?>

İzmir'de 2 kişinin öldüğü elektrik faciasında yeni gelişme

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin, bir grup avukatın talebi sonrası delil tespiti amacıyla hazırlanan bilirkişi raporu dosyaya sunuldu.

Gündem - 1 yıl önce

İzmir'de bir grup avukatın, sorumlu kurumların tespiti amacıyla İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuru üzerine 18 Temmuz'da yapılan keşif ve bilirkişi incelemesi sonrası hazırlanan rapor, tamamlandı.

Dosyaya eklenen raporda "enerji kablosunun mazgalın hemen altında bulunduğu, kablo derinliğinin yaklaşık 15 santimetre olduğu, kablo koruyucu borunun bu bölümde iptal edildiği ve mazgalın kabloya baskı yapması nedeniyle izolasyonunun bozulduğu" ifadelerine yer verildi.

Başvuruyu yapan avukatlardan Murat Fatih Ülkü, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümünün üzerinden yaklaşık 2,5 ay geçtiğini, olayın unutulmaya yüz tuttuğunu belirtti.

Olay ve hukuki sürecin ardından çok sayıda kişinin benzeri olayları yaşadığına ilişkin başvurularda bulunduğunu ileri süren Ülkü, sorun olan veya olma olasılığı bulunan tüm sokak ve caddelerde elektrik tesisatı ve kabloların denetlenmesi gerektiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ile onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, olaya ilişkin bilirkişi raporlarının ardından İZSU Genel Müdürlüğü ve GDZ Elektrik Dağıtım şirketi üst yöneticilerinin de bulunduğu 13'ü tutuklu 42 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan dava açılmıştı.

Bir grup avukat ise sorumlu kurumların tespiti talebiyle İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuş, yeniden bilirkişi incelemesi yapılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Üniversitesi KYK Erkek Yurdunda intihar!

2024-10-06 11:35 - Asayiş

Üniversitesinden 'Ayşenur Halil' paylaşımı

2024-10-05 23:38 - Gündem

İntihar eden öğrencinin son görüntüleri ortaya çıktı!

2024-10-06 12:03 - Gündem

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

Güvenli Ödeme Sistemi ikinci eldeki tüm alım satım işlemlerinde zorunlu hale geldi

2024-09-30 04:39 - Gündem

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar: Müdür yardımcısı tutuklandı!

2024-10-02 18:39 - Gündem

Avukat Muhammed Üzüm Kurucusu Olduğu Şirket ile ABD’nin En Başarılı Şirketleri Arasında Yer Aldı

2024-10-01 21:09 - Dünya

İlgili Haberler

Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş ifadeye çağrıldı

17:49 - Gündem

'6 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız okullarda ders verecek!

00:38 - Gündem

Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan, YSK Başkanı Ahmet Yener'i kabul etti

08:13 - Gündem

Spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı!

21:05 - Gündem

DİSK, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatıyor...

15:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak serbest bırakıldı

18:00 - Asayiş

Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş ifadeye çağrıldı

17:49 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun kuzeni Kasım Garipoğlu ve Burak Ateş'e yakalama kararı

09:00 - Asayiş

'6 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız okullarda ders verecek!

00:38 - Gündem

Spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı!

21:05 - Gündem