?>

“Kadim Şehir Gaziantep” için ödül töreni düzenlendi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından geleneksel hale getirilen “Gaziantep’te Hasat Mevsimi” ve bu yıl ilk kez düzenlenen “Kadim Şehir Gaziantep” temalı ulusal fotoğraf yarışmalarında dereceye giren katılımcılar için ödül töreni düzenlendi.

Kültür & Sanat - 7 ay önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından geleneksel hale getirilen “Gaziantep’te Hasat Mevsimi” ve bu yıl ilk kez düzenlenen “Kadim Şehir Gaziantep” temalı ulusal fotoğraf yarışmalarında dereceye giren katılımcılar için ödül töreni düzenlendi.

Gaziantep'in kültürel, tarihi ve tarımsal değerlerini sanatla buluşturan yarışmalarda ödül almaya hak kazanan eser sahipleri, GTB Meclis Üyeleri ve fotoğraf tutkunlarının katıldığı törende ödüllerini aldı.

GTB idari hizmet binasında düzenlenen törende, GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı tarafından dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Her iki kategoride dereceye giren yarışmacılara tam, yarım ve çeyrek cumhuriyet altını ödülleri verildi. Ayrıca, derece ve sergileme alan fotoğrafların yer aldığı bir sergi düzenlenerek, katılımcıların eserleri beğeniye sunuldu.

Hasat Mevsimi ve Kadim Şehir Gaziantep’in Renkleri

“Gaziantep’te Hasat Mevsimi” yarışmasında birincilik ödülünü Kureyş Göçmen, ikincilik ödülünü Barış Kartpak ve üçüncülük ödülünü İhsan Üçtaş kazanırken, “Kadim Şehir Gaziantep” yarışmasında ise birinciliği Erhan Aydın, ikinciliği Fatih Yılmaz ve üçüncülüğü Ali Tuzcu elde etti.

Gaziantep’in Tarımsal ve Kültürel Mirası Sanatla Buluştu

Törenin açılışında konuşan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’in sadece bir sanayi ve ticaret şehri değil, aynı zamanda köklü bir tarihe ve zengin bir tarım kültürüne sahip olduğunu vurguladı.

“Gaziantep’te Hasat Mevsimi” yarışmasının, şehrin tarımsal mirasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlendiğini belirten Tiryakioğlu, “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz ‘Kadim Şehir Gaziantep’ yarışmasıyla da şehrimizin tarihi dokusunu, el sanatlarını, turistik ve kültürel değerlerini fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirmeyi hedefledik. Her iki yarışmamız da Gaziantep’in zenginliklerini tanıtmak adına büyük bir adım oldu. Katılan tüm fotoğraf sanatçılarına, jüri üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise yaptığı konuşmada, yarışmaların her yıl artan bir ilgiyle karşılandığını kaydederek, “Gaziantep’te Hasat Mevsimi yarışmamız, tarımın sanatla buluştuğu bir platform olurken, bu yıl ilk kez düzenlediğimiz ‘Kadim Şehir Gaziantep’ yarışması da şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını ön plana çıkardı. Her iki yarışma da Gaziantep’in tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Jürimizin titiz değerlendirmeleri sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, şehrimizin tarımsal ve kültürel zenginliğini gözler önüne serdi. Önümüzdeki yıllarda yarışmalarımızın kapsamını daha da genişleterek, Gaziantep’in değerlerini dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’ndan Fatih Portakal’a ağır sözler: ‘Asıl hedefini açık ettin’

2025-01-29 23:39 - Gündem

5 teğmen TSK'den ihraç edildi! Teğmenlerin avukatlarından ortak açıklama

2025-01-31 19:09 - Gündem

Fatih Portakal’ın ‘gözaltı’ yorumu tartışma yarattı: Şule Aydın’dan canlı yayında sert tepki!

2025-01-29 15:38 - Gündem

3 gazeteci için karar verildi: 2 adli kontrol, 1 tutuklama!

2025-01-30 01:39 - Gündem

Galatasaray'a iki kötü haber!

2025-01-31 00:00 - Spor

Türkiye’nin ilk Atatürk anıtına saldırı!

2025-01-26 11:42 - Asayiş

Seda Selek kim, kaç yaşında, nereli? Seda Selek neden gözaltına alındı?

2025-01-28 15:39 - Gündem

Akademisyen yazar Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı

2025-02-01 10:38 - Gündem

Takvim’de flaş ayrılık: Ergün Diler’in görevine son verildi

2025-01-29 00:08 - Yaşam

Halk TV'den Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş ifadeye götürüldü!

2025-01-29 16:38 - Gündem

İlgili Haberler

Gastronomi Festivali’nde Tuğçe Kandemir rüzgarı...

00:00 - Kültür & Sanat

Kubat, GastroANTEP'te sahne aldı

00:00 - Kültür & Sanat

Gastronomi öğrencileri hünerlerini sergiledi

00:00 - Kültür & Sanat

Şef Ömür Akkor GastroANTEP’e konuk oldu

00:00 - Kültür & Sanat

Mimarlar Odası'ndan Zafer Bayramı'na Özel Gece

00:25 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Öztürkmen: Bakan Tekin yüzbinlerce öğretmeni yüzüstü bıraktı

19:32 - Siyaset

Başarır: Artık davaların bittiğini, önümüze bakmamız gerektiğini söylemeli...

14:52 - Siyaset

Fatih Altaylı kurultay davasında ikinci perdeyi açıkladı!

14:39 - Gündem

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

12:19 - Gündem

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

09:57 - Dünya