?>

Kileci'den 6 Şubat'ın yıldönümünde birlik mesajı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci Güneydoğu Bölgesi’nde büyük bir yıkıma sebep olan 6 Şubat Depremleri’nin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Yerel - 2 yıl önce

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci Güneydoğu Bölgesi’nde büyük bir yıkıma sebep olan 6 Şubat Depremleri’nin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında depremin ülkemizde en şiddetli ve en fazla yıkıma sebep olan depremler arasında olduğuna değinen Kileci “Geçen yıl 6 Şubat sabahı saatler 04:17’i gösterdiğinde tüm Güneydoğu benzersiz bir şiddetle sallanmaya başladı. Birçok apartman ve kamu kurumu henüz depremin ilk saniyelerinde yerle bir oldu. Dünya tarihinde karada meydana gelen en şiddetli depremi yaşadığımız o günde birçok vatandaşımız enkazların altında kaldı.. Öğle saatlerinde insanlar ilk depremin şokunu atlatamamışken ikinci büyük deprem dalgası da bölgeyi vurunca felaketin boyutu daha da katlandı. Bölgenin büyük bir kesiminin kar altında olduğu da hesaba katıldığında kış ortasında nasıl bir felaketi yaşadığımız biraz daha anlaşılabilir. Şimdi hatırlayınca bile derin bir kedere kapıldığımız bu kara günleri milletimizin bir daha asla yaşamamasını dilerim.” diye konuştu.

Mesajının devamında büyük felakete rağmen devletin ve milletin el ele vererek süreçten çıkılabildiğini belirten Kileci, tüm olumsuzluklara rağmen dayanışma gücünün galip geldiğini vurguladı: “Bahsettiğim gibi deprem zamanı bölgeye kötü hava koşulları hakimdi. Yollar zaten kapanmıştı üzerine bir de hasar alan yollar ve köprüler tabloyu daha da vahim hale getirdi. Yine de felaketin hemen ardından bölge için ilan edilen olağanüstü durum ile devletimiz ve milletimiz Bölgemiz için elinden geleni yapmaya başladı. Bölgeyi kaplayan kardan dolayı yollarda yardım tırları kuyruk oluşturmasına rağmen yardımsever vatandaşlarımızın neredeyse elleriyle karları kazıyarak yardımları ulaştırdı. Bu boyutta bir felaketle her ülke başa çıkamazdı, birlik olmamızın verdiği güçle çok şükür bugünlere gelebildik. Bölgemizin fedakâr sanayicisi, işçisi, çiftçisi ve üreten her sektörünün emekçileriyle tamamen duran üretim çarklarını yeniden harekete geçirdik. İnsanlar acılarını, kederlerini bir kenara bırakıp Bölgemizin yeniden ayağa kalkabilmesi için ellerini taşın altına koydular. Sözlerimi noktalarken devletimize, içi bizimle beraber yanıp yardımlarını esirgemeyen milletimizin her bir ferdine ve fedakâr Bölge halkına şükranlarımı bildiriyor, yüce Allah’tan benzer felaketlerden milletimizi esirgemesini diliyorum.” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kaymakam evinde ölü bulundu!

2024-02-05 11:51 - Asayiş

Çağlayan Adliyesi'nde terör saldırısı: 3 ölü, 3 polis yaralı

2024-02-06 13:12 - Asayiş

CHP Şahinbey ve Şehitkamil'de ön seçim tamamlandı

2024-02-05 17:16 - Siyaset

CHP MYK'da Gaziantep adayları belirlendi

2024-02-02 19:11 - Siyaset

Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil şehit oldu!

2024-02-03 17:27 - Asayiş

Erdoğan imzaladı, Yılmaz Akçil AYM Üyesi oldu!

2024-01-31 10:15 - Gündem

Oğuz Erge'yi öldüren katil, hem cani hem yalancı çıktı!

2024-02-05 09:58 - Asayiş

Hafize Gaye Erkan 2 yıl daha maaş alabilecek

2024-02-03 12:29 - Gündem

Silahla ABD'li fabrikayı bastı, 7 kişiyi rehin aldı!

2024-02-01 16:44 - Asayiş

Palalı Sabri silahlı saldırıda öldürüldü!

2024-02-02 11:07 - Asayiş

İlgili Haberler

TİGEM ürün ihaleleri GTB'de gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

Yılmaz, Avrupa rekortmenini ağırladı

00:00 - Yerel

Şahinbey'den 15 bin TL nakdi destek

00:07 - Yerel

Büyükşehir'den Yeşil Otobüs Belgesel Filmi

00:00 - Yerel

Yılmaz, engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP'li Murat Emir: Bu yemin geçersizdir!

18:37 - Gündem

Meclis'te 'Akın Gürlek' protestosunda yumruklar konuştu!

17:22 - Gündem

Ali Yerlikaya görevini devretti: Ben özgürlüğe gidiyorum...

17:02 - Gündem

Devir teslim töreninde alçak koltuk krizi...

15:50 - Gündem

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'a 'Kent Uzlaşısı'ndan tahliye!

14:39 - Gündem