?>

Kileci'den 6 Şubat'ın yıldönümünde birlik mesajı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci Güneydoğu Bölgesi’nde büyük bir yıkıma sebep olan 6 Şubat Depremleri’nin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Yerel - 2 yıl önce

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci Güneydoğu Bölgesi’nde büyük bir yıkıma sebep olan 6 Şubat Depremleri’nin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında depremin ülkemizde en şiddetli ve en fazla yıkıma sebep olan depremler arasında olduğuna değinen Kileci “Geçen yıl 6 Şubat sabahı saatler 04:17’i gösterdiğinde tüm Güneydoğu benzersiz bir şiddetle sallanmaya başladı. Birçok apartman ve kamu kurumu henüz depremin ilk saniyelerinde yerle bir oldu. Dünya tarihinde karada meydana gelen en şiddetli depremi yaşadığımız o günde birçok vatandaşımız enkazların altında kaldı.. Öğle saatlerinde insanlar ilk depremin şokunu atlatamamışken ikinci büyük deprem dalgası da bölgeyi vurunca felaketin boyutu daha da katlandı. Bölgenin büyük bir kesiminin kar altında olduğu da hesaba katıldığında kış ortasında nasıl bir felaketi yaşadığımız biraz daha anlaşılabilir. Şimdi hatırlayınca bile derin bir kedere kapıldığımız bu kara günleri milletimizin bir daha asla yaşamamasını dilerim.” diye konuştu.

Mesajının devamında büyük felakete rağmen devletin ve milletin el ele vererek süreçten çıkılabildiğini belirten Kileci, tüm olumsuzluklara rağmen dayanışma gücünün galip geldiğini vurguladı: “Bahsettiğim gibi deprem zamanı bölgeye kötü hava koşulları hakimdi. Yollar zaten kapanmıştı üzerine bir de hasar alan yollar ve köprüler tabloyu daha da vahim hale getirdi. Yine de felaketin hemen ardından bölge için ilan edilen olağanüstü durum ile devletimiz ve milletimiz Bölgemiz için elinden geleni yapmaya başladı. Bölgeyi kaplayan kardan dolayı yollarda yardım tırları kuyruk oluşturmasına rağmen yardımsever vatandaşlarımızın neredeyse elleriyle karları kazıyarak yardımları ulaştırdı. Bu boyutta bir felaketle her ülke başa çıkamazdı, birlik olmamızın verdiği güçle çok şükür bugünlere gelebildik. Bölgemizin fedakâr sanayicisi, işçisi, çiftçisi ve üreten her sektörünün emekçileriyle tamamen duran üretim çarklarını yeniden harekete geçirdik. İnsanlar acılarını, kederlerini bir kenara bırakıp Bölgemizin yeniden ayağa kalkabilmesi için ellerini taşın altına koydular. Sözlerimi noktalarken devletimize, içi bizimle beraber yanıp yardımlarını esirgemeyen milletimizin her bir ferdine ve fedakâr Bölge halkına şükranlarımı bildiriyor, yüce Allah’tan benzer felaketlerden milletimizi esirgemesini diliyorum.” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kaymakam evinde ölü bulundu!

2024-02-05 11:51 - Asayiş

Çağlayan Adliyesi'nde terör saldırısı: 3 ölü, 3 polis yaralı

2024-02-06 13:12 - Asayiş

CHP Şahinbey ve Şehitkamil'de ön seçim tamamlandı

2024-02-05 17:16 - Siyaset

CHP MYK'da Gaziantep adayları belirlendi

2024-02-02 19:11 - Siyaset

Erdoğan imzaladı, Yılmaz Akçil AYM Üyesi oldu!

2024-01-31 10:15 - Gündem

Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil şehit oldu!

2024-02-03 17:27 - Asayiş

Oğuz Erge'yi öldüren katil, hem cani hem yalancı çıktı!

2024-02-05 09:58 - Asayiş

Hafize Gaye Erkan 2 yıl daha maaş alabilecek

2024-02-03 12:29 - Gündem

Silahla ABD'li fabrikayı bastı, 7 kişiyi rehin aldı!

2024-02-01 16:44 - Asayiş

Palalı Sabri silahlı saldırıda öldürüldü!

2024-02-02 11:07 - Asayiş

İlgili Haberler

GSO'da Mobilya Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

GTB meclisinde gıda arz güvenliği ele alındı

00:00 - Yerel

Oytun Erbaş Gaziantep'te insan aklının sırlarını anlattı...

00:00 - Yerel

Gaziantep'te 420 milyonluk dev ihale Ve Radyo'nun oldu!

00:44 - Yerel

Açar’dan sert tepki: Öğretmenin onuru pazarlık konusu yapılamaz!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya