?>

Kaya: KKM'liye değil emekliye ödeme yapın!

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda "Açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimize hakkını teslim etmeyip zengini daha zengin etmek yazıktır, günahtır." dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Kur Korumalı Mevduat Hesapları sahiplerine kişi başına ortalama 300'er bin lira ödeme yapılmasına karşın emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılmasına tepki göstererek, "Açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimize hakkını teslim etmeyip zengini daha zengin etmek yazıktır, günahtır." dedi.

KKM'LİYE 300 BİN TL, EMEKLİYE 5 BİN TL

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan Ertuğrul Kaya, Kur Korumalı Mevduat Hesapları'na toplam 700 milyar lira ödendiğini belirterek, "Türkiye nüfusunun yüzde 3’üne denk gelen 2 milyon kur korumalı mevduat hesabına ödenen miktar kişi başına ortalama 300 bin lira iken, 16 milyon emeklimize reva görülen bir defaya mahsus ödeme ise sadece 5 bin TL’dir." dedi.

"YAZIKTIR! GÜNAHTIR!"

Emeklilerin maaşlarının açlık sınırının altına indiğini belirten Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, bu adaletsizliğe tepki göstererek, bu durumun düzeltilmesi için Meclis kürsüsünden iktidara seslendi. Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Buradan iktidara sesleniyorum: Milletimizin sırtına kambur olan Kur Korumalı Mevduat uygulamasına derhâl son verin. Açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimize hakkını teslim etmeyip zengini daha zengin etmek yazıktır, günahtır." şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yıldırım Öztürk'ün tahliyesi büyük sevinçle karşılandı

2023-10-14 23:26 - Yerel

Yılmaz Öztürkmen tahliye edildi

2023-10-13 18:29 - Asayiş

Metin Akpınar'ın önce kızları sonra torunları ortaya çıktı!

2023-10-14 14:55 - Magazin

Skandal: Temizlik görevlisi ameliyata girmiş!

2023-10-15 09:57 - Gündem

Doğukan Çep'in ağzından şüpheli mektup!

2023-10-13 19:45 - Gündem

Dilan Polat dosyası kapatılmaya çalışılıyor iddiası

2023-10-19 10:51 - Magazin

Menzil şeyhinin lüks aracına gül atan kamu görevlisi!

2023-10-17 12:44 - Gündem

Metin Akpınar'ın bir de oğlu var iddiası

2023-10-17 09:21 - Magazin

Dilan Polat'ın eski ortağının şirketine de el konuldu!

2023-10-15 21:05 - Magazin

Gonca Vuslateri ne zaman evleneceğini duyurdu

2023-10-16 10:43 - Magazin

İlgili Haberler

Aykut Erdoğdu: Öz vatanımızda sürgün, ana yurdumuzda parya olduk

00:39 - Siyaset

Pamuk: Türkiye başkalarının kavgasında tampon bölge olamaz!

08:28 - Siyaset

Fatih Erbakan’dan ‘İncirlik’ çıkışı: ‘Amerika’ya bir ders verilmesi bakımından…’

20:09 - Siyaset

CHP Lideri Özgür Özel, Tekirdağ'da on binlere seslendi

19:09 - Siyaset

Özgür Özel Tekirdağ’da çiftçilerle buğday hasadı yaptı

16:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

İzmir İtfaiyesi son 48 saatte 220 yangına müdahale etti

01:08 - Gündem

Aykut Erdoğdu: Öz vatanımızda sürgün, ana yurdumuzda parya olduk

00:39 - Siyaset

Yılmaz Tunç’tan ‘Fatih Altaylı’ açıklaması

21:09 - Gündem

Fatih Erbakan’dan ‘İncirlik’ çıkışı: ‘Amerika’ya bir ders verilmesi bakımından…’

20:09 - Siyaset

Son Dakika... Şam’da kilisede patlama: Çok sayıda ölü!

20:08 - Dünya