

Gaziantep'te vahşet! Okul bahçesinde boğazı kesilmiş bulundu!

2023-04-03 01:01 - Asayiş

Ahmet Özal, seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı

2023-04-05 15:09 - Siyaset

Sinop’ta Ekrem İmamoğlu izdihamı

2023-04-01 22:45 - Siyaset

EYT Federasyonu Başkanı Özüpak CHP'den adayı oldu

2023-04-02 15:15 - Siyaset

İlgili Haberler

Tanju Özcan'dan Erdoğan’a 'alkol' yanıtı

10:07 - Siyaset

CHP'den, AKP'nin kalesi Konya'da miting: Özgür Özel'den tarihi miting öncesi çağrı!

23:38 - Siyaset

Mansur Yavaş, Erdoğan'a verilerle yanıt verdi: 'Rakamlar yalan söylemez'

22:09 - Siyaset

CHP'den imza seferberliği: Ekrem İmamoğlu için imza noktaları paylaşıldı

20:39 - Siyaset

Ali Mahir Başarır arşivi açtı, AKP'li vekilin görüntülerini paylaştı!

20:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Tanju Özcan'dan Erdoğan’a 'alkol' yanıtı

10:07 - Siyaset

Halk müziği ustasını yitirdi! Yavuz Top hayatını kaybetti!

04:08 - Kültür & Sanat

İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı, Şam'da şiddetli patlama!

00:39 - Dünya

Trump, yapay zeka ile kendisini 'Papa' yaptı!

00:09 - Dünya

CHP'den imza seferberliği: Ekrem İmamoğlu için imza noktaları paylaşıldı

20:39 - Siyaset