?>

Kabine 'Lübnan' gündemiyle toplanıyor: İşte Erdoğan'ın masasındaki başlıklar...

Kabine, yarın Lübnan gündemiyle AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Gündemde İsrail'in Beyrut ve Gazze'ye saldırıları ve bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için diplomasi alanında atılacak adımlar görüşülecek.

Gündem - 9 ay önce

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Saray’da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Gündemde İsrail’in 7 Ekim’de Gazze ile başlattığı saldırılar var. İsrail’in bombardıman zincirinin son halkası, Lübnan’ın başkenti Beyrut’u vurdu.

Hasan Nasrallah’ın da aralarında olduğu üst düzey Hizbullah yöneticileri saldırılarda hayatını kaybetti. Ankara’nın yakından takip ettiği gelişmeler Kabine’de ele alınacak.

İsrail’in çatışmaları bölgeye yayma gayretine karşılık ateşkes ve barış için Türkiye’nin atabileceği diplomatik adımlar müzakere edilecek.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Öte yandan İsrail’in ablukası altındaki Gazze’de de bombardıman devam ediyor. Bölgede ateşkes planının uygulanması, insani yardım sağlanması ve iki devletli çözüme kapı aralanması için yapılabilecekler de Kabine’nin gündeminde olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler zirvesi kapsamında ziyaret ettiği New York’ta çok sayıda ikili görüşme de gerçekleştirdi. Görüşmelerin yansımalarının da Kabine’de ele alınması bekleniyor.

Kabine toplantısından bir gün sonra Meclis yeni yasama yılına başlayacak.

Yeni dönemde yapılacak yasama çalışmalarına da Kabine’de parantez açılacak. Cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için yapılacak yasal düzenlemelerin yanı sıra asayiş, güvenlik ve toplumsal huzur bağlamında atılabilecek yeni adımların Kabine’de değerlendirilmesi bekleniyor.

EKONOMİK GELİŞMELER

Ekonomi de Kabine’nin sürekli takibindeki başlıklar arasında yer alıyor. Yüzde 40’lık yıl sonu enflasyon hedefinin tutturulması için alınacak ek tedbirler, emeklilerin, dar gelirli kesimlerin alım gücünün yükseltilmesi için atılabilecek adımlar masada olacak.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi’nin çıktıları ile Türkiye’deki doğrudan yatırım ortamının iyileştirilmesi adımları da istişare edilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

BDDK müdürünün düğününde bankalardan takı yağdı: Süleyman Soylu ve MHP'den gövde gösterisi!

2024-09-25 09:09 - Gündem

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

Mehmet Dinç, adaylığını açıkladı, çağrı yaptı!

2024-09-23 07:43 - Yerel

26 suç kaydı vardı, polisi şehit etti... Şeyda Yılmaz'ın katili tutuklandı

2024-09-23 19:39 - Gündem

Miray'ı ezerek ölümüne neden olmuştu... Öğretmenden savunma: Aracın sensörleri uyarı vermedi

2024-09-24 22:08 - Asayiş

İntihar eden fenomen Kübra Aykut'un 'veda mektubu' ortaya çıktı

2024-09-24 10:39 - Gündem

Eyüpspor'dan Tayfur Bingöl açıklaması: 'Penaltı pozisyonu...'

2024-09-23 10:09 - Spor

Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki H.K.G.'ye cinsel istismar davasında karar

2024-09-23 12:39 - Gündem

Narin Güran cinayetinde yeni deliller: 'Ahırda' bulundu

2024-09-24 08:39 - Gündem

Özgür Özel, Hüseyin Can Güner’in düğün törenine katıldı

2024-09-29 01:08 - Siyaset

İlgili Haberler

KRT TV’de direniş sürüyor: İşverenle ilk görüşme yarın olacak

00:39 - Gündem

Siyasi partiler İsrail Konsolosluğu’na yürüdü: ‘İşgalci her zaman kaybeder’

08:09 - Gündem

Son Dakika... Erdoğan ile Trump'tan ikinci kritik görüşme!

19:39 - Gündem

Bakan Yumaklı, Kurban Bayramı’nda kesilen hayvan sayısını açıkladı

01:09 - Gündem

Ali Yerlikaya açıkladı: Bayram haftasında sürücülere ceza yağdı

05:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Tahran'dan kitlesel kaçış başladı: Saldırılardan kaçanlar yollarda

20:38 - Dünya

Tel Aviv-Tahran çatışmalarında üçüncü gün: İsrail'den 'en uzak mesafeli' saldırı!

19:08 - Dünya

Fatih Erbakan'dan iktidara 'İncirlik' ve 'Kürecik' tepkisi: Koltuklarını ka

18:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan'ın ayakkabısına açıklama

17:39 - Gündem

İran'da sokaklar toz ve duman altında: İsrail'de füze alarmı verildi

16:38 - Dünya