?>

Karaciğer dostu pazarda yerini aldı! Bağı pazarda 30 TL...

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Gölhisar Mahallesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da enginarlarıyla pazarlarda yerini aldı.

Tarım - 1 yıl önce

Zengin tarım potansiyeli ve lezzetli ürünleriyle öne çıkan bir olan Aydın'ın Gölhisar Mahallesi enginarlarıyla dikkat çekiyor. Aydın'ın enginar üretimi, hem yerel ekonomiye katkı sağlarken, hem de sağlık açısından önemli faydalar sunuyor. Bu yıl, enginar sezonunun başlamasıyla birlikte hasat edilen taze filizler pazarlarda alıcılarını bekliyor.

Aydın'da enginar sezonunun her yıl Ağustos'un 20'sinden itibaren başladığını belirten enginar üreticisi Sedat Çetin, "Hasat dönemi Ekim sonu Kasım başı gibi başlıyor ve bu süreç Haziran'a kadar devam ediyor. Şu anda pazarlarımızda filiz enginar olarak adlandırdığımız taze ürünler bulunuyor. Bu enginarlar, hem lezzetleriyle hem de sağlık yararlarıyla dikkat çekiyor. Son yıllarda sağlıklı beslenme konusunda artan bilinç ile birlikte tüketiciler organik ve doğal ürünlere yöneliyor. Bu da bizim gibi yerel üreticilerin işini kolaylaştırıyor. Popülaritesi artan enginar, hem sağlıklı bir sebze hem de lezzetli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Aydınlılar enginarları yalnızca bir sebze olarak değil, aynı zamanda sağlık açısından bir besin kaynağı olarak değerlendiriyor. Bu yüzden insanlar, enginarı salatalarda, zeytinyağlı yemeklerde ve çeşitli tariflerde kullanıyor. Enginarlar, özellikle karaciğerin dostu olarak bilinir ve yağlanmayı önleyici özellikleri sayesinde sağlıklı bir beslenme için önemli bir yer tutar" dedi.

Yerel ekonomiye katkı sağlayan enginarların Aydın'ın yerel ekonomisine de önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayan Çetin, "Üretim sürecinden satış aşamasına kadar birçok aile bu süreçte yer alıyor. Yerel üretimimiz sayesinde hem istihdam sağlıyoruz hem de Aydın'ın tarım potansiyelini ortaya koyuyoruz. Enginarın bağı pazarda 30 TL'den alıcı buluyor" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

2024-10-24 20:09 - Gündem

Müsavat Dervişioğlu, Bahçeli'ye kürsüden ip fırlattı!

2024-10-23 10:59 - Siyaset

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

İrfan Can Kahveci'nin temsilcisinden flaş sözleşme cevabı!

2024-10-25 00:39 - Spor

Disney'in 'Beyaz Atlı Prens' filmi için Chris Hemsworth düşünülüyor...

2024-10-24 00:09 - Magazin

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk'a silahlı saldırı

2024-10-28 11:28 - Asayiş

Şehit Polis Hüseyin Dalgılıç'ın babası Şaban Dalgılıç'tan Bahçeli hakkında suç duyurusu

2024-10-23 06:08 - Gündem

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Ağırlaştırılmış müebbet nedir? Ağırlaştırılmış müebbet ne demek?

2024-10-23 10:09 - Gündem

Jose Mourinho'dan kariyer itirafı: 'Asla o takımlara gitmem'

2024-10-29 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Yıldırım: Tarım, bağımsızlığın, güvenliğin ve geleceğin teminatıdır

00:00 - Tarım

Akıncı: Kadın çiftçiler gerçek kahramanlardır

00:27 - Tarım

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

00:00 - Tarım

Adana'da hasat sürüyor: En iyisi tarlada 2,5 TL!

00:45 - Tarım

Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya: Zeytin ağaçları doğru koşullarda...

00:38 - Tarım

Günün Manşetleri

Kahkaha pozlu fotoğraf ödülsüz kalmadı!

16:13 - Gündem

Hesabını kapattı, CHP’den AKP’ye geçti!

14:52 - Siyaset

Aczimendi şeyhi Müslüm Gündüz: Biz, Kemalizm’in kara belasıyız!

14:42 - Gündem

Ahmet Özer’e 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi! Duruşma 23 Ocak 2026 tarihine ertelendi!

11:43 - Gündem

Mansur Yavaş devreye girdi, Koray Aydın CHP'ye geliyor iddiası...

10:04 - Siyaset