?>

Karabağlar Kent Tiyatrosu, Uğur Mumcu’yu anarak 'perde' dedi

Karabağlar Belediyesi tarafından kurulan ve belediye çalışanlarından oluşan Karabağlar Kent Tiyatrosu, Gazeteci - Yazar Işık Kansu’nun Uğur Mumcu’nun yazılarını derleyerek yazdığı “Bir Pulsuz Dilekçe” oyunuyla perdelerini açtı.

Kültür & Sanat - 1 yıl önce

Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen gösteriye Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. Oyunun yönetmenliğini Serkan Baştürk üstlenirken, dekor uygulaması Oylum Öterbülbül ve Halide Yalçıntepe, kostüm tasarımları Burçin Alkan Parlak, teknik uygulama ise Emre Kazımoğlu tarafından düzenlendi.

Dekor tasarımında ise 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Zeren görev aldı. Oyunda İlknur Bayzit Çatal ve Nejla Özge Alban da misafir oyuncu olarak sahneye çıktı.

BAŞKAN KINAY: HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN SANAT LAZIM

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, oyun sonunda oyuncuları tek tek tebrik ederek, tiyatronun kısa sürede hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kınay “8 ay önce ‘Hayatı paylaşmak için sanat lazım, konuşmak lazım’ dedik ve Karabağlar Kent Tiyatrosu’nu kurma kararı aldık. Bugün, ailemizin bir parçası olan değerli çalışma arkadaşlarımızın bu ilk oyunuyla bizleri bir araya getirmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Bu ülke için çok anlamlı bir günde sahnelenen bu oyunda, sadece Uğur Mumcu’yu değil, kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı andık. Dışarıda Uğur Mumcu Vakfı tarafından hazırlanan ‘Devrim ve Demokrasi Şehitleri Anma Sergisi’nde onların hikayelerini gördük. Sanat, unuttuklarımızı ve bize unutturulmak istenenleri hatırlatır, düşünmeye ve birlik olmaya davet eder. Sanat, adalet, özgürlük ve kardeşçe bir yaşam için güçlü bir ışıktır” diye konuştu.

Başkan Kınay ayrıca Uğur Mumcu’nun mücadeleci ruhunu ve demokrasi uğruna hayatını kaybeden aydınların Türkiye için taşıdığı önemi vurguladı. Sözlerini, “Birleşin, birleşin, birleşin!” çağrısıyla noktaladı.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık da oyuncuları tebrik ederek performanslarından dolayı teşekkür etti.

DEVRİM VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA SERGİSİ

Gösteri öncesinde, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi’nde Uğur Mumcu Vakfı tarafından hazırlanan 'Devrim ve Demokrasi Şehitleri Anma Sergisi' ziyaretçilere açıldı. Uğur Mumcu ve diğer demokrasi şehitlerinin anısını yaşatmayı amaçlayan sergide, döneme ışık tutan fotoğraflar ve belgeler yer aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Kayak Merkezindeki otel sahibi kim? Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

2025-01-21 15:09 - Gündem

Dünyaca ünlü kripto borsası Coinbase Türkiye'de faaliyet hazırlığında!

2025-01-21 00:00 - Ekonomi

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘denetim’ çıkışı: ‘Turizm belgeli işletmelerin denetimi bakanlığa aittir’

2025-01-23 01:39 - Siyaset

Ortadoğu'nun tatlı mirası: Lübnan künefesi tarifi

2025-01-22 00:39 - Yaşam

Hacı Sabancı kimdir, kaç yaşında? Hacı Sabancı babalık davası sonucu ne oldu?

2025-01-19 00:39 - Biyoğrafi

Trabzonspor, Danilo Sikan'ı resmen açıkladı!

2025-01-22 00:38 - Spor

Orhan Gencebay'ın Bolu’daki yangın faciası ile ilgili açıklaması tepki çekti!

2025-01-23 16:38 - Magazin

Tanju Özcan 'kirli bilgiler geliyor' dedi: Savcı ve bilirkişilere 'baskı' iddiası

2025-01-24 00:08 - Siyaset

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a destek için 'Vatan Emniyet' önünde toplanıldı

2025-01-21 00:38 - Siyaset

Bolu'da kayak merkezinde korkunç yangın... Ölü ve yaralılar var!

2025-01-21 07:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Dilek Türker, Meslek Onur Ödülü’ne layık görüldü

00:24 - Kültür & Sanat

Şahinbey, Halk Oyunları Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı

00:00 - Kültür & Sanat

Fotoğraf Sanatçısı Barış Kerim Cesur, Osmaniye'yi karış karış fotoğrafladı...

00:00 - Kültür & Sanat

Dülük Antik Taş Ocağı’nda tarih ve sanat buluşması

00:00 - Kültür & Sanat

AB Bilgi Merkezi'nden Avrupa Günü etkinliği

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu: CHP ve belediye davaları siyasi değil!

21:13 - Siyaset

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

Denizli'de Özgür Özel izdihamı...

14:37 - Siyaset

CHP'li Silifke Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı gözaltında!

09:17 - Asayiş

CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon!

08:29 - Asayiş