?>

Kaplan o ihaleleri Bakan Soylu'ya sordu

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Ferda Barış’ın AKP’li belediyelerden ve çeşitli kurumlardan aldığı “ballı ihale” iddialarına ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi.

Siyaset - 8 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, günlerdir kamuoyunda yer alan Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Ferda Barış’ın AKP’li belediyelerden ve çeşitli kurumlardan aldığı “ballı ihale” iddialarına ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi.

İşte Kaplan’ın soru önergesi:

"Basına yansıyan haberlerde, Ferda Barış Mühendislik İnşaat’ın sahibi ve AKP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Ferda Barış hakkında vahim iddialarda bulunulmuştur. Konu ile ilgili CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz’ın da basın açıklaması kamuoyunda yer almıştır.

Ferda Barış’a, çeşitli kuruluşlardan ve belediyelerden,  milyonlarca liralık ihaleler aktarıldığı, AKP ilçe yöneticisiyken ve AKP Gençlik Kolları'ndayken 21 tane ihale aldığı öne sürülmüştür.

İddialar bunlarla sınırlı değildir. Barış'ın, AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yaklaşık maliyeti 5 Milyon 266 Bin TL ve AKP'li Şahinbey Belediyesi'nden yaklaşık maliyeti 4 Milyon 91 Bin TL'lik ihale aldığı da iddia edilmektedir.

Barış'ın, Belediye Meclis Üyesi olduktan 3 ay sonra, 31 Mayıs'ta, Şahinbey'de sözleşme maliyeti yaklaşık 2 Milyon 854 Bin Liralık  "taziye evi yapım ihalesi" aldığı, ihaleye sadece iki kişinin girdiği bunlardan birinin kendisi olduğu, diğer kişinin ise "şaibeli olarak" çekildiği de iddialar arasındadır.

Barış’ın şimdiye kadar aldığı ihalelerin yaklaşık maliyetinin 26 milyon 700 bin TL olduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede;

Söz konusu iddialar çerçevesinde Bakanlığınız Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey belediyelerinde bir inceleme başlatmış mıdır? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar incelemenin sonucu ne olmuştur?

İddialar çerçevesinde hukuka ve etiğe uygun olmayan söz konusu ihaleler iptal edilecek midir?

Yapım işlerinde ihaleye ait bilgilerin girilmesi yasal zorunlulukken, Belediye Meclis Üyesinin tabelada isminin olmamasının gerekçesi nedir?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde ihale alan başka AKP’li yöneticiler var mıdır?

Gaziantep’te kamu hizmetleri halka değil de ranta dayalı mı yapılmaktadır?"

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Müzik öğretmeni Sağlık Bakanlığı'na genel müdür oldu

2018-09-20 21:34 - Gündem

Cami imamı camide Suriyeli kadınla basıldı

2018-09-21 20:08 - Gündem

O bıyıkları uzatmakla ülkücü ve milliyetçi olunmaz

2018-09-20 16:48 - Asayiş

Gaziantep'te iş kazası bir can daha aldı!...

2018-09-23 14:04 - Asayiş

Her şeyini sattı, işsiz kaldı, kızının hastalığını bulamadı

2018-09-20 08:43 - Gündem

Festival Park‘ta muhteşem konser

2018-09-22 09:23 - Kültür & Sanat

Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Ateş NCR’de

2018-09-21 20:50 - Sağlık

Gaziantep'te aranan FETÖ'cü 3 bin dolar verirken yakalandı

2018-09-23 10:40 - Asayiş

İşsiz genç üzerine benzin döküp ateşe verdi

2018-09-20 21:12 - Asayiş

Ak Parti'den 'Ferda Barış' açıklaması

2018-09-20 09:53 - Siyaset

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu yönetiminden 9 CHP milletvekili hakkında ihraç talebi

17:23 - Siyaset

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini tekrarladı, CHP'yi hedef aldı!

14:24 - Siyaset

İYİ Parti'den istifa eden milletvekili, AKP'ye katıldı

14:12 - Siyaset

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Saray kayyumu bu vahim ifadeleri derhal okusun!

12:35 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu'ndan mutlak butlan tepkisi

12:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu yönetiminden 9 CHP milletvekili hakkında ihraç talebi

17:23 - Siyaset

Livaneli: Butlanla gelen CHP Genel Merkezi'nin bestelerimi kullanmasına iznim yoktur

16:55 - Gündem

Selda Bağcan'dan Kılıçdaroğlu'na: Butlanla gelen bestelerimi kullanamaz

16:46 - Gündem

Ali Altay'dan Kılıçdaroğlu'na 'kayyım' çıkışı ve şarkı yasağı!

16:39 - Gündem

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Sabahat Akkiraz'dan: Geldiğiniz gibi gideceksiniz

15:51 - Gündem