?>

Kılıçdaroğlu: Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz

CHP lider Kılıçdaroğlu, ÖTV düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "ÖTV konusunda ciddiye alınacak bi tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Biliyorum hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ama Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz, o kadar" dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

CHP lider Kılıçdaroğlu, ÖTV düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "ÖTV konusunda ciddiye alınacak bi tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Biliyorum hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ama Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz, o kadar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla binek otolar için oranlara esas özel tüketim vergisi (ÖTV) matrahlarında değişikliğe gidildi.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

Kararla, motor silindir hacmi 1600 CC altındaki araçlarda matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya yükseltildi. Matrah üst limiti ise 200 bin liradan 280 bin liraya çıkarıldı. ÖTV düzenlemesi, vatandaşın içine girdiği indirim beklentisini karşılamadı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEPKİ: ARAÇLARDA ÖTV KONUSUNDA CİDDİYE ALINACAK Bİ TARAFLARI OLMADIĞINI BİR KEZ DAHA İSPATLADILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce araçlarda ÖTV indirimi yapacaklarına dair sözlerini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu 12 Ağustos’ta “Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı “biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu” demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok” açıklamasında bulunmuştu.

Yeni düzenlemeye dair de açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Araçlarda ÖTV konusunda ciddiye alınacak bi tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Biliyorum hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ama Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz, o kadar” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den 3 bin 788 öğrenciye nakdi destek

2022-11-24 15:50 - Yerel

Nejat İşler'in 'Başkomutan' paylaşımı gündem oldu!

2022-11-22 10:25 - Gündem

Sedat Peker paylaştı, geri sildi, gündem oldu!

2022-11-19 09:53 - Gündem

Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu yaşamını yitirdi

2022-11-19 01:18 - Gündem

SCP: Türkiye haklıdır; Köklü çözüm: Suriye ile acil işbirliği!

2022-11-23 07:26 - Siyaset

Nagehan Alçı'dan müthiş 'Erdoğan-Sisi' fotoğrafı yorumu...

2022-11-21 16:01 - Gündem

TSK'dan Suriye ve Kuzey Irak'a Pençe Kılıç harekatı!

2022-11-20 09:51 - Gündem

Erdoğan 'Zalim ve katil' dediği Sisi ile el sıkıştı!

2022-11-20 19:24 - Dünya

Celal Kadooğlu öğretmenleri unutmadı

2022-11-24 15:37 - Yerel

Şehit öğretmen Ayşenur Alkan’ın anısına Halk Yürüyüşü

2022-11-23 08:32 - Yerel

İlgili Haberler

Özgür Özel: Erdoğan'ın atadıkları bu işin tam göbeğinde!

12:03 - Siyaset

Bahçeli: Erdoğan bir kez daha aday olmalı ve Cumhurbaşkanı seçilmeli...

11:56 - Siyaset

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

AKP medyası: Cemil Tugay Çarşamba günü AKP’ye katılacak

11:17 - Siyaset

Ümit Özdağ: Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler!

10:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Akın Gürlek’ten 'fon vurgunu' açıklaması: 5 kişi TMSF'ye iadede bulundu

15:09 - Gündem

Bayraklı Belediyesi’ne operasyon: Eski başkan ve 45 kişiye gözaltı

07:45 - Asayiş

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve 13 kişi tutuklandı

07:40 - Gündem

Mersin’de 2 belediye başkanı tutuklandı

07:11 - Asayiş

Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş ve 5 kişi tutuklandı

07:06 - Gündem